Καλημέρα
Έχω μια lg 32lj500v και δεν έχω φωτισμό στα led,μετραω την τάση κσι έχω 17v,τι μπορεί να φταίει,έχω αλλάξει και δυο πυκνωτές 220μ/50v δίπλα στο Φις για τα led
Ευχαριστώ πολυ
Καλημέρα
Έχω μια lg 32lj500v και δεν έχω φωτισμό στα led,μετραω την τάση κσι έχω 17v,τι μπορεί να φταίει,έχω αλλάξει και δυο πυκνωτές 220μ/50v δίπλα στο Φις για τα led
Ευχαριστώ πολυ
Το κύκλωμα προστασίας 'κόβει' την έξοδο του κυκλώματος οδήγησης των LEDs γιατί προφανώς κάτι δεν του αρέσει. Τώρα το πρόβλημα μπορεί να είναι κάποιο βραχυκύκλωμα στην οδήγηση, ή κάποιο/α ελαττωματικά Leds λόγω των οποίων κόβεται η τροφοδοσία από την προστασία.
Σ ευχαριστώ,αν και έχω βγάλει το φισακι τροφοδοσίας των led
Τα led ανάβουν όλα κανονικά,τους πυκνωτές τους αλλαξα ετσι δοκιμαστικά,ήθελα να ρωτησω τι τάση πηγαίνει στα led
Εξαρτάται από τον τύπο, μοντέλο και διαστάσεις της κάθε συσκευής. Όμως αν δεν έχεις σχέδιο ή service manual χοντρικά μπορείς περίπου να υπολογίσεις τι τάση χρειάζεται η κάθε λεντοταινία για να λειτουργήσει κανονικά. Σε κάποια μοντέλα αναγράφεται ο τύπος του LED οπότε από εκεί βρίσκεις τα χαρακτηριστικά του (π.χ. τάση λειτουργίας, ρεύμα, κλπ.) και βλέπεις από πόσα leds αποτελείται η κάθε ταινία οπότε με τα συνολικά leds επί την τάση λειτουργίας (π.χ. 3 Volt), βρίσκει περίπου πόση είναι η τάση τροφοδοσίας της. Μια 32'' TV έχει συνήθως 8 leds σε κάθε λεντοταινία της αν δε κάνω λάθος, αν μπορέσεις να βρεις τον τύπο led που χρησιμοποιεί έχεις μια εικόνα στο περίπου τι χρειάζεσαι..
Σ ευχαριστώ!!!!
Δημήτρη,
επί πλέον βοήθεια μπορείς να πάρεις από το Service Manual
της LG 32LJ500V που κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ από την ιστοσελίδα :
https://tel-spb.ru/tv/lg-32lj500v .
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Η συγκεκριμενη αλλα και και τα περισσοτερα μοντελα lg 32ιντσων τα τελευταια 3-4χρονια ειναι σαν τις philips με μικρες διαφορες και φορανε το πανελ της tpv tpt315b5 με 3 μπαρες των 7 λεντ.Αρα πρεπει να βρεις στην φισα που τροφοδοτει τα λεντ γυρω στα 60v.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnkou : 05-09-20 στις 10:17
Καλημερα, εχω την LG 32LA6130 και εχω καποια καμμενα led στον οπισθιο φωτιμο.
Το pcb της λεντομπαρας λεει πανω "32" FHD ROW2.1 REV 1.0 2 A1-TYPE 6916L-1107A".Εψαξα και αλλοι λενε πως τα led που ειναι πανω ειναι των 6v οπως αυτα και αλλοι οτι ειναι τα κλασσικα 3.3v.
Εγω εχω αυτα θα μπορουσα να τα δοκιμασω??
Βεβαια στο service manual αναφερει:
Measure DC 93.2~118.5V applying to Module from Power Board.
Output 93.2~118.5V from Power Board -> supply to Module.
Check Pin contacting statement and connection statement.