Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Γκριλιέρα IMETEC GL3000 Ρίξιμο ρελέ

Καλημέρα, έχω μια γκριλιέρα IMETEC GL3000, 5-ετίας, η οποία τις προάλλες μας έριξε το ρελέ στον πίνακα και από τότε ανάβει μόνο το λαμπάκι του ON αλλά δεν ζεσταίνει.
    Μας είπε ένα τοπικό κατάστημα που επισκευάζει μικροσυσκευές ότι έχει σπάσει τις αντιστάσεις και δεν επισκευάζεται. Το ίδιο μου είπε και η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ότι αν είναι οι αντιστάσεις δεν επισκευάζεται.

Ξέρετε αν υπάρχει κάποια λύση για να μην πεταχτεί γιατί δεν ήταν φθηνή η αγορά της;
    Αν δεν φτιάχνεται και έχετε κάποια πρόταση για αξιόπιστη εναλλακτική γκριλιέρα-τοστιέρα μου λέτε.

Ευχαριστώ πολύ

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Τι θα έκανα εγώ
    Από τις 2 αντιστάσεις (άνω και κάτω ) θα έβρισκα την προβληματική που έχει διαρροή , ή αν πρόκειται και διαρροή σε άλλο εξάρτημα . Αυτό προϋποθέτει megger εργαλείο για τον εντοπισμό ελέγχου διαρροής των πάντων (π.χ. όχι μόνο στην αντίσταση αλλά γενικά μέχρι και στα καλώδια )

Αν έβλεπα τέτοιες λύσεις σαν την παρακάτω (κομπλέ με ανεβασμένο κόστος ) δεν θα την έφτιαχνα .
    https://www.ebay.it/itm/274661714924
    Αλλά θα κυνηγούσα να βρω την μια αντίσταση (πιθανότερα ) που είναι η προβληματική και η τιμή είναι δελεαστική .
    π.χ.
    https://www.internationalspareparts....-110v-10445007

Η παραπάνω (ως παράδειγμα δεν κάνει ) αλλά στην παρακάτω γκάμα μπορεί να σου τύχει το λαχείο . (ίδια ισχύς / ίδια τάση τροφοδοσίας 220V ή 110V / ίδιο προφίλ σχήματος αντίστασης έτσι ώστε να τοποθετηθεί ακριβώς όμοια με την παλιά αντίσταση )
    https://www.google.com/search?q=IMET...wE&sclient=img

Γιαυτό σου είπαν "δεν επισκευάζεται " διότι δεν είναι μόνο η αγορά ανταλλακτικού που σχετικά είναι φθηνή , αλλά το ότι βάζοντας και την εργασία τους στο συνολικό κόστος θα έπρεπε να σου δώσουν δώρο και ασπιρίνες .

Αν δεν φτιάχνεται και έχετε κάποια πρόταση για αξιόπιστη εναλλακτική γκριλιέρα-τοστιέρα μου λέτε.
    Καλή ήταν η δική σου τοστιέρα , αλλά όλες σε παρόμοιο στύλ είναι καλές , μόνο που προσωπικά θα προτιμούσα εκτός από ρύθμιση με θερμοστάτης να περιλαμβάνει και χρονοδιακόπτη παύσης λειτουργίας .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 21-03-25 στις 12:09

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλημέρα κι ευχαριστώ, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου έδωσες. Αν πήγαινα στην λύση την κομπλέ από το ιταλικό site, θα μπορούσα να την δοκιμάσω και μόνος μου να την βάλω ή θέλει κολλητήρια και τον υπόλοιπο έλεγχο που ανέφερες για διαρροές κλπ.?

Μου κάνει εντύπωση πάντως που ξαφνικά έβγαλε αυτό το πρόβλημα, εκτός αν εμείς κάναμε κάποιο λάθος εκείνη την μέρα που την ανάψαμε(αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τι...) ή απλά είχε φάει 'τα ψωμιά της' αν ευσταθεί αυτός ο όρος για τα συγκ/να ανταλλακτικά.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν έχεις κανένα φίλο που να σκαμπάζει από ηλεκτρολογικά ?
    Εσύ απλά από το 3ο link παραπάνω προσπάθησε να βρεις την πιο κατάλληλη αντίσταση (διότι μόνο εσύ γνωρίζεις τις διαστάσεις και το στυλ της αντίστασης )
    Τα υπόλοιπα θα τα φροντίσει ο φίλος σου που το κατέχει .

