Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11
    Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή FUJITSU SIEMENS SCENIC EDITION X 103 SFF ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ

Πολλη καλησπέρα στην παρέα.
    Έχω τον παραπάνω υπολογιστή περίπου 3 χρόνια στα χέρια μου (από τις 4-7-2012).
    Ήρθε στα χέρια μου απο διάλυση καταστήματος και τυχάια, ένεκα που έψαχνα έναν υπολογιστή για κάτι πειραματισμούς που ήθελα να κανω.
    Ο συγκεκριμένος έχει προεγκατεστημένα τα Windows XP Pro με-αν θυμάμαι καλά-SP 2.
    Μετά από ξεκλείδωμα και κατάργηση του user password μπόρεσα να τον χρησιμοποιήσω.
    Ωστόσο παρατήρησα το εξής περίεργο: Αν δώσω να ξεκινήσει κανονικά από το σκληρό, η διαδικασία γίνεται κανονικά και σε περίπου 5 λεπτά είναι έτοιμος. Το περίεργο όμως έιναι ότι αν συνεχίσω και αρχίσω τη δουλειά μου, σε διαστημα μεταξυ 20-40 λεπτών (δεν έχω μετρήσει πόσην ώρα ακριβώς θέλει) κάποια στιγμή και χωρίς λόγο θα σβήσει σαν να κόπηκε το ρεύμα, πράγμα που δε συμβαίνει ποτέ όταν βαλω live cd οποιασδήποτε διανομής linux από τις 3-4 που έχω.
    Όσον αφορά δε το υλικό, έχω κάνει αναβάθμιση τη RAM απο 512 αρχική σε 1 GB και έχω αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα(δεν ξερω όμως αν έφταγε αυτή διότι την αλλαξα πριν κανω οτιδήποτε άλλo). Μέχρι και ανοιχτό τον άφησα, μήπως και ζεσταίνεται πολύ, αλλά δεν είδα να αλλάζει κάτι. Στο λογισμικό έχει αλλαχθεί το antivirus μονο και εχει περαστει πρόγραμμα για κατασταση του υπολογιστη για να δω τι ακριβώς τρέχει και σβήνει.
    Ελέω άλλων θεμάτων τον άφησα στην άκρη απο πρόπερσι τον Ιούνιο αλλά μιας που πιθανον να χρειαστεί να τον ξαναβάλω σε λειτουργία, θα ηθελα μια βοήθεια για να δω τι τρέχει.
    Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
    VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

....δεν θα έπρεπε να απορείς....είναι σαν να βάζεις την γιαγιά μου να κάνει δουλειές που είναι για μια ...τριαντάρα!
    ....επιπλέον η γιαγιά διέθετε από τα νιάτα της μνήμη και επεξεργαστή που είναι στο ένα τέταρτο των σημερινών απαιτήσεων.
    .....και επιπλέον το ότι το λειτουργικό της ,ΧΡ,δεν ανανεώνεται πια....
    .....και επιπλέον το ότι οι επεξεργαστές της γενιάς της βασίζονται σε υπερτροφοδοσία για να μπορέσουν να βγάλουν ανηφόρες, ζεματώντας τον εαυτό τους και ότι υπάρχει γύρω τους!...
    ...άσε την γιαγιά να αναπαυθεί πια...

Το avatar του χρήστη kostas stathopoulos
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας Σταθόπουλο
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

