Καλησπέρα στο forum,
Τη βοήθειά σας! Το πλυντήριο ενώ παίρνει νερό κανονικά δεν γυρνάει ο κάδος καθόλου. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει πριν αναγκαστώ να αγοράσω καινούριο?
ευχαριστώ
Καλησπέρα στο forum,
Τη βοήθειά σας! Το πλυντήριο ενώ παίρνει νερό κανονικά δεν γυρνάει ο κάδος καθόλου. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει πριν αναγκαστώ να αγοράσω καινούριο?
ευχαριστώ
Ευχαριστώ για την απάντηση, έβγαλα ήδη τα καρβουνάκια, είναι φαγωμένα κι εχουν δύο νούμερα επάνω 39 633. Που θα μπορέσω να βρω ανταλλακτικά? SIEMENS SIWAMAT 5100, E-Nr WM51000GR/12
Κουρλαμπας ,eparts καταστήματα ανταλλακτικών οικιακών συσκευών, ψάξε στον γκουγκλις
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τζίφος, άλλαξα τα καρβουνάκια και το μοτέρ δε λέει να κουνηθεί!
Ακούγονται διάφοροι ήχοι από την πλακέτα!
Παίρνει νερό κανονικά και όταν είναι να γυρίσει ο κάδος, αυτός δεν κουνιέται!(Το έχω ανοίξει από πάνω και πίσω και έχω οπτική πρόσβαση).
Καμιά ιδέα!!
Από την πλακέτα ακούς διαδοχικά κλικ με περίοδο 10 περίπου δευτερολέπτων; Αν ναι, ειναι το ρελέ που αλλάζει φορά περιστροφής.
Αν ακούς τα κλικ, σημαίνει ότι έχει βλάβη η πλακέτα.
Σε πρόγραμμα στυψίματος, τι κάνει;
Έβαλα μόνο στιψιμο και ο κάδος δεν κουνιέται, μου φαίνεται ότι το μοτέρ δεν παίρνει ρεύμα καθόλου!
Πιθανότατα Πλακέτα (και κατά πάσα πιθανότητα επισκευάζεται).
Εφόσον η πλακέτα κάνει κλικ, σημαίνει ότι παίρνει ρεύμα.
Τώρα θα χρειαζόντουσαν μετρήσεις για να βεβαιωθεί ότι δεν παίρνει ρεύμα το μοτέρ και να σιγουρευτούμε ότι η βλάβη είναι στην πλακέτα.
Τα ίδια σύμπτωματα είχα σε άλλο πλυντήριο.
Ήταν καρβουνακια,φαντασου έβαλα από άλλο μοτέρ που είχα καβατζα και τα ταίριαξα.
Δουλεύει μια χαρα.
Μήπως ξέχασες να βάλεις τα καλώδια πάνω στα καρβουνακια;
2 μέτρησες το μοτέρ με τη γνώση αν είναι καλό αν βραχυκύκλωνει;
Να χτυπήσεις με το μπιπερ δλδ το τύλιγμα.