Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    NikasManikas
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή Πρόβλημα μετασχηματιστή από AC

Καλησπέρα, αν μπορεί κάποιος έμπειρος να με βοηθήσει με ένα μετασχηματιστή από παλιό Air condition

Το πρόβλημα που κάνει το κλιματιστικό είναι ότι είναι νεκρό δηλαδή πατάω το κουμπί από το τηλεχειριστήριο (με καλώδιο παλιού τύπου) και δεν κάνει τίποτα άλλες φόρες ανοίγει και το κλιματιστικό δουλεύει για 2-3 ώρες και μετά πάλι τα ίδια.

Χτυπώντας ελαφρά τον μετασχηματιστή πάει να ανάψει το λαμπάκι του κλιματιστικού άλλα μάταια ακούγεται μόνο το buzz όταν πατάω το κουμπί.

Έτσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω απο εκεί και αν δεν είναι αυτό να πάω την πλακέτα σε ηλεκτρονικό.

Στο μέτρημα του μετασχηματιστή παίρνει 230v και βγάζει 15.7v~15.8v από το κατάστημα με τα ηλεκτρονικά να πάρω 230 -> 16v;

Ευχαριστώ.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: png meta.png (128,7 KB, 25 εμφανίσεις)

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Φιλε καλησπέρα.Ηλεκτρονικός μηχανικός είμαι και εχω επισκευασει και επισκευάζω αρκετες πλακέτες aircondition
    To πρόβλημα σου μάλλον ειναι στην πλακέτα ετσι οπως το ακουω...Το κλιματιστικό σου είναι on/off ε?
    Ο μετασχηματιστής σου είναι μια χαρά.Γνωρίζεις απο χρήση με κολλητήρι και καποιες βασικές μετρήσεις να σου πω;
    στείλε μια φωτο την πλακέτα αμα μπορείς

Νέο Μέλος
    Όνομα
    NikasManikas
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Ναι είναι on/off με τα συρόμενα φίλτρα (αρκετά παλιό) μπορώ να μετρήσω αύριο που θα το ξανά κοιτάξω.

Το θέμα με τον μετασχηματιστή είναι ότι όταν τον κούναγα κτλ το λαμπάκι άνοιγε στιγμιαία μπορεί να ήταν και θέμα τύχης. Ο μόνος τρόπος που το κατάφερα και ξεκίνησε ήταν με το βγάλε - βάλε στην πρίζα 4-5 φορές μετά δούλεψε 3-4 ώρες και πάλι νεκρό.

Αύριο άμα είναι θα βγάλω την πλακέτα για να δω για κάποιο μαύρισμα κτλ

Σε ευχαριστώ και μια τελευταία ερώτηση γιατί έχω τον μετασχηματιστή στα χέρια μου όταν μετράω την μεριά που παίρνει τα 230 volt βγάζει 400Ω αλλά όταν μετράω την μεριά με τα 15.6v δείχνει 003Ω είναι φυσιολογικό τόσο χαμηλά;

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NikasManikas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι είναι on/off με τα συρόμενα φίλτρα (αρκετά παλιό) μπορώ να μετρήσω αύριο που θα το ξανά κοιτάξω.

Το θέμα με τον μετασχηματιστή είναι ότι όταν τον κούναγα κτλ το λαμπάκι άνοιγε στιγμιαία μπορεί να ήταν και θέμα τύχης. Ο μόνος τρόπος που το κατάφερα και ξεκίνησε ήταν με το βγάλε - βάλε στην πρίζα 4-5 φορές μετά δούλεψε 3-4 ώρες και πάλι νεκρό.

Αύριο άμα είναι θα βγάλω την πλακέτα για να δω για κάποιο μαύρισμα κτλ

Σε ευχαριστώ και μια τελευταία ερώτηση γιατί έχω τον μετασχηματιστή στα χέρια μου όταν μετράω την μεριά που παίρνει τα 230 volt βγάζει 400Ω αλλά όταν μετράω την μεριά με τα 15.6v δείχνει 003Ω είναι φυσιολογικό τόσο χαμηλά;

η πλακετα σου εχει ψυχρες κολλησεις κατα 90% ετσι οπως το ακουω
    ειναι φυσιολογικη η μέτρηση που κάνεις

Νέο Μέλος
    Όνομα
    NikasManikas
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pliktras Εμφάνιση μηνυμάτων
    η πλακετα σου εχει ψυχρες κολλησεις κατα 90% ετσι οπως το ακουω
    ειναι φυσιολογικη η μέτρηση που κάνεις
    Οκ αύριο θα κοιτάξω και την πλακέτα, απλά κάτι γίνεται με την τροφοδοσία γιαυτό πήγα κατευθείαν στον μετασχμ.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    NikasManikas
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Αξίζει να φτιαχτεί στην κατάσταση που είναι; Από τι βλέπω έχει αρκετά ταλαιπωρημένα-καμμενα εξαρτήματα, αν επισκευάζετε γνωρίζεις κανέναν ηλεκτρονικό στην Αθήνα ή αν την αναλαμβάνεις εσύ;
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg 1.jpg (154,3 KB, 24 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg 2.jpg (151,3 KB, 28 εμφανίσεις)

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] Γεμίζει νερά κ τα αδειάζει ύστερα από 2 λεπτά
    από Δήμητρα Β στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-19, 01:08
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-04-19, 14:08

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι