Καλημέρα παιδιά και καλές γιορτές,
Τώρα με τα κρύα και την αυξημένη τιμή πετρελαίου, έχω αρχίσει να δουλεύω το κλιματιστικό για ζέστη αλλά έχω παρατηρήσει ένα περίεργο φαινομενο. Δεν ξέρω... ίσως και να είναι φυσιολογική λειτουργία απλά μου κάνει εντύπωση και ήθελα λίγο τη γνώμη σας.
Ανοίγω το κλιματιστικό στην θέρμανση και ξεκινάει να δουλεύει κανονικά. Μετά από κάποια ώρα λειτουργίας του, κάποια στιγμή σταματάει και κάνει ένα θόρυβο σαν εξαέρωση. Τη στιγμή αυτή που εξαερώνει σταματάει να φέρνει ζέστη και το ενδεικτικό λαμπάκι λειτουργίας του αναβοσβήνει (αντί να μένει σταθερά ανοιχτό όπως σε σωστή λειτουργία). Μετά την (απότομη θα έλεγα) εξαέρωση, κάνει κάτι άλλους θορύβος (κάτι κλικ κλάκ, ή και μερικές φορές σαν να μετακινείται υγρό κάπως) και μετά από 1-2 λεπτά ξεκινάει πάλι να λειτουργεί κανονικά και να φέρνει ζέστη (το λαμπάκι πλέον γίνεται σταθερά αναμένο).
Μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας του μπορεί και να το ξανακάνει για ακόμα 1-2 λεπτά... κ.ο.κ.

Από όσο θυμάμαι, το καλοκαίρι (σε ψύξη) δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Ίσως να είχα λίγο μειωμένη απόδοση αλλά όχι αυτούς τους θορύβους.

Καμια ιδέα, σκέψη?
Ευχαριστώ