1) Κατέβασε το hw monitor και ανέβασε μια εικόνα να δούμε τις θερμοκρασίες.
    2) Ποιό τροφοδοτικό έχεις? (μάρκα + watt)
    3) Τσέκαρε την μητρική για φουσκωμένους πυκνωτές.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
    ....δεν θα έπρεπε να απορείς....είναι σαν να βάζεις την γιαγιά μου να κάνει δουλειές που είναι για μια ...τριαντάρα!
    ....επιπλέον η γιαγιά διέθετε από τα νιάτα της μνήμη και επεξεργαστή που είναι στο ένα τέταρτο των σημερινών απαιτήσεων.
    .....και επιπλέον το ότι το λειτουργικό της ,ΧΡ,δεν ανανεώνεται πια....
    .....και επιπλέον το ότι οι επεξεργαστές της γενιάς της βασίζονται σε υπερτροφοδοσία για να μπορέσουν να βγάλουν ανηφόρες, ζεματώντας τον εαυτό τους και ότι υπάρχει γύρω τους!...
    ...άσε την γιαγιά να αναπαυθεί πια...
    Ποιος στο είπε αυτό; Ρίξε μια ματιά εδω-που το εχω κανει-και θα δεις οτι παει μια χαρά.
    http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=76137
    1 αυτό
    2. Δεν τον ζορίζω γενικά και όταν ασχολουμαι μαζί του δεν ειναι στο ιντερνετ.... πολυ λιγο μπαινει και οσα προγραμματα εχω επάνω ειναι εντός προδιαγραφων. Απλά το κανει όποτε του καπνισει.
    Γιαγια δεν το λες.... εξαρταται τι χρηση το θες.... διότι το εχω για πειραματισμους αλλά με ενδιαφερει να λύσω αυτό το πρόβλημα πρώτα.
    Και στην τειλκη θα του αλλαξω σε linux στη χειρότερη.... δεν χαλασε κι ο κόσμος.
    3. Σχετικα με το αλλο θεμα πώς γίνεται τριάρης επεξεργαστης να φτουράει δεν ξερω. Το μονο θεμα το ειχε με τη μνήμη που ηθελε παραπανω διότι αργουσε πολύ. Δεν εχω προλαβει να του κανω απεγκατασαση καποια προγραμματα που μου ειναι αχρηστα, γι αυτό.
    Υπόψη, δεν σε παρεξηγώ στα λεγόμενα μου.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kostas stathopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
    1) Κατέβασε το hw monitor και ανέβασε μια εικόνα να δούμε τις θερμοκρασίες.
    2) Ποιό τροφοδοτικό έχεις? (μάρκα + watt)
    3) Τσέκαρε την μητρική για φουσκωμένους πυκνωτές.
    Το τροφοδοτικο ειναι το Delta electronics dps 160 KB-2 A στα 160 βατ. Και παρότι δοκίμασα με άλλο που είχα καλό(τετρακοσάρι), πάλι τα ίδια έκανε. Η μητρική δεν έχει πουθενά φουσκωμένους πυκνωτές- ούτε και το τροφοδοτικό.
    Το hw monitor θα το κατεβάσω σύντομα και οταν τον ξαναβάλω σε λειτουργία θα σας πω τι γίνεται.
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Papas00zas για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

kostas stathopoulos (16-06-15)

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πιθανόν είναι θέμα υπερθέρμανσης επεξεργαστή. Όπως είπες άλλαξες πάστα αλλά μήπως να τσεκάρεις και τον ανεμιστήρα, τη συμπεριφορά του, στροφές, αν κάνει θόρυβο κλπ. Συνήθως τα PCάκια που πουλιούνται σε όλα σχεδόν τα μαγαζιά έχουν ένα απλό ανεμιστηράκι πάνω στον επεξεργαστή κι αυτό είναι όλο. Στην ανάγκη να δοκίμαζες μια καλύτερη ψύκτρα+ανεμιστήρα.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Αφού επιμένεις φίλε Δημήτρη,
    μπορείς να κάνεις τα: κοίτα στην καταγραφή σφαλμάτων να δεις τι του φταίει και κλείνει.
    δες ποιον ακριβώς επεξεργαστή φοράει, πήγαινε στην εταιρία του και κατέβασε ένα utility που να μπορεί να ελέγξει τον επεξεργαστή, να σου πει αν αυτός είναι που διαπράττει σφάλματα...

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

βαλε αν εχεις για δοκιμη αλλο τροφοδοτικο μαλλον απο εκει ειναι ειχαν θεματακι απο οτι θυμαμε

