Γεια σας . Θέλω να ξεβιδώσω (αν ξεβιδώνουν) , τα πλαστικά ποδαράκια , για να μειώσω το ύψος του . Μπορώ να το γυρίσω στο πλάϊ , ή θα πάθει ζημιά ; Πως μπορώ να τα αφαιρέσω ; Ευχαριστώ .
Γεια σας . Θέλω να ξεβιδώσω (αν ξεβιδώνουν) , τα πλαστικά ποδαράκια , για να μειώσω το ύψος του . Μπορώ να το γυρίσω στο πλάϊ , ή θα πάθει ζημιά ; Πως μπορώ να τα αφαιρέσω ; Ευχαριστώ .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DimMani : 21-05-21 στις 16:50
Συνονόματε,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ.
Εφόσον το πλυντήριο πιάτων είναι καινούργιο και γίνεται η πρώτη εγκατ/σή του, μην επέμβεις
σ΄ οιανδήποτε απόσπαση μερών του γιατί όλα τα μέρη του είναι υπολογισμένα και κατασκευασμένα
έτσι ώστε η συσκευή να ΄ναι απόλυτα λειτουργική και χρηστική.
Τα δύο μπροστινά πλαστικά ποδαράκια σε συνδοιασμό με τη βίδα στη μέση του μπροστινού panel,
" βιδώνουν " στρεφόμενα προς τα δεξιά οπότε κονταίνει τ΄ ύψος του πλυντηρίου και " ξεβιδώνουν "
στρεφόμενα προς τ΄αριστερά οπότε ψηλώνουν το πλυντήριο κατά τη τοποθέτησή του επί του πατώματος
της κουζίνας και μάλιστα χρειάζονται τέτοια ρύθμιση ώστε το πλυντήριο να μην γέρνει ούτε κατ΄ ελάχιστο.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Εξαιρετική η ανάλυση . Ακολουθεί το πρόβλημα . Όταν δουλεύει το πλυντήριο ανεβάζει τόσο πολύ θερμοκρασία , που νομίζεις ότι θα πάρει φωτιά ο πάγκος , ο οποίος αποσυντίθεται από την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες . Ήλθε τεχνικός από την «Κωτσόβολος» , που το αγόρασα και μου είπε ότι η καινούργια γενιά των πλυντ.πιάτων , έχει ένα ανεμιστηράκι , το οποίο παράγει θερμό αέρα για να στεγνώνει γρηγορότερα τα πιάτα . Το οποίο ανεμιστηράκι δημιουργεί τεράστια ποσότητα ατμών υψηλής θερμοκρασίας , που βρίσκουν διέξοδο από την κορυφή της πόρτας . Με αποτέλεσμα να αποδομούν τον πάγκο της κουζίνας . Ο τεχνικός μου πρότεινε να τοποθετήσω μια λεπτή λαμαρίνα , σε όλο το μήκος της κορυφής και σε βάθος 15 εκ. , οπότε ο ατμός δεν θα επηρεάζει τον πάγκο (νομίζει) . Έφτιαξα μια τέτοια λαμαρίνα , με 2 αυτάκια δεξιά και αριστερά που «αγκαλιάζουν» το πλυντήριο στην κορυφή του . Πάλι όμως επηρεάζεται ο πάγκος . Θέλω λοιπόν να κατεβάσω το ύψος , όχι ότι θα το σώσω , αλλά θα το βελτιώσω . Αν βγάλω όμως τα ποδαράκια , θα τσουλάει το πλυντήριο , ή θα κολλάει ;;; Ευχαριστώ .
Φίλε Δημήτρη,
όταν ζητά κάποιος κάποια λύση η σκέψη του βοηθούντος πάει παντού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται
για τα ρυθμιζόμενα πόδια του πλυντηρίου.
Όμως σε κάθε περίπτωση που συμβαίνει σε κάθε χρήστη, ο κατασκευαστής είναι απόλυτος :
ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ.
