Καλημέρα σας.
PITSOS PHCB855221 ελεύθερη , αγορά του 2015 .
Σταμάτησε να ανάβει η λάμπα του φούρνου.
1) Υπάρχει περίπτωση - πριν τις προσπάθειες του (2) ερωτηματος - να έχει καεί κάποια ασφάλεια , αντί για τη λάμπα? Πάντως οι κουζινικές λειτουργίες είναι όλες ΟΚ .
2) Δυστηχώς δεν βγαίνει το κάλυμα της λάμπας, όπως κι αν προσπάθησα. Στρίβει απλά λίγο αριστερά-δεξιά , δείχνοντας μου οτι δεν είναι ακριβώς βιδωτό, αλλά υποπτεύομαι οτι μπορεί να είναι κουμπωτό με μισή βόλτα (κάτι σαν το καπάκι της χλωρίνης). Δυστηχώς ούτε με πίεση μέσα και στρίψιμο έγινε κάτι, και δεν βοηθάει και το σημείο που το έχουν βάλει, στην οροφή του φούρνου, μιας και όλες σχεδόν τις κινησεις τις κάνω δια της αφής, αφού έχω πρόβλημα στη μέση με το σκύψιμο...
Αφήνω κι ένα ενδεχόμενο να ξαναδοκιμάσω μετα απο ένα καλό καθαρισμό που θα κάνω στις επαφές του καλύματος, μην τυχόν κι έχει κολήσει απο τα καμένα λίπη .
Καμιά ιδέα?
3) Στο manual γράφουν στο κεφάλαιο αλλαγής της λάμπας :
Οι περισσότεροι φούρνοι μας χρησιμοποιούν λαμπτήρα E14. Μπορείτε να παραγγείλετε από εμάς μια ειδική συσκευασία που περιέχει ένα λαμπτήρα E14 και το ειδικό εργαλείο για να αφαιρείτε το κάλυμμα του λαμπτήρα. Προτού αντικαταστήσετε το λαμπτήρα, να βεβαιώνεστε πάντα ότι ο φούρνος είναι απενεργοποιημένος και κρύος. Το εργαλείο περιέχει ελάσματα προσαρμογής, για να πιάνετε το κάλυμμα. Μετά μπορείτε να χαλαρώσετε το κάλυμμα, περιστρέφοντάς το, και να το αφαιρέσετε. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να καθαρίσετε το κάλυμμα του λαμπτήρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε το λαμπτήρα E14 και να τοποθετήσετε ξανά το κάλυμμα.
Μπορεί κανείς να εξηγήσει τι σόι ειδικό εργαλείο εννοούν , και για τι ελάσματα γραφουν?
4) Υπάρχει περίπτωση να είμαι εντός 5ετούς εγγύησης (MediaMarkt) . Ξέρετε αν καλύπτει και την περίπτωση της λάμπας?
IMG_20190523_004650_0.jpg