![Παράθεση](images/technidev/modern/misc/quote_icon.png)
Αρχικό μήνυμα από
filarhos
Καλησπέρα έχω και εγώ δύο τέτοια κλιματιστικά (AQV09NSAN) με πρόβλημα και ψάχνω τρόπο επισκευής. Μέχρι τώρα τα έχουν δει δυο συντηρητές. Ο ένας τα κοίταξε αλλά δεν ξέρει ηλεκτρονικό να ασχοληθεί και ο δεύτερος ούτε καν ασχολήθηκε λέγοντας ότι αν χρειαστεί ανταλλακτικό θα είναι πολύ ακριβό.
Το θέμα είναι γενικά ασχολούμαι και είπα να κάνω μια δοκιμή και άλλαξα τις εξωτερικές μονάδες (η ένδειξη της εσωτερικής ήταν κοίτα την εξωτερική) και το ένα λειτούργησε για λίγο καιρό, βέβαια όποτε ήθελε.
Το θέμα είναι ότι τώρα δεν λειτουργεί κανένα.
Σε αυτό που λειτουργούσε πριν λίγο καιρό (και ως δια μαγείας και τώρα που γράφω, είπα να το δοκιμάσω) αναβόσβηναν τα λεντάκια τούρμπο και λειτουργίας, ενώ στο άλλο τα λειτουργίας και χρόνου.
Με αυτά τι λέτε μπορώ να κάνω κάτι εγώ;;; Αλλιώς υπάρχει κάποιος επαγγελματίας που να ασχολείται;;;
Ευχαριστώ πολύ!!!
Υ.Γ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει συμπλήρωμα φρέον γιατί τώρα βγάζει παγωμένο αέρα.
Έχω περισσότερες πληροφορίες:
Το κλιματιστικό τελικά δούλεψε για μια ώρα, μετά σταμάτησε ο έξω ανεμιστήρας και άρχισε να βγάζει χλιαρό αέρα. Τελικά έχω τα δυο λαμπάκια που αναβοσβήνουν. Άνοιξα την εξωτερική μονάδα και με τα λεντάκια λέει ότι έχει dc-link voltage sensor error.
Το άλλο η εξωτερική μονάδα δεν έχει κάποια ένδειξη, μάλιστα είναι σβηστά τα λεντάκια.