Επομένως όπως κι ο τεχνικός σε παρότρυνε αλλαγές μπορείς να κάνεις μόνο στο περίγυρο του
πλυντηρίου (στη περίπτωσή σου στο πάγκο) ή στον όποιο χώρο μένει μεταξύ του σώματος του
πλυντηρίου και του κατασκευασμένου περιγύρου του (πάγκος κουζίνας).
Δυστυχώς ο κατασκευαστής για να βελτιώσει τις λειτουργίες του πλυντήριο δεν έλαβε υπ΄ όψει
του ότι οι διαστάσεις του θα ΄ρχονταν σε σύγκρουση με τις μέχρι σήμερα δοσμένες οδηγίες
κατασκευής, από συγκεκριμένα υλικά, του περιβάλλοντος το πλυντήριο πάγκου.
Εκείνο που μένει να κάνεις είναι ν΄ αντικαταστήσεις το κομμάτι του πάγκου που βρίσκεται στο
πάνω μέρος του πλυντηρίου μ΄ ένα κομμάτι υλικού θερμοαντοχής " όχι τύπου μ΄ επικολλημένη
φορμάϊκα " που γράφεις ότι ξεφλουδίζει, ή ακόμα να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι μονυάλ πάνω
στη λαμαρίνα που ΄χεις κατασκευάσει μην τυχόν κι έχει κάποια θερμοκρασιακή απόσβεση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Αγαπητέ συνονόματε . Η εξαιρετική ανάλυση συνεχίζεται . Δεκτό ότι δεν αγγίζουμε την ισορροπία του πλυντηρίου . Όμως ο διαθέσιμος χώρος είναι λαμαρίνα innox 8/10 , που ίσως αποδειχθεί ότι χωράει μόλις 6/10 . Οπότε ξεχνάμε το μονυάλ . Το υλικό θερμο-αντοχής που το βρίσκουμε και πως «κολλάει» με τον υπόλοιπο πάγκο , που είναι νοβοπάν ; Άσε που μπορούμε να παρέμβουμε , αν τελικά μπορούμε , μόνο στοβ¦ ταβάνι του πλυντηρίου . Στα πλαϊνά τι κάνουμε ;
Δημήτριε,
καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου αλλά οι λύσεις που μπορεί να προταθούν δεν είναι πάνω από δύο έως και τρεις, δυστυχώς.
- Κατεβάζεις όσο γίνεται τ΄ ύψος του πλυντηρίου αγοράζεις 3 τεμάχια πετροβάμβακα με ξυλόμαλλο TEKTALAN A2 - HS και για
τα πλαϊνά του πλυντηρίου στο μικρότερο πάχος που θα βρεις.
Κατ/μα πώλησης : Knauf Insulation, Ευριπίδου 10 (17674) Καλλιθέα ΑΘΗΝΩΝ, τηλ/νο : 2117107007, e-mail : sales.gr@knaufinsulation.com
- Ή ακόμα αγοράζεις 3 τεμάχια υλικού : Bauer Bautherm G 20mm EPS 80 (δυστυχώς μικρότερο πάχος τεμαχίου 3cm).
Κατ/μα πώλησης : Οικο Technical Support, τηλ/νο : 2104965490.
- Αν το πλυντήριο είναι καινούργιο ή εντός εγγύησης τ΄ επιστρέφεις στο κατ/μα αγοράς μ΄ αναλυτική περιγραφή του
προβλήματος που προκαλεί κι αγοράζεις άλλο ακόμα και παλαιότερης τεχνολογίας που θα σε διαβεβαιώσουν εγγράφως
ότι δεν παρουσιάζει ανάλογο πρόβλημα.
- Καλείς ξυλουργό για μετατροπές στο πάγκο της κουζίνας σου τέτοιες ώστε ν΄ αποφύγεις μέλλουσες καταστροφές του,
εφόσον κρατήσεις την ίδια συσκευή και δεν μπορέσεις να περάσεις κάποιου τύπου μονωτικό υλικό.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Προσωπικά μου φαίνεται λίγο παράξενο όλο αυτό. Πώς είναι δυνατόν ένας κατασκευαστής (ποιός είναι αλήθεια; ) να βγάζει συσκευή που δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα στην κουζίνα; Και γιατί μόνο στο συγκεκριμένο φίλο; Γιατί δεν έχουν διαμαρτυρηθεί άλλοι, και γιατί δεν έχει αποσυρθεί το μοντέλο αν είναι τόσο προβληματικό; Μήπως είναι προβληματική η συγκεκριμένη μονάδα και ο τεχνικός του καταστήματος υπεκφεύγει; Μήπως η θέση τοποθέτησης δεν είναι τυπική, αλλά έχει κάποια ιδιαιτερότητα;
vasilllis (27-05-21)
Δημήτρη στην ανάρτηση 2 , μου γράφεις μην το αγγίζεις . Στην 6 , κατεβάζεις όσο γίνεται το ύψος του πλυντηρίου . Το όσο γίνεται είναι 10χιλιοστά , δηλαδή το ύψος των ποδιών . Τι από τα 2 ισχύει ;;; Τα κενά από τον πάγκο και τα πλαϊνά είναι τώρα 8/10 του χιλιοστού , στην καλλίτερη περίπτωση , οπότε αποκλείονται μονωτικά . Ο ξυλουργός είναι πανάκριβη λύση , άσε που δεν είναι λύση . Το πλυντήριο είναι ΟΛΟ καίνουργιο 3 μηνών εντός εγγύησης . Μετά από 8 μηνύματα και 10 τηλεφωνήματα στην «Κωτσόβολος» , μου απήντησαν «δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της συσκευής σας» . Για τον πάγκο μου δεν υπάρχει σωτηρία . Οπότε τι κάνω με την «Κωτσόβολος» ??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DimMani : 24-05-21 στις 17:57
Όσο γίνεται εννοώ 10mm το μέγιστο δηλαδή ρύθμισης κατεβάσματος από τα πόδια.
Λάβε υπ΄ όψει κι αυτά που γράφει κι ο φίλος Νίκος τ΄ οποία κι εγώ αντιλαμβάνομαι κι επικροτώ.
Σίγουρα η λύση του επιπλοποιού είναι πανάκριβη, πόσο μάλιστα όταν το πλυντήριο είναι καινούργιο
αν κι εντός των 3 μηνών θα ΄πρεπε να το ΄χες επιστρέψει ήδη, αλλά λόγω των επιδημιολογικών
συνθηκών και του κλεισίματος των κατ/των δικαιολογείσαι.
Δεν δικαιολογείται όμως η αλυσίδα κατ/των " ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ / DIXONS SOUTH EAST EUROPE Α.Ε.Β.Ε. "
που μετά από 8 μηνύματα και 10 τηλεφω-νήματα δεν προβαίνουν σ΄ αντικατάσταση του πλυντηρίου τ΄
οποίο χρήζει ελέγχου στ΄ Εργαστήριο / SERVICE της Αντιπρ/πείας της κατασκευάστριας εταιρείας στην Ελλάδα.
Ένα εξώδικο λοιπόν ή κι αίτημα βοήθειας από Δικηγόρο για ν΄ υπάρξει λύση.
Καλό είναι να γίνει κοινοποίηση και στ΄ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ακόμη ν΄ αναφέρεις τη προτεινόμενη λύση από τον επισκεπτόμενο το χώρο σου τεχνικό, όπου
ναι μεν το φύλλο αλουμινίου είναι κατάλληλο για τ΄ αφημένο ύψος μεταξύ πλυντηρίου και πάγκου
αλλά ως μέταλλο δεν λειτουργεί ως μονωτικό καθόσον τ΄ αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητος.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης