Εχω τον παραπανω εκτυπωτη που μου κανει το εξης προβλημα.Οταν κανω εκτυπωση μια σελιδα τρβαει και δευτερη και την μαγκωνει ενω η πρωτη δεν εχει βγει τελειως στην εξοδο.Ξερει κανεις που μπορει να ωφειλεται?????
Εχω τον παραπανω εκτυπωτη που μου κανει το εξης προβλημα.Οταν κανω εκτυπωση μια σελιδα τρβαει και δευτερη και την μαγκωνει ενω η πρωτη δεν εχει βγει τελειως στην εξοδο.Ξερει κανεις που μπορει να ωφειλεται?????
Από αυτά που αναφέρεις πιστεύω
θέλει αλλαγή το solenoid που δίνει την εντολή να τραβήξει χαρτί. Έχει ένα κομμάτι μαλακό σαν αφρολέξ και εχει καταστραφεί με αποτέλεσμα ο οπλισμός του ηλεκτρομαγνήτη να έρχεται κοντά στον πυρήνα και να κολάει για λίγο (λόγω της παραμένουσας μαγνήτησης του πυρήνα). Έτσι ενώ η εντολή ήταν να κλεισει πχ για 0,4 sec ο ηλεκτρομαγνήτης αυτός κλείνει πχ για 1,5 sec και έτσι η ¨γλώσσα¨ που τραβάει το χαρτί ενώ έπρεπε να κάνει μια περιστροφή και να τραβήξει ένα χαρτί κάνει και δεύτερη και τρίτη περιστροφή και παίρνει και δεύτερη σελίδα η οποία ακολουθεί την πρώτη. Ο εκτυπωτής ενώ έχει αρχίσει την εκτύπωση βλέπει οτι η σελίδα είναι πολύ μεγαλύτερη από την Α4 το θεωρεί εμπλοκή χαρτιού πάνω σε αισθητήρες και σταματάει τη λειτουργία.
Τι πρέπει να γίνει... να αλλαχθεί το solenoid... αν ήσουν Αθήνα η Θεσσαλονίκη θα ήταν ποιο εύκολα τα πράγματα... γιατί διαφορετικά πρέπει να υπολογίζεις καμία 10 ευρώ επιβάρυνση της courier και 5-6 ευρώ το solenoid. Αν αλλάξεις solenoid καλό είναι να αλλάξεις και το λάστιχο που τραβάει το χαρτί γιατί λογικά θα έχει σχοισίματα και θα είναι στο τέλος της ζωής του (κάπου στα 2-3 ευρώ πρέπειι να έχει)
μία εναλλάκτική είναι να αφαιρεθεί το χαλασμένο αφρολέξ και στη θέση του να μπουν αρκετές στρώσεις από σολετειπ, τόσες όσες το αρχικό πάχος του αφρολεξ (πρέπει να είναι 1 1,5 χιλιοστό). Αν βάλεις λίγες θα συνεχίσει το πρόβλημα, αν βάλεις πολλές στρώσεις σιλοτειπ δεν θα τραβάει καθόλου χαρτί. Βέβαια δεν είναι εγγυημένο οτι θα έχεις μόνιμο αποτέλεσμα αλλά δωρεάν είναι μπορείς να δοκιμάσεις...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chip : 03-12-15 στις 23:15
Ευχαριστω chip για την απαντηση.Οντως το λαστιχο του ρολερ ειναι ταλαιπωρημενο.Οσο για το solenoid που ακριβως θα το βρω?????
Πας στο google και κατεβάζεις το service manual του εκτυπωτή σου. Εκεί εντοπίζεις το part number του Solenoid και αν θες και από το λάστιχο.
Μετά το αγοράζεις από εδώ
http://www.mk-hellas.gr/ (αν έχεις δικό σου άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη θα σε βολέψει γιατί εκτιμώ ότι η courier θα πάει 10+ ευρώ...)
πάντως θα πρότεινα να δοκίμαζες την επισκευή με το σελοτέιπ (δεν χάνεις τίποτα)... σε 2 που το είχα κάνει δούλεψαν για καμία 2ετία ως που πήγαν για απόσυρση λόγω γερασμένου φούρνου αφού πλέον δεν συνέφερε η επισκευή (οι συγκεκριμένοι εκτυπωτές θα τύπωναν 2000-5000 σελίδες το μήνα)....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chip : 04-12-15 στις 18:48
Αυτο μου βγαζει στο DATASHEET. JC33-00028D.gifΠου βαζω σελοτειπ? στο πρασινο???
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη radiotimes : 05-12-15 στις 08:48
Αρα στο σχεδιο solenoid.jpg το 9-2 ειναι το προβλημα που παει μαζι με το 9-3.Το 12 που ειναι το solenoid θελει αντικατασταση???
