Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Μάνη

Προεπιλογή Δοχείο διαστολής , πιεστικό νερού-

Κάνονταςντούς τις τελευταίες μέρες , η θερμοκρασία του νερού ανεβοκατέβαινε (καυτό-κρύο)χωρίς δική μου εντολή στην μπαταρία . Έψαξα για διαρροές , αλλά δεν υπάρχουν .Το δοχείο διαστολής όμως δεν κράταγε πίεση . Ανοίγοντας οποιαδήποτε βρύση , μόλιςέτρεχε λίγο νερό ενεργοποιούσε το μοτέρ , το οποίο μετά από ελάχισταδευτερόλεπτα σταμάταγε και πάλι λίγο νερό και πάλι ενεργοποίηση....Έβαλα αέρα στοδοχείο διαστολής με μια 12βολτη αντλία . Μετά την προσθήκη αέρα φθάνει καιδιατηρεί τις 3,5 ατμόσφαιρες , που πιστευώ ότι είναι σωστή πίεση . Το μόνο πουκατάφερα όμως , είναι να αυξήσω το χρόνο παροχής νερού , χωρίς ενεργοποίηση του μοτέρ . Δηλαδή από τα 3 δεύτερα ανέβηκε στα 15 δεύτερα , μετά ενεργοποιείται το μοτέρ για 5 δεύτερα κοκ. Δεν ξέρω να ογκομετρήσω την ποσότητα του νερού , τον δε χρόνο τον μετράω ανοίγοντας μέχρι τέρμα μια βρύση του κήπου και μετρώντας τον χρόνο ενεργοποίησης και τον χρόνο παροχής ύδατος , μέχρι την επόμενηενεργοποίησση .. Ένα από τα βασικά θέματα είναι το πότισμα του κήπου μου διαρκεί περί τις 2 ώρες καθημερινά , το δε μηχάνημα υπερθερμαίνεται μετά από 20 λεπτά λειτουργίας και πρέπει να μην ποτίσω για 1 ώρα ώστε να κρυώσει . Δηλαδή το 2ωρο πότισμα ,γίνεται πλέον 6ωρο !. Το πιεστικό μηχάνημα είναι DAFκαί λειτουργεί από το 2010 χωρί ς κανένα service(δεν ξέρω αν χρειάζεται και πώς μπορώ να το κάνω) . Το δοχείο διαστολής είναι reflex 25lt, το οποιό άλλαξα τον Ιανουάριο του 14ΚΌ αντικαθιστώντας το παληό από το 10ΚΌ . Κάθε άποψη θα ήταν χρήσιμη . Ευχαριστώ εκ τωνπροτέρων ..

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

βγαλε το μοτερ. ειναι και παρανομο. αν γινει καταγγελια στην εταιρεια υδρευσης την εχεις ασχημα...

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Μάνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
    βγαλε το μοτερ. ειναι και παρανομο. αν γινει καταγγελια στην εταιρεια υδρευσης την εχεις ασχημα...
    ΟΚ βγάζω το μοτέρ καί μετά ;

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

μετα ολα καλα. δεν καταλαβαινεις οτι ολο αυτο γινεται απο την ενεργοποιηση - απενεργοποιηση του μοτερ? ανεβοκατεβαζει πιεση αποτομα.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Μάνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
    μετα ολα καλα. δεν καταλαβαινεις οτι ολο αυτο γινεται απο την ενεργοποιηση - απενεργοποιηση του μοτερ? ανεβοκατεβαζει πιεση αποτομα.
    Χρήστο σ'ευχαριστώ , αλλά είμαι τελείος άσχετος . Πώς θα δουλεύει άν βγάλω (ούτε ξέρω πως) το μοτέρ . Τί πρέπει να κάνω για να σταματήσει ν'ανεβοκατεβαζει πιεση ; Παρακαλώ γίνε ποιό αναλυτικός , πήγαινέ το βήμα-βήμα .

Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Κορωπί

Προεπιλογή

αν μπορείς απάντησε στα παρακάτω:
    -από που παίρνει νερό το πιεστικό από δεξαμενή ή από το δίκτυο απευθείας?
    -'εχει πρεζοστάτη το σύστημα και αν ξέρεις σε τι πιέσεις είναι ρυθμισμένος?
    -σε τι πίεση ρύθμισες τον αέρα που έβαλες στο δοχείο?
    -υπάρχει φίλτρο στην αναρρόφηση της αντλίας?
    -λές ότι υπερθερμαίνεται , μετά τι συμβαίνει?
    σταματάει μόνο του και ξαναξεκινά μετα απο μία ώρα ή το κάνεις εσύ χειροκίνητα
    -έχει δουλέψει χωρίς καθόλου νερό?
    πιθανόν το πρόβλημα σου να μην είναι μόνο ένα.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον pts. για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

DimMani (15-08-15)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σταύρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Οταν λες οτι φουσκωνεις με δυο μπαρ και μετα απο λιγο πεφτει στο μηδεν,τι εννοεις;απο την πλευρα του νερου,οι συνθηκες ειναι ιδιες;δλδ,φουσκωνεις ενω υπαρχει πιεση νερου,και μετα χανεται το φουσκωμα ενω συνεχιζει να υπαρχει η πιεση νερου;

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Μάνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stauros772000 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οταν λες οτι φουσκωνεις με δυο μπαρ και μετα απο λιγο πεφτει στο μηδεν,τι εννοεις;απο την πλευρα του νερου,οι συνθηκες ειναι ιδιες;δλδ,φουσκωνεις ενω υπαρχει πιεση νερου,και μετα χανεται το φουσκωμα ενω συνεχιζει να υπαρχει η πιεση νερου;
    Μαγικό μέν , αλλά αυτό συμβαίνει , το καρατσέκαρα για πολλαπλή φορά μόλις τώρα ! Καί παρά την έλειψη ειδικών γνώσεων , δεν μπορώ να το ερμηνεύσω .

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Μάνη

Προεπιλογή

Περίληψη : Από την ώρα που ανεκάλυψα ότι το μηχάνημα «λαχανιάζει», δηλαδή παροχή ελάχιστου νερού , ενεργοποίηση και τανάπαλιν , σε διάστημα ίσωςκαι 1 sec. Τομόνο που έκανα είναι ότι έβαλα αέρα στην φούσκα , πάνω από 10 φορές . Οι 5μετρημένες στις 2 ατμ , τις άλλες δεν τις μέτραγα . Σήμερα δεν έβαλα καθόλουαέρα , έχει ένδειξη 0 και πότισα κήπο κι έβαλα πλυντήρια ρούχων και πιάτων . Ημηχανή θερμαίνεται στο επίπεδο που σου έχω γράψει , πράγμα το οποίο πιθανόν ναέκανε πάντα . Θέλω να αδιαφορήσω , αλλά πως κατάφερε να «λαχανιάζει» ; Και μετάδιορθώθηκε , όσο διορθώθηκε (ενεργοπόίηση , max.παροχή, ανά περίπου 10sec) ; Σ’έχωζαλίσει και πιστεύω μετά την απάντησή σου σ’αυτή μου την καταχώρηση , θασταματήσω

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Μάνη

Προεπιλογή

Προσπαθώ να σε προλάβω , η αντλία είναι Einhell-made in China καί γράφει επάνω bar 1=10min , 0=20min , αλλά δεν το καταλαβαίνω .

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-15, 16:36
  2. Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-15, 19:22
  3. Αρχείο .PCB
    από sv1iyb στο forum Πομποδέκτες & Κεραίες
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-14, 16:25
  4. [Miele] Διαρροή νερού.
    από dimist στο forum Πλυντήριο