Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 27

Προεπιλογή 15αρα γριουλα philips

Την καλησπερα μου,
    Εχω μια 15αρα γριουλα philips ανω των 20 ετων που με συντροφευει τα πρωινα οταν απλωνω μαρμελαδα στο ψωμι κ τα μεσημερια οταν τρωω αποταν πηγαινα σχολειο.

Τελευταια κανει κατι νουμερα του στυλ εκει που παιζει μαυριζει κ δεν ξανανοιγει αν δε τη κλεισεις (να κρυωσει?).Κ παλι παιζεται.

Οταν ανοιξει η που θα ειναι κομπλε μεχρι να το ξανακανει (αγνωστη ωρα οσο παει κ λιγοστευει) η που βγαζει ενα πρασινο μαζεμενο τετραγωνο ραστερ (2/3 της οθονης) που βλεπω παλμους επιστροφης μαλλον (διακριτες γραμμες) οπου κ τρεμοπαιζει για 2-3 δευτερολεπτα κ μετα παλι σκοτος.

Την εχει ακουσει το παλμοτροφοδοτικο αραγε?Τπτ πυκνωτες?με προβληματιζει οτι βασανιζεται,δεν χαθηκε μαχαιρι να μη ξανανοιγει να υποθεσω ΥΥΤ.

Το σασι ειναι το ANUBIS A (AC) τι ονοματα κ αυτα

Μια βοηθεια για τη γριουλα ευχαριστω

ΥΓ λινκ για σχηματικο http://elektrotanya.com/philips_chas.../download.html
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xifis : 10-10-16 στις 01:58 Αιτία: σχηματικο

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κατά 90% πυκνωτές στο τροφοδοτικό. Αφού την έχεις και πάνω από 20 χρόνια όπως λες και πολύ κράτησαν...

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον manolo για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xifis (10-10-16)

Το avatar του χρήστη ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Μέλος
    Όνομα
    Jim Rhodoes
    Περιοχή
    ΡΟΔΟΣ

Προεπιλογή

κοίτα και για ψυχρές κολλήσεις.

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xifis (10-10-16)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    κοίτα και για ψυχρές κολλήσεις.
    Ετσι φαινεται γιατι μολις τις εριξα κανα δυο σφαλιαρες κ κλεινει

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σε κάθε περίπτωση ρίξε μια ματιά στους πυκνωτές κυρίως του τροφοδοτικού που ταλαιπωρούνται περισσότερο. 20 και πάνω χρόνια είναι αυτά... ένα recap τουλάχιστον τους ηλεκτρολυτικούς δεν βλάπτει..

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manolo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε κάθε περίπτωση ρίξε μια ματιά στους πυκνωτές κυρίως του τροφοδοτικού που ταλαιπωρούνται περισσότερο. 20 και πάνω χρόνια είναι αυτά... ένα recap τουλάχιστον τους ηλεκτρολυτικούς δεν βλάπτει..
    Με μια ματια ειχε κανα δυο ψυχρες,περασα αρκετες προληπτικα κ κατι smd διοδακια μαυρισμενα γυαλινα τα περασα κ αυτα,οι πυκνωτες φαινονταν φλατ απο πανω αλλα δε λεει κ πολλα αυτο σιγουρα θελαν αλλαγη για να βγαλει με ασφαλεια αλλα τοσα αλλα βαριομουν να ξηλωνω κ να ψωνιζω στην παρουσα φαση.θα το εχω υποψιν καποια στιγμη.
    Για την ωρα παιζει κομπλε με σφαλιαρες δεν κλεινει θα την παρακολουθω.

χιλιοειπωμενο αλλα πως τα φτιαχναν τοτε ομως κ παιζουν ως σημερα..κ εχω αλλη μια απτο 87 εγχρωμη που παιζει ακομα..αλλη ποιοτητα κατασκευης..τιμια τεχνολογια.

