Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Πέραμα

Προεπιλογή Μειωτής Πίεσης Νερού

Σε "καινούργιο" σπίτι (<10 χρονών) που μπήκε τώρα η αδελφή μου, υπάρχει πρόβλημα με την πίεση του νερού. Δεν έχω βάλει μανόμετρο να την μετρήσω, αλλά είναι σίγουρα πάνω από 5 bar. Αν ανοίξεις τέρμα την βάνα του νεροχύτη, το νερό που πέφτει πιτσιλάει 3-4 μέτρα μακριά!

Οπότε λέω να βάλω έναν ρυθμιστή πίεσης στον πίνακα νερού που έχει στο μπάνιο. Κάποιος μου πρότεινε να τον βάλω στο φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ αμέσως μετά τον μετρητή (για να "προστατεύει" όλη την εγκατάσταση), αλλά το βλέπω λίγο μανίκι να δουλέψεις στο φρεάτιο...

Από ότι είδα, ένας σχετικά τίμιος ρυθμιστής έχει περίπου 50-60 ευρώ (πχ εδώ), αλλά καθώς δεν έχω μεγάλη πείρα με τα νερά, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω στην αγορά αυτή.

Σκεφτόμουν να ψάξω για κάποιον με μανόμετρο πάνω, φίλτρο που να βγαίνει για να καθαρίζεται από τυχόν πετραδάκια/βρομιές και ανοξείδωτο (εσωτερικά τουλάχιστον).
    Υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί?

Οποιαδήποτε συμβουλή/παρατήρηση ή και πρόταση για συγκεκριμένο ρυθμιστή/μαγαζί θα ήταν ευπρόσδεκτη

Φωτό του πίνακα
    Water.jpg
    Λογικά η είσοδος που θα μπει ο ρυθμιστής είναι μία από τις δύο μαύρες σωλήνες τέρμα δεξιά (η άλλη μάλλον είναι η έξοδος για τον θερμοσίφωνα).

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

εκτος του οτι πρεπει να ψαξεις την σωστη σωληνα που φερνει το νερο απο το ρολοι, θα σου ελεγα οτι μαλλον ο ρυθμιστης θα χωρεσει πολυ δυσκολα στο κολεκτερ. ποσο μαλλον αν εχει και προσθετο μανομετρο η και φιλτρο. απο εκει και περα κοιταζεις και εαν μπορεις να τον παρεμβαλεις μετα το ρολοι της υδρευσης.

Μέλος
    Όνομα
    Μανος
    Περιοχή
    Ηρακλειο Κρητης

Προεπιλογή

Κλεισε την κεντρικη βανα να δεις αν κανεις δουλεια.(οχι τελειος αλλα 3/4).

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Η είσοδος νερού λογικά πρέπει να είναι η τέρμα δεξιά επάνω με μπλε σωληνάριο ... για να το διαπιστώσεις άνοιξε μια υποτιθέμενη βρύση (π.χ. του μπάνιου) .. στο φουλ .. στην συνέχεια κλείσε την μπλε βάνα όσο χρειάζεται να μειωθεί η πίεση όσο επιθυμείς .
    Σημείωση το παραπάνω είναι απλή λύση για μείωση πίεσης ροής στις βρύσες . Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι (σε βάθος χρόνου) δεν θα έχεις πιέσεις στο υπόλοιπο δίκτυο .
    Νομίζω ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο ο ρυθμιστής πίεσης (αν και δεν είμαι της σχολής υδραυλικών) την άποψη μου λέω .
    Ίσως να είναι απαραίτητο αν έχουμε προβλήματα συχνών διαρροών στις σωλήνες ή σε κάποιες συσκευές που τροφοδοτούνται με νερό . Για απλές βρύσες κτλ δεν χρειάζεται ρύθμιση

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Πέραμα

Προεπιλογή

Το ποια σωλήνα είναι η είσοδος του νερού θα το βρω, απλώς δεν έχω πάει στο σπίτι ακόμα (η φωτό ήρθε my mail). Όπως λέει και ο Κυριακίδης πρέπει να είναι η μαύρη με το μπλε σπιράλ.

Το "κόλπο" της μισο-κλειστής βάνας το ξέρω, αλλά αυτό ουσιαστικά δεν κάνει αυτό που θέλω (μειώνεις την ροή όχι την πίεση).

Το υδραυλικά στο σπίτι (μπαταρίες κτλ) είναι όλα της πλάκας και με την τρελή πίεση είμαι σίγουρος ότι μετά από λίγο καιρό θα έχει θέματα. Αλλά και συσκευές, πχ η βαλβίδα εισόδου νερού του πλυντηρίου δεν νομίζω να ζήσει πολύ. Για να πω την αλήθεια ρυθμιστή δεν έχει τύχη να δω από κοντά (ψάξιμο τώρα έκανα μέσω ίντερνετ), πίστευα ότι θα χωράει στον πίνακα, αλλιώς έχω πρόβλημα...

Σκεφτόμουν ότι με τον ρυθμιστή στον πίνακα θα "προστατεύω" το 95% της εγκατάστασης, και αυτό που μένει (η απόσταση ρολόι-πίνακας) είναι απλώς ένα κομμάτι σωλήνα και δεν θα έχει πρόβλημα. Λέτε τελικά να το σκέφτομαι λάθος και η σωστή λύση να είναι μετά τον μετρητή? Δεν έχω πάει και από εκεί να δω τι παίζει στο φρεάτιο από χώρο κτλ...

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

η Καλυτερη λυση ειναι στο ρολοι.Αν μπορεις να κανεις το εξης .Ρολοι στο κολεκτερ και το ρυθμιστη στο ρολοι.Ειδικα αν ειναι η μαυρη σωληνα ειναι πολυ ευκολη η εγκατασταση στο ρολοι.

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από selectronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να πω την αλήθεια ρυθμιστή δεν έχει τύχη να δω από κοντά (ψάξιμο τώρα έκανα μέσω ίντερνετ), πίστευα ότι θα χωράει στον πίνακα, αλλιώς έχω πρόβλημα...
    Δεν χωραει με τιποτα μεσα στο κολλεκτερ.Εκτος τον χωρο που χρειαζεται ο ρυθμιστης σαν συσκευη χρειαζεται και παραπανω για να μπουν και να συνδεθουν οι σωληνες του.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Πέραμα

Προεπιλογή

Άρα άν είναι να βάλω ρυθμιστή, να το κάνω σωστά και να τον βάλω όσο πιο αρχή (αμέσως μετά το ρολόι) ε?
    Πάντως από το ρολόι μέχρι τον πίνακα, μόνο ένα κομμάτι σωλήνα μονοκόμματο δεν είναι?

Λογικά αυτή τη βδομάδα θα πάω στο σπίτι, άρα θα ρίξω και μια ματιά στο φρεάτιο του ρολογιού να δω τι παίζει. Θα περάσω και από κανένα μαγαζί πριν για να τσεκάρω πάνω-κάτω και τις διαστάσεις του ρυθμιστή.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Πέραμα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν χωραει με τιποτα μεσα στο κολλεκτερ.Εκτος τον χωρο που χρειαζεται ο ρυθμιστης σαν συσκευη χρειαζεται και παραπανω για να μπουν και να συνδεθουν οι σωληνες του.
    Όνειρο ήταν και πάει

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

με την μισοκλειστη βανα δεν θα καταφερεις τιποτα. το κλεισιμο της βανας μειωνει την παροχη και οχι την πιεση. ειναι θεμα χρονου να αυξηθει η πιεση στα προηγουμενα επιπεδα με μια μισοκλειστη βρυση. τωρα για το θεμα των συνδεσεων του μειωτη πιεσης που ειναι η μονη σοβαρη αντιμετωπιση του θεματος μπορει να γινει και με ευκαμπτες μαυρες πλαστικες σωληνες σαν αυτες των ηλιακων. δυο μικρα κοματια μαζι με τα απαραιτητα εξαρτηματα συνδεσης αρκουν. καλη επιτυχια.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Θέρμανση νερού
    από τομ στο forum Θερμαντικά
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-02-13, 01:16
  2. [Miele] Διαρροή νερού.
    από dimist στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-12-12, 10:12
  3. ψύκτης νερού
    από alexandrosd στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές