Πολλη καλησπέρα στην παρέα.
Έχω τον παραπάνω υπολογιστή περίπου 3 χρόνια στα χέρια μου (από τις 4-7-2012).
Ήρθε στα χέρια μου απο διάλυση καταστήματος και τυχάια, ένεκα που έψαχνα έναν υπολογιστή για κάτι πειραματισμούς που ήθελα να κανω.
Ο συγκεκριμένος έχει προεγκατεστημένα τα Windows XP Pro με-αν θυμάμαι καλά-SP 2.
Μετά από ξεκλείδωμα και κατάργηση του user password μπόρεσα να τον χρησιμοποιήσω.
Ωστόσο παρατήρησα το εξής περίεργο: Αν δώσω να ξεκινήσει κανονικά από το σκληρό, η διαδικασία γίνεται κανονικά και σε περίπου 5 λεπτά είναι έτοιμος. Το περίεργο όμως έιναι ότι αν συνεχίσω και αρχίσω τη δουλειά μου, σε διαστημα μεταξυ 20-40 λεπτών (δεν έχω μετρήσει πόσην ώρα ακριβώς θέλει) κάποια στιγμή και χωρίς λόγο θα σβήσει σαν να κόπηκε το ρεύμα, πράγμα που δε συμβαίνει ποτέ όταν βαλω live cd οποιασδήποτε διανομής linux από τις 3-4 που έχω.
Όσον αφορά δε το υλικό, έχω κάνει αναβάθμιση τη RAM απο 512 αρχική σε 1 GB και έχω αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα(δεν ξερω όμως αν έφταγε αυτή διότι την αλλαξα πριν κανω οτιδήποτε άλλo). Μέχρι και ανοιχτό τον άφησα, μήπως και ζεσταίνεται πολύ, αλλά δεν είδα να αλλάζει κάτι. Στο λογισμικό έχει αλλαχθεί το antivirus μονο και εχει περαστει πρόγραμμα για κατασταση του υπολογιστη για να δω τι ακριβώς τρέχει και σβήνει.
Ελέω άλλων θεμάτων τον άφησα στην άκρη απο πρόπερσι τον Ιούνιο αλλά μιας που πιθανον να χρειαστεί να τον ξαναβάλω σε λειτουργία, θα ηθελα μια βοήθεια για να δω τι τρέχει.