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Ήταν πιο απλή τεχνολογία, οπότε λιγότερα εξαρτήματα που χαλάνε.
    Σε μια tft οθόνη έχεις ένα περίπου εκατομμύριο pixel με τα ανάλογα τρανζίστορ για κάθε χρώμα (RGB) χωριστά, που πρέπει να ελεγχθούν, με διαφορική επικοινωνία υψηλής συχνότητας, decoder για τέτοιες ταχύτητες κλπ, παλμοτροφοδοτικά για λιγότερες ενεργειακές απώλειες σε θερμότητα, inverter για λάμπες ccfl, επικοινωνία usb,wifi, browser κλπ
    Άντε να δεις όμως high definition (bd,pc,...) ή να μπεις στο skype ή στο youtube σε crt

Έχω και εγώ μερικές crt (sony trinitron, nokia-itt, telefunken, crown) που δεν έχω πετάξει ακόμα και είναι λειτουργικές, αλλά δεν έχω όρεξη να τις βάλω να παίζουν.

Προεπιλογή

για το πιο απλη παιζεται..αναλογικα ολα κ σχεδον διακριτα..tuner..IF..ενισχυτες χρωματος..σαρωση..διορθωση δεσμης με τα yoke..βαλε κ τυχον ολισθηση με τις θερμοκρασιες.σε ολα αυτα φαινοταν η ποιοτητα σχεδιου κ του πιο μικρου ανταλλακτικου.Δε μου κανει εντυπωση που παιζει η αλλη απτο 87..Μονο εναν ΥΥΤ εχει αλλαξει.

η σημερινη τεχνολογια ειναι πιο ευκολα διαχειρισημη.Βγηκε απτη μεση το αναλογικο "χαος".Καπου διαβαζα οτι το contrast των CRT ειναι ακομα reference,η τουλαχ μια αξιοπρεπης επιδοση που δεν προσφερεται προσιτα απο τις LCD ακομα. οπως κ των παρομοιων plasma πανελ ασχετως που καταργηθηκαν κ αυτα..

Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Χωρίς να έχω τις κατάλληλες γνώσεις, θα ήθελα να γενικότερα, ότιδήποτε κατασκευάστηκε 20 και 25 χρόνια πριν ήταν ανθεκτικό.. Φυσιολογική η αντικατάσταση πυκνωτών.. Άλλοι ξεραίνονται, άλλοι σκάζουν, άλλοι μπορεί να μην είναι καλής κατασκευής και να χάνουν τη χωρητικότητά τους σε mF. Επίσης δες γενικότερα οι καλωδιώσεις και οι φίσσες στο σασσι σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν κάνουν σωστή επαφή. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τηλεοράσεις 25 30 και 35 ετών δεν βγάζουν τόσα πολλά προβλήματα. Ενώ οι σημερινές και ειδικά οι tft δεν πηγαίνουν πάνω από 8 χρόνια.. Με βλάβες είτε σε τροφοδοσία είτε στην εικόνα. Και μάλιστα δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση ακόμη και το γεγονός ότι έχω κάποιες τηλεοράσεις crt στην άκρη (θα πω και μοντέλα) λειτουργούν ακόμη. Grundig P37 640 , Grundig T63 430 , Samsung CX 6844 , Grundig Serie ST 3026 και Sony KV-X2151A αυτή με το χειριστήριο δύο όψεων..

12. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον apavlidis για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Papas00zas (13-10-16)

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Το ερώτημα βέβαια είναι αν αξίζει να κάνει κανείς μια συσκευή ακριβότερη, ως κατασκευαστής, και να την πληρώσει αντίστοιχα ο καταναλωτής, ώστε να διασφαλίσει ότι μετά από 20 ή 30 χρόνια θα είναι ακόμη λειτουργικός τεχνολογικός βροντόσαυρος. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η απάντηση είναι όχι. Απόδειξη ότι ο ίδιος λες ότι τις έχεις στην άκρη, αν και λειτουργούν.

Και για να υποστηρίξω το επιχείρημά μου και με νούμερα, το 1991 είχα αγοράσει μία Grundig 21" περίπου 130 χιλιάρικα, ήτοι περίπου 380 ευρουλάκια (και τα 130 χιλιάρικα είχαν πολύ μεγαλύτερη αγοραστική αξία τότε, ήταν ένας καλός μισθός). Πόσο έχει μία 21" πολύ μεγαλύτερων δυνατοτήτων σήμερα; Θα έδινα ποτέ €380 σήμερα (έστω και με μικρότρη πραγματική αξία) για μία 21" για να μου κρατήσει 25 χρόνια; Η απάντηση αυτονόητη.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας