Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Νίκαια

Προεπιλογή Πρόβλημα με ΖΝΧ από ηλεκτρικό θερμοσίφωνα

Καλή χρονιά σε όλους,
    Το πρόβλημα μου είναι ότι το ΖΝΧ έρχεται χλιαρό σε όλες τις μικτικές μπαταρίες καθώς και ότι ξαφνικά από χλιαρό γίνεται πολύ κρύο και ξανά χλιαρό κ.ο.κ. Η εγκατάσταση είναι σε εξοχικό όπου πηγαίνω Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι για 10-15 μέρες τη φορά.
    Απλός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας δαπέδου Nobel 60 lt τοποθετημένος στο πατάρι (4 ετών). Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του όλα ΟΚ. Τον δεύτερο χρόνο, αφού έγινε αντικατάσταση-ανακαίνιση ντουζιέρας-νιπτήρα-λεκάνης μπήκαν και καινούργιες μικτικές μπαταρίες και όλα ΟΚ. Από τον τρίτο χρόνο (από πέρσι τα Χριστούγεννα) ερχόταν από κρύο ως χλιαρό νερό σε όλες τις βρύσες, με αυξομειώσεις στην θερμοκρασία (μπάνιο του τρόμου το λέμε). Η πίεση και η ροή στο ζεστό δεν έχει μειωθεί καθόλου (άρα αποκλείουμε βούλωμα σωλήνα) να είναι όση και στο κρύο.
    Ο υδραυλικός θεώρησε ότι λόγω της μη συχνής χρήσης έχουν πιάσει άλατα οι μηχανισμοί στις μπαταρίες. Άλλαξα έναν μηχανισμό μπαταρίας (ο παλιός ήταν σαν καινούργιος) αλλά το πρόβλημα δεν επιλύθηκε.
    Άλλαξα θερμοστάτη, τίποτα. Μέτρησα την αντίσταση, ΟΚ.
    Ανοίχτηκε από τον υδραυλικό ο θερμοσίφωνα για τυχόν καθάρισμα από άλατα, αλλά μου είπε ότι δεν έχει τίποτα.
    Η θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 60-70 βαθμούς, αναμμένος όλη τη μέρα, μόνο χλιαρό ΖΝΧ. Ο θερμοστάτης κόβει και ξανανάβει κανονικά. Ο μαστός της εξόδου του ζεστού στο θερμοσίφωνα και ο σωλήνας του ΖΝΧ καίνε.
    Ξαναπήγε φέτος πριν τα Χριστούγεννα ο υδραυλικός και μου είπε πως το πρόβλημα είναι η πολύ μεγάλη πίεση του κρύου νερού (μετά από πρόσφατες εργασίες της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή) και δεν μπορούν να κάνουν σωστά μίξη οι μπαταρίες. Ως προσωρινή λύση *έκοψε" στο μισό την παροχή από την βάνα του ρολογιού (αυτό δεν αυξάνει την πίεση;;. ) και πρότεινε να μπει μειωτής πίεσης κεντρικής παροχής.
    Το ωραίο... η πεθερά μου στο ημιυπόγειο (ίδια παροχή-ρολόι) με παλιό θερμοσίφωνα-μπαταρίες έχει μια χαρά καυτό νερό με την ίδια μεγάλη πίεση. Έτσι το έψαξα μόνος μου... Πήρα μανόμετρο και η πίεση είναι από 4,2 ως το πολύ 4,5 bar. Στην κουζίνα επειδή έβαλα φίλτρα κάτω πάγκου, έβαλα μειωτή πριν τα φίλτρα στα 2,3 bar και η βρύση πάλι δεν έχει πολύ ζεστό νερό (άρα δεν φταίει η πίεση). Στο νιπτήρα του μπάνιου έκλεισα το μίνι βανάκι του κρύου και από το ζεστό έρχεται πάλι μόνο χλιαρό (άρα εγώ αποκλείω το θέμα μεγάλης πίεσης που και καλά δεν μπορούν να διαχειριστούν οι μικτικές μπαταρίες).
    Υποπτεύομαι ότι έχει φύγει-σπάσει ο εσωτερικός σωλήνας που πάει το κρύο νερό στο κάτω μέρος του θερμοσίφωνα και έτσι μόλις τραβάω ζεστό νερό ανακατεύεται κατευθείαν το κρύο που μπαίνει στο θερμοσίφωνο ψηλά στην έξοδο του ζεστού.
    Ενημέρωσα τηλεφωνικά τον υδραυλικό για το troublesooting που έκανα και είπε ότι, μετά από αυτά που έκανα, το πρόβλημα είναι τελικά στον θερμοσίφωνα και να τον αλλάξω.
    Υπάρχει κάτι άλλο να κοιτάξω πριν αγοράσω νέο θερμοσίφωνα;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον admiral_bill για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb (Χθες)

Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Πάρε ένα σύρμα, γύρισε το γωνία στην άκρη, άνοιξέ τη είσοδο του κρύου, βαλέ το στη σωλήνα και θα μπορέσεις να δεις το μήκος της μέσα στο θερμοσίφωνο.
    Ίσως κάποια αναμικτική, είναι μεν κλειστή στην έξοδο, αλλά μπορεί να συγκοινωνεί εσωτερικά το ζεστό με το κρύο και σου οδηγεί κρύο νερό στο δίκτυο του ζεστού. Κλείσε την παροχή ζεστού από το θερμοσίφωνο και δοκίμασε να πάρεις μόνο ζεστό από τις βρύσες. Εάν στο ζεστό έχεις νερό, υπάρχει ανάμιξη.

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΗΝ1984 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

admiral_bill (08-01-25)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Νίκαια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΗΝ1984 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάρε ένα σύρμα, γύρισε το γωνία στην άκρη, άνοιξέ τη είσοδο του κρύου, βαλέ το στη σωλήνα και θα μπορέσεις να δεις το μήκος της μέσα στο θερμοσίφωνο.
    Ίσως κάποια αναμικτική, είναι μεν κλειστή στην έξοδο, αλλά μπορεί να συγκοινωνεί εσωτερικά το ζεστό με το κρύο και σου οδηγεί κρύο νερό στο δίκτυο του ζεστού. Κλείσε την παροχή ζεστού από το θερμοσίφωνο και δοκίμασε να πάρεις μόνο ζεστό από τις βρύσες. Εάν στο ζεστό έχεις νερό, υπάρχει ανάμιξη.
    Θα κάνω πρώτα αυτό με το σύρμα για να επιβεβαιώσω ή αποκλείσω αυτό που υποψιάζομαι ότι φταίει. Αν αυτό είναι ΟΚ θα πάω στις βρύσες. Λοιπόν έχω 2 αναμικτικές (νεροχύτης-νιπτήρας) που έχουν βανάκι στο ζεστό να το κλείσω. Στην ντουζιέρα όμως δεν έχω βανάκια. Στον θερμοσίφωνα έχει μόνο στο κρύο. Αν κλείσω το κρύο (παροχή) του θερμοσίφωνα δεν θα κατεβαίνει ζεστό, έτσι δεν είναι; Πως να το κάνω για την ντουζιέρα;

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Εφόσον έχεις μόνο βάνα κρύου στο θερμοσίφωνα: μείωσε στο 1/4 την παροχή κρύου νερού στο θερμοσίφωνα και δοκίμασε στο νεροχύτη-νιπτήρα-ντουζιέρα αν έρχεται ζεστό νερό και αν μειώθηκε η παροχή του.

Παρόμοια Θέματα

1. Αλλαγή αντίστασης σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα κάθετης τοποθέτησης
    από kgtsport στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-23, 11:13
  2. Πρόβλημα με θερμοσίφωνα
    από Spiros2158 στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-17, 19:58
  3. Πρόβλημα με τον Θερμοσίφωνα
    από el3ctroman στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 20