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν έχεις κανένα φίλο που να σκαμπάζει από ηλεκτρολογικά ?
    Εσύ απλά από το 3ο link παραπάνω προσπάθησε να βρεις την πιο κατάλληλη αντίσταση (διότι μόνο εσύ γνωρίζεις τις διαστάσεις και το στυλ της αντίστασης )
    Τα υπόλοιπα θα τα φροντίσει ο φίλος σου που το κατέχει .
    μπα, δυστυχώς όχι.
    Ένα μαγαζί που ρώτησα και κάνει service μου είπε ότι μπορούν να φτιάξουν (αν δεν υπάρχει το ανταλλακτικό), ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις και θα πάει γύρω στα 35-40 ευρώ αν είναι και οι 2 αντιστάσεις.
    Αξίζει τον κόπο; τι λες;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Έτσι όπως το λες όχι . Τόσο κάνει και η καινούρια με χρονοδιακόπτη

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Έτσι όπως το λες όχι . Τόσο κάνει και η καινούρια με χρονοδιακόπτη
    Ευχαριστώ,
    η συγκ/νη είχε θερμοστάτη και οn-off κουμπί, αλλά το on-off είχε παραδώσει πνεύμα αρκετά νωρίτερα και το είχαν κάνει by-pass στο τοπικό service και άνοιγε απλά βάζοντας την στην πρίζα.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Κατάλαβα όλα τα "service " χτυπάνε μύγες , το μεροκάματο μόνο να πέφτει

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κατάλαβα όλα τα "service " χτυπάνε μύγες , το μεροκάματο μόνο να πέφτει
    Τι να πω..., μα περισσότερο το ψάχνω, γιατί μου είπε ο υπάλληλος σε σπαστά Ελληνικά(αλλά δεν λέει και κάτι αυτό), ότι έσπασαν! οι αντιστάσεις και δεν φτιάχνεται. Το 'έσπασαν' μου ακούστηκε πολύ περίεργο σαν όρος και λέω μπας και δεν ήθελαν να το πολύ ψάξουν το πρόβλημα, λένε ένα δεν φτιάχνεται και τέλος.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Νίκο θα σου πω κι εγώ τη γνώμη μου.
    Ακολούθησε τη σκέψη που αναφέρεις στο post σου #3 και παράγγειλε από την Αντιπρ/πεία στην Ιταλία,
    (Tanacta Group, tel. : 0039035688111) και τις 2 αντιστάσεις πάνω κάτω - μάλιστα αν βρεις και τον δ/πτη
    ON/OFF - κι αφού παραλάβεις τ΄ ανταλ/κά αυτά είναι εύκολο, (πολύ προσεκτικά βέβαια ενεργώντας),
    χρησιμοποιώντας μία πένσα κι ένα κατσαβίδι ν΄ αφαιρέσεις τα παλαιά και να τ΄ αντικαταστήσεις με τα νέα.
    Μάλλον χρησιμοποιούνται μεταλλικά βύσματα μ΄ ανάλογο θερμοσυστελλόμενο κάλυμμα στ΄ άκρα τους για
    να συνδεθούν με τα καλώδια ρευματοληψίας.

Τ΄ εγχειρίδιο οδηγιών εφόσον δεν το ΄χεις κατεβαίνει από το link :
    https://www.manualslib.com/download/...ec-Gl3000.html (σελ. 27 έως 32).

Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [LG] Lg πλυντηριο ρούχων ρίχνει το ρελέ
    από m_sak στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-21, 02:43
  2. [Indesit] Το πληντύριο ρούχων ρίχνει το ρελέ.
    από Dimtsio στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-20, 18:24
  3. IMETEC Β7 300 Ισιωτική μαλλιών έσβησε ξαφνικα...
    από mparos στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-07-15, 19:10
  4. [Whirlpool] Το whirpool μου ρίχνει το ρελέ
    από fortis στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-08-14, 15:41
  5. [Άλλη] ariston ρίχνει το ρελέ
    από PALIARMOTHS στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-14, 09:05

Δικαιώματα - Επιλογές