Και θα χρειαστει και το 23 που ειναι το ρολερ!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη radiotimes : 05-12-15 στις 09:43
σωστά! Αυτά τα δύο είναι...
αλλά πριν προχωρήσεις θέλω να είμαστε σίγουροι οτι φταίει το solenoid και για να φταίει θα πρέπει να έχει αυτό το αφρολεξ που κρατάει σε απόσταση τον οπλισμό από τον πυρήνα του ηλεκτρομαγνήτη. Στη φωτογραφία δεν φαίνεται κάτι τέτοιο....
δες εδώ το μαύρο αφρολέξ πάνω στο πυρήνα στο solenoid από άλλο μηχάνημα samsung
http://csprinter.com/produtos/JC33-00019A/
άνοιξε τον εκτυπωτή να επιβεβαιώσεις οτι πράγματι έχει αυτό το αφρολέξ (είτε πάνω στον πυρήνα είτε πάνω στον οπλισμό). Αν σε αυτό το μοντέλο δεν έχει τότε μάλλον πρέπει να γίνει έλεγχος σε άλλα σημεία (seperation pad...)
Επίσης μπορεί η samsung να άλλαξε την κατασκευή των solenoid και αυτό της φωτογραφίας να είναι πιο σύγχρονο και να μην χρειάζεται το αφρολεξ αυτό, γι αυτό καλύτερα άνοιξε τον εκτυπωτή σου...
θα μπορούσες επίσης να έδινες 24V (τόσα νομίζω είναι σε αυτό το μοντέλο) στο σωληνοειδές και να έβλεπες αν μόλις κόβεις την τάση ανοίγει ακαριαία. Αν ανήγει είναι εντάξυ αν όμως καθυστερεί εχει πρόβλημα. (εννοείτε θα έχεις ξεσυνδέσει από την πλακέτα το σωλινοειδές και ο εκτυπωτής θα είναι εκτός ρεύματος)
το πλήρες service manual μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ
http://elektrotanya.com/samsung_ml-1.../download.html
θα πατήσεις εκει που λέει This file is downloadable free of charge: Get Manual στο get manual το οποία θα το εμφανίσει μετά απο λίγο (στην αρχει θα λεει processing)
θα μπορούσε να ειναι το seperation pad (9-2) για διπλές σελίδες αλλά στους samsung συνήθως οι διπλές σελίδες οφείλονται στο solenoid (στους HP αντίθετα οφείλονται στο seperation pad) ενώ στη πενταετία θελει αλλαγή και το 23. Φυσικά αν βλεπεις (στη φωτογραφία δεν φαίνεται καθαρα για να καταλάβω) οτι έχει ξεκολήσει το 9-2 και έχει φύγει τότε πράγματι η βλάβη σου είναι σε αυτό (και φυσικά τότε δεν αλλάζεις το solenoid).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chip : 05-12-15 στις 16:32
Thansavv (05-12-15)
Απο το site που μου εδωσες και τα 3 μαζι αξιζουν 12€ και κατι.Οποτε αξιζει να αλλαχτουν και τα 3 μιας και με τα μεταφορικα το κοστος δεν ξεπερναει τα 20€.
Τι λες????
κακό δεν θα του κάνει... αλλά αν το solenoid δεν έχει αφρολέξ τότε λογικά δεν θα χαλάει και δεν θα υπάρχει λόγος αλλαγής.... από την άλλη αν η βλάβη είναι το solenoid δεν χρειάζεται να αλλαχτεί το seperation pad...
Το λάστιχο να το αλλάξεις πάντως οπωσδήποτε....
απλά με βλέπεις να προβληματίζομαι στη σκέψη να τα αλλάξεις όλα γιατί είναι ένας εκτυπωτής των 60 ευρώ...
Αν έχει βγάλει πολλές σελίδες (πχ σε κανένα λογιστήριο, δικηγορικό γραφείο κλπ) τότε θα πρέπει να συνεκτιμήσει κανείς και την ζωή που μένει στο μηχάνημα από βλάβη σε ακριβά μέρη του (φούρνος). Φυσικά ένα τέτοιο μηχάνημα είναι ασύμφορο για χρήση με μεγάλο όγκο εκτυπώσεων αφού το τόνερ του είναι ακριβούτσικο (γύρω στα 25 ευρώ επαναγεμισμένο ή ημιτασιόν για 1500 σελίδες όταν σε άλλα (πολύ πιο ακριβά) μηχανήματα με τόσα χρήματα βγάζουν 6000-7000 σελίδες)
τελικά στον ml-1640 το solenoid έχει αφρολεξ ή όχι?
αν έχει αφρολέξ ακόμα και αν η βλάβη είναι διαπιστωμένα στο seperation pad να το αλλάξεις το solenoid.
Να μερικες φωτο που εβγαλα οσο γινοταν βεβαια IMAG0014.jpgIMAG0015.jpgIMAG0017.jpg