Ένας φίλος μου έδωσε το παραπάνω laptop για να το κάνω ανταλλακτικά. Είχε περάσει από Πλαίσιο και eShop αλλά χωρίς επιτυχία. Στο πρώτο του είπαν ότι έφταιγε ο δίσκος και του τον άλλαξαν και στο δεύτερο ότι θέλει αλλαγή η M/B. Πριν το κάνω βίδες είπα να του ρίξω και εγώ μια ματιά. Αυτό που παρουσιάζει είναι ότι κάνει επανεκκινήσεις.
Από ένα USB-Flash του έβαλα να τρέξει το MemTest+ αλλά όση ώρα και να το άφηνα, δεν παρουσίαζε κανένα error και ούτε φυσικά κάνει επανεκκινήσεις. Όμως το MemTest+ τρέχει σε απλή VGA mode. Τρέχοντας Live Windows ή κάποια Live διανομή Linux από το USB-Flash, με το που πάει στην φυσική ανάλυση της οθόνης του, μετά από 1 έως 3 λεπτά κάνει επανεκκίνηση. Σε πρώτη φάση έλεγξα τις τάσεις +3,3V και +5V και δεν είδα να υπάρχει διακύμανση (ακόμα και την στιγμή της επανεκκίνησης). Μετά ξήλωσα όλη την ψύξη και του έβαλα φρέσκια θερμοαγώγιμη πάστα, αλλά δεν υπήρξε καμία διαφορά ως προς το σύμπτωμα.
Όλα δείχνουν πως μάλλον το πρόβλημα το έχει η μικρή πλακέτα που είναι επάνω στην M/B και που περιλαμβάνει επάνω της την GPU. Υπάρχει περίπτωση με reflow να υπάρξει διόρθωση; Απ' ότι ξέρω το reflow συνιστάτε σε περιπτώσεις που έχουμε τελείως νεκρή οθόνη. Έχω ένα σταθμό θερμού αέρα της Aoyue, αλλά δεν διαθέτω προθερμαντήρα και φυσικά και την κατάλληλη πείρα, γι' αυτό και δεν το επιχειρώ.