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Απόστολε, το utility που λες πώς θα το βρω; Ο επεξεργαστής ειναι P4 αλλά δε θυμαμαι αν φοράει 478-που μαλλον ειναι το πιθανοτερο-η 775. Τέτοιο πρόγραμμα φιλτατε πρώτη φορά ακούω.
    (Πάντως όσον αφορα το κολπο του ΚΟΚΑΡ ισχύει- οποιος για χ,ψ λόγους δεν θελει να αλλαξει λειτουργικό, ας το δοκιμασει)
    Παναγιώτη είχα δοκιμάσει με άλλο και έκανε τα ίδια.
    Λέτε να είναι θεμα ψύξης; Διότι απόσο θυμαμαι αυτός εχει εναν ανεμιστήρα και όλος ο εξαερισμός γίνεται μέσω του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Θα τον κοιτάξω και θα επανέλθω.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Καλησπέρα σας.
    Χθες βραδυ τον έβγαλα έξω και αποφάσισα να τον ξαναδουλέψω, αρχικά για να δω τι πλόβρημα είχε.
    Λοιπόν μετά από απότομο κλέισιμο, απευθείας επανεκκινηση και στο BIOS έλεγχος θερμοκρασίας. Ήτοι:
    System temp. 41 CPU 56(και το speccy εγραφε μητρικη μεταξυ 51-60). Αλλά με το καλημέρα χθες μου έβγαλέ και άλλο φασόλι-που μόλις το είδα θυμήθηκα ότι απο εκέι μάλλον προήλθε το πρόβλημα και όχι απο θερμοκρασία. Καποιες φορές όταν τον ανοίξω μετά τη μπάρα του φορτώματος των XP πετάει μπλε οθόνη και γράφει τα παρακατω(σημειωτέον δε ότι ενίοτε το έγραφε κάποιες φορές και μετά από απότομο κλείσιμο) :
    A problem has indicated and Windows has shutdown to prevent damage to your system (αν και αυτό δε το εγραψε χθες, παμε παρακατω)
    The video driver failed to intialize
    If this is the first time you've seen this stop error screen,restart your computer. If this screen appears again,follow these steps :
    Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
    If this is a new installation, ask your hardware or software manafacturer for any windows updates you might need.
    If problems continue disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
    If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup options, and then select Safe Mode.
    Technical Information:
    **** STOP: 0x000000B4 (0x86712728,0x86766000,0x86620000,0x00050000)
    Beginning dump of physcal memory.
    Dumping physical memory to disk: 6 (και δεν εχει σταθερό ρυθμό που θα φτάσει το dumping πότε 19 σα χθες πότε 50, δεν θυμαμαι το μέγιστο του).
    Σημειωτέον δε ότι αν πάω και τον κοιτάξω για drivers ότιδήποτε έχει πανω-με αμφίβολο για εμενα την κάρτα ήχου του-γράφει στη διαχείριση υλικού ότι όλοι οι drivers είναι εγκατεστημένοι.
    Ο σκληρός απο την άλλη δεν δείχνει να έχει προβλήματα, αλλα ανησυχώ μετά από τοσα απότομα κλεισίματα-και το περίεργο είναι ότι δεν έχει πολλές ωρες λειτουργίας πάνω του.
    Από την άλλη πάλι, χθες με άρχισε και τα περίεργα με το live cd αλλα μάλλον πέφτει βαριά η διανομή οπότε θα δοκιμάσω με άλλη. Δεν ξερω μονο αν χαλασε κατι καθότι χθες καποια στιγμη λογω προβληματος καλωδιου τον εδωσα να αναψει και αναψε για 1 δευτερο μονο αλλα αντιλήφθηκα εγκαιρα τη ζημια αφότου εσβησε.
    Αυτά τα νεότερα.... και τελικα το μηχανημα έχει 775 socket.

Το avatar του χρήστη skfn
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ο υπολογιστης ειναι παλιος και τα προβληματα μπορει να ει ναι περισσοτερα απο ενα.
    Δοκιμασε και με αλλο τροφοδοτικο. Τα 160 ειναι λιγα, το τροφοδοτικο παλιο ισως να μην τα καταφερνει . Το ιδιο ισως ισχυει για το 2ο που δοκιμασες.
    Κατεβασε το mem86, να δεις τις μνημες
    Εχεις καρτα γραφικων επανω? Ποια?
    Απο τι αποτελειται ολο το συστημα σου.?
    Τελος μην απελπιζεσαι, οταν γινει και αν πας τη μνημη στα 2 η 3 gb, θα μπορεις να κανεις απλες εργασιες ανεκτα.
    Εχω παλαιτερο συστημα ,s478, windows 7, που μου κανει καθημερινες εργασιες.
    Αγαπαμε ...τις "γιαγιαδες" , με αυτες μεγαλωσαμε οι περισσοτεροι.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] fujitsu siemens pa3515
    από patentasre στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-03-14, 20:38
  2. Fujitsu Siemens ScenicViewP19-3P
    από BASILIS971 στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-14, 20:09
  3. [Φορητός Η/Υ] fujitsu siemens amilo pi 1556
    από escapecfu στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά