Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή δισκοπρίονο πάγκου OMGA

Το δισκοπρίονο του τίτλου βρίσκεται στην οικογένεια καμιά 30ριά χρόνια, όταν το αγόρασε ο πατέρας μου.
    OMGA.jpg
    Έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά, σχεδόν έχει "χτίσει" σπίτια, αφού ο πατέρας μου ήταν αλουμινάς και το χρησιμοποιούσε στη δουλειά του.
    Κάποια στιγμή πέρασε στα χέρια μου αλλά του έκανα ελαφριά χρήση (ψιλοκατασκευές στο σπίτι), αφού δεν είναι αυτό το αντικείμενό.

Τελευταία, κάποια στιγμή που μάλλον το ζόρισα, έριξε την ασφάλεια του υπογείου και έκτοτε δεν ξαναλειτούργησε (ρίχνει την ασφάλεια).

Αν κάποιος νομίζει ότι υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω με τις ερασιτεχνικές μου γνώσεις (πχ κάτι να τσεκάρω) θα χαιρόμουν πολύ να με καθοδηγούσε σχετικά.
    Αν πάλι δεν γίνεται κάτι αλλά μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τμήμα service ή κάποιο τεχνικό (κέντρο Αθήνας και νότια προάστεια ιδανικά) που θα μπορούσε να το κοιτάξει, αυτό πάλι θα ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση.

Δεν ξέρω τι θα σήμαινε αυτό σαν κόστος και ενδεχομένως ίσως να με συμφέρει να πάρω κάποιο καινούργιο, ειδικά με την περιστασιακή χρήση που του κάνω, αλλά το παρόν έτσι κι αλλιώς θα κρατηθεί για συναισθηματικούς λόγους και θα προτιμούσα να υπάρχει σε λειτουργική κατάσταση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Το ότι πέφτει η ασφάλεια σημαίνει:
    1. το έχεις βάλει σε γραμμή που δίνει λίγα αμπέρ. Το είχες πάντα σε αυτή τη γραμμή ή μήπως την άλλαξες; (απ' ότι κατάλαβα δεν άλλαξες)
    2. βραχυκύκλωμα

Το χειρότερο (=ακριβότερο στην επισκευή) σημείο που μπορεί να έχει βραχυκυκλώσει είναι σε κάποιο (-α) από τα τυλίγματα.
    Μπορεί όμως το βραχυκύκλωμα να είναι σε άλλο σημείο και να σου βγει φτηνά.

Το καλύτερο, εφόσον πρόκειται για βραχυκύκλωμα, είναι να το πας σε κάποιον που ασχολείται με μοτέρ, περιελίξεις και τα σχετικά.
    Επειδή είναι καλό μηχάνημα (νομίζω) αξίζει να ξοδέψεις χρήματα για επισκευή.

(δεν ξέρω να σου προτείνω κάποιον τεχνικό αλλά όλο και κάποιος θα ξέρει από εδώ μέσα)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 30-10-18 στις 14:45
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Δεν βλέπω φωτό.μηπως έχει κάρβουνακια η πυκνωτή;

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή

Παναγιώτη, δουλεύει στην ίδια γραμμή που δούλευε πάντα και στην οποία δεν έχει αλλάξει κάτι. Και η οποία ρίχνει ασφάλεια μόνο όταν πάω να το ανάψω, χωρίς να έχει το όποιο άλλο φορτίο επάνω εκείνη τη στιγμή. Γι' αυτό μάλλον θα πρέπει να απορρίψουμε το θέμα του φορτίου και να πάμε σε πιο σοβαρή ζημιά

Βασίλη, έχει ένα μεγάλο εξωτερικό "κύλινδρο" ακριβώς πάνω από τη λαβή με το on-off. Υποθέτω ότι θα είναι πυκνωτής αλλά για σιγουριά θα το τσεκάρω αύριο και θα ανεβάσω φωτό.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Κάτι σχετικό, ίσως έχει καμιά πληροφορία: https://www.omgainc.com/images/manua...ST_3PH_230.pdf
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάτι σχετικό, ίσως έχει καμιά πληροφορία: https://www.omgainc.com/images/manua...ST_3PH_230.pdf
    Αν και είναι για πολύ διαφορετικό μοντέλο από το δικό μου (3φασικό, κλπ) έχει όντως μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες, κυρίως ως προς το "στήσιμο" του μηχανήματος αλλά και ρυθμίσεις, θέματα ασφαλείας, κλπ το οποίο και δείχνουν να αφορούν και το δικό μου.
    Σ' ευχαριστώ.

Σε συνέχεια αυτών που ανέφερα σε προηγούμενο post βάζω (με καθυστέρηση είναι η αλήθεια) και την φωτογραφία όπου φαίνεται και ο πυκνωτής (άρα υπάρχει ).
    20181102.jpg
    Υπάρχει περίπτωση η μη λειτουργία και κυρίως το "ρίξιμο" της ασφάλειας να οφείλεται σε αυτόν;
    Επίσης υπάρχει περίπτωση, εκεί που λειτουργούσε το μηχάνημα, να την "ακούσει" ο πυκνωτής και να φτάσουμε στην ακινησία και την πτώση της ασφάλειας;
    Τα ρωτάω αυτά γιατί αν παίζουν τα παραπάνω σενάρια να κοιτάξω το θέμα της αντικατάστασης.
    Διαφορετικά να πάω κατευθείαν για μάστορα (όπου κι εκεί θα ήθελα την βοήθειά σας για να προταθεί κάποιος καλός μάστορας)

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Συνήθως αν είναι πρόβλημα πυκνωτή η ασφάλεια θα πέσει μερικά δευτ. μετά την εκκίνηση που θα κάνεις .. εφόσον έχεις σκοπό να το επισκςυασεις άλλαξε τον.

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συνήθως αν είναι πρόβλημα πυκνωτή η ασφάλεια θα πέσει μερικά δευτ. μετά την εκκίνηση που θα κάνεις .. εφόσον έχεις σκοπό να το επισκςυασεις άλλαξε τον.
    Στην περίπτωσή μου δεν υπάρχει ούτε εκκίνηση ούτε "κάποια δευτερόλεπτα".
    Με το που πιέζω το "on" πέφτει η ασφάλεια χωρίς καμία απολύτως κίνηση του μοτέρ.
    Τέτοιου είδους πυκνωτές που τους βρίσκουμε; (υποθέτω όχι στα συνήθη ηλεκτρονικάδικα)

Μέλος
    Όνομα
    Αλεξανδρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Χαρη μπορεις να μετρησεις αρχικα τα πηνια?

Ανοιξε καπακι, δες τι εχεις απο τυλιγματα, και ανεβασε μετρησεις Ω.
    Αν εχεις και την δυνατοτητα, μετρα και με μεγγερ το καθε πηνιο με την γειωση.

Αν δεν εχεις μεγγερ, επειδη ειμαστε πολυ κοντα μπορω καποιο απογευμα ή ΣΚ να ερθω απο εκει και να το μετρησουμε...

11. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον αλπινιστης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

haris_216 (13-11-18), vasilimertzani (08-11-18)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] Pitsos κάτω πάγκου, πιθανό πρόβλημα θερμοστάτη;
    από Giorgis4 στο forum Φούρνος & Εστία
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-09-18, 13:20
  2. [Siemens] Πλυντήριο πιάτων πάγκου
    από σιαγιοργε στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-17, 08:22
  3. Τροφοδοτικό πάγκου
    από Δημήτρηςκα στο forum Εργαλεία & Όργανα Μέτρησης
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-16, 20:50
  4. Vintage παλμογράφος- Τροφοδοτικό πάγκου αγορά
    από mitsus78 στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-07-14, 13:13
  5. Συμβουλή για Τροφοδοτικό πάγκου (DC Power Supply)
    από provato στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-13, 01:56

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία