Εχω ενα 8κιλο πλυντηριο Candy,μοντελο EVO 1082 D, το οποιο αγοραστηκε τον Δεκεμβριο του 2013.Ομως επανω στον χρονο αρχισε να εμφανιζει το εξεις προβλημα: Η πλυση σταματαει στην μεση,εκει που ειναι να αδειασει τα νερα της πλυσης για να περασει στο ξεπλυμα εμφανιζοντας στην οθονη τον κωδικο σφαλματος Ε 03.Ο κωδικος αυτος συμφωνα με το manual υποδεικνιει προβλημα/εμποδιο στην αντλια εξαγωγης νερων.Την πρωτη φορα που παρουσιασε το προβλημα λοιπον, εβγαλα να τσεκαρω το φιλτρο της αντλιας και βρηκα μεσα ενα κερμα.Το αφαιρεσα και το προβλημα φανηκε αρχικα να λυθηκε.Για καμποσες πλυσεις ηταν ολα OK.Μετα ομως το προβλημα επανεμφανιστηκε χωρις ν υπαρχει καποιο εμφανες εμποδιο στην αντλια.Νομιζα πως εφταιγε ο σωληνας εξαγωγης νερων.Τον εβγαλα απο την αποχετευση του τοιχου και τον εβαλα σε εναν κουβα.Το προγραμματισα χειροκινητα στην αντληση και η φανηκε να βγαζει νερα κανονικα.Μετα ξαναεβαλα τον σωληνα στην θεση του,το εβαλα στο "ξεπλυμα" αφου τα ρουχα δεν ειχαν ξεπλυθει,και δουλεψε κανονικα,δεν φανηκε να υπαρχει προβλημα.Ελα ομως που μετα απο 4-5 πλυσεις εκανε παλι το ιδιο.Το αντιμετωπισα με τον ιδιο τροπο.Μετα μετακομισα, και στο καινουριο σπιτι ενω τον πρωτο καιρο λειτουργουσε κανονικα, μετα απο κανενα μηνα παλι τα ιδια.Πλεον εχει φτασει να το κανει σε καθε πλυση.Δηλαδι καθε φορα που θα βαλω κανονικη πλυση εκει που φτανει στο σημειο να αδειασει τα νερα μετα απο λιγο πεταει Ε03 και σταματαει.Πρεπει να βαλω χειροκινητα το προγραμμα στην αντληση ή στο στυψιμο και στην συνεχεια στο ξεπλυμα για να ξεπλυθουν και να στιφτουν τα ρουχα.Ομως και παλι αν το βαλω στην αντληση αμεσως μετα απο τοτε που εχει εμφανισει το Ε03,εμφανιζει Ε16 και δεν ξεκιναει.Πρεπει να περιμενω 5 λεπτα και μετα να το βαλω για να παρει μπροστα.Μετα οταν το βαλω στο ξεπλυμα δεν κολλαει το προγραμμα,ξεπλενει αδειαζει νερα και στυβει κανονικα.Τα εχω τσεκαρει ολα.Η φτερωτη της αντλιας φαινεται να γυρναει ελευθερα.Στο φιλτρο δεν υπαρχει κατι.Επισεις εχω αποκλισει την πιθανοτητα να φταιει η αποχετευση του τοιχου αφου το ιδιο προβλημα εχει εμφανιστει σε 2 διαφορετικες εγκαταστασεις.Στον σωληνα εξαγωγης νερων δεν φαινεται να υπαρχει τσακιση ή καποιο αλλο εμποδιο.
Τελευταια εχω παρακουλουθησει και το σημειο που κολλαει το προγραμμα μπας και βγαλω ακρη και το περιεργο ειναι οτι τα νερα φαινεται να βγαινουν κανονικα.Δηλαδι μολις τελειωσει η κυρια πλυση ο καδος σταματαει,παιρνει μπροστα η αντλια,βγαινει αρκετη ποσοτητα νερου,ομως αντι να προχωρησει στο στυψιμο οπως θα επρεπε κανονικα,η αντλια συνεχιζει να δουλευει χωρις να βγαινουν νερα και κανει εναν περιεργο θορυβο σαν τρακτερ.Και ο καδος αντι να ξεκινησει να παιρνει στροφες στυψιματος ως συνηθως,γυρναει αργα,μια δεξιοστροφα μια αριστεροστροφα.Συνεχιζει να δουλευει ετσι για 3-4 λεπτα και μετα σταματαει εμφανιζοντας Ε03.Μετα απο 5 λεπτα αν το βαλω χειροκινητα στο στυψιμο,χωρις να πειραξω την αντλια ή τον σωληνα εξαγωγης,ξεκιναει και παλι η αντλια,βγαινουν λιγα νερα και μετα παιρνει στροφες κανονικα.Μετα που θα το βαλω στο ξεπλυμα τοσο η αντληση οσο και το στυψιμο δουλευουν ρολοϊ.Μολις ξαναβαλω κανονικη πλυση παλι το ιδιο βιολι.Μουλαρωνει και αν δεν το βαλω χειροκινητα να στυψει και να ξεπλυνει, τα ρουχα θα μεινουν με τις σαπουναδες.Το προγραμμα πλυσης δεν ολοκληρωνεται ποτε χωρις την δικη μου παρεμβαση.Εφοσον τα νερα φαινεται να βγαινουν κανονικα,που μπορει να οφειλεται το προβλημα?Και γιατι μονο στο προγραμμα πλυσης κολλαει ,ενω στο προγραμμα ξεπλυματος δεν κολλαει?Υπαρχει περιπτωση να εχει παθει μονιμη βλαβη η αντλια λογο του κερματος?Ή μηπως εχει καποια βλαβη η πλακετα που ελενχει την αντλια?Ανυσηχω μηπως το προβλημα δεν ειναι μηχανικο αλλα ηλεκτρονικο,μιας και εκει τα πραγματα ειναι πολυ πιο περιπλοκα και η επισκευη θα κοστισει αρκετα περισσοτερο.