Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12
    Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή αφρός από την βρύση

καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα πολύ παράξενο φαινόμενο εδώ και λίγες μέρες. Ανοίγοντας την βρύση στο ζεστό, το νερό βγαίνει σαν αφρός. Το νερό αφρίζει τόσο πολύ που ουσιαστικά είναι κανονικός αφρός. Αν γεμίσω ένα ποτήρι, ο αφρός θα ηρεμήσει και θα γίνει νερό. Επίσης, μυρίζει. Εχει μια μυρωδιά σαν νερό πισίνας (χλώριο?).
    Τι μπορεί να συμβαίνει? Σημειωτέο πως όταν γυρίζω την βρύση στο κρύο, το νερό βγαίνει κανονικό νερό (και δεν μυρίζει). Αυτό το έχω παρατηρήσει σε 2 βρύσες του σπιτιού. Στις υπόλοιπες το νερό δεν αφρίζει αλλά μυρίζει (στο ζεστό μόνο).

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Ρώτησα υδραυλικό και δεν με πίστεψε καν... πόσο μάλλον να μου το αιτιολογήσει...

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stafidas Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα πολύ παράξενο φαινόμενο εδώ και λίγες μέρες. Ανοίγοντας την βρύση στο ζεστό, το νερό βγαίνει σαν αφρός. Το νερό αφρίζει τόσο πολύ που ουσιαστικά είναι κανονικός αφρός. Αν γεμίσω ένα ποτήρι, ο αφρός θα ηρεμήσει και θα γίνει νερό. Επίσης, μυρίζει. Εχει μια μυρωδιά σαν νερό πισίνας (χλώριο?).
    Τι μπορεί να συμβαίνει? Σημειωτέο πως όταν γυρίζω την βρύση στο κρύο, το νερό βγαίνει κανονικό νερό (και δεν μυρίζει). Αυτό το έχω παρατηρήσει σε 2 βρύσες του σπιτιού. Στις υπόλοιπες το νερό δεν αφρίζει αλλά μυρίζει (στο ζεστό μόνο).

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Ρώτησα υδραυλικό και δεν με πίστεψε καν... πόσο μάλλον να μου το αιτιολογήσει...
    Αυτο συμβαινει κατα καιρους στα φαρμακα που ριχνουν στο νερο.εχεις θερμοσιφωνα στο παταρι?δουλευει με το ζεστο νερο?

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

μου ειχε τυχει και εμενα. οχι σε τετοιο βαθμο βεβαια.

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

θερμοσίφωνα έχω στην ταρατσα. Ειναι 3πλης ενέργειας (το λέω σωστά?). Ζεσταίνει με τον ήλιο, με το καλοριφερ και με ρεύμα. Ζεστο νερό έχω κανονικά (λόγο του ότι λειτουργεί το καλοριφερ και ζεσταινει).

Πόσες μέρες μπορεί να κρατήσει αυτό? Είναι ήδη περίπου μια βδομάδα έτσι... Το νερό είναι πόσιμο ή όχι? Μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω την κατάσταση?

Αν τελικά οφείλεται στα φάρμακα που ρίχνουν στο νερό... γιατί συμβαίνει μόνο στο ζεστό και όχι και στο κρύο? και γιατί σε 2 βρύσες μόνο?

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

συντηρηση στον ηλιακο εχεις κανει ποτε? μην εχει πιασει αλατα? κανονικα πρεπει να τον ανοιξεις και να τον καθαρισεις.

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Ο θερμοσίφωνας είναι 8 χρονών. Συντήρηση είχα κάνει πριν από 3 χρόνια. Κάθε 5 χρόνια μου είχαν πει...

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

ανοιξε τον και καθαρισε τον απο τα αλατα. μετα πες μας αν συνεχιζει το φαινομενο αυτο...

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

εφοσον γινεται μονο στο ζεστο δεν ειναι θεμα του δικτυου υδρευσης.
    ψαξε το θεμα στον ηλιακο μηπως και τρυπησε τιποτα και ανακατευει τα νερα με τα νερα του καυστηρα η με την αιθυλενογλυκολη.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

επιμενω για αλατα. ας το κανει ο φιλος και ας μας πει.

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Ενημερωτικά...

Πριν μπω στην διαδιακασία να ανοίξω τον θερμοσίφωνα για να εδω τι μπορεί να συμβαίνει, σκέφτηκα να περιμένω κάποιες μέρες μήπως και αλλάξει κάτι. Πραγματικά, το φαινόμενο δείχνει να σταμάτησε από χθες. Εδώ πρέπει να πω, πως χθες κάποια στιγμή ζέστανα τον θερμοσίφωνα με ρεύμα. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ήταν που σταμάτησε τον αφρό αλλά συμπίπτει χρονικά. Μήπως τελικά είχε άλατα η αντίσταση και όταν ζεστάθηκε (συστολή - διαστολή) έσπασαν?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση] TV καίει την ασφάλεια
    από delatollas89 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-15, 12:00
  2. Πρόβλημα με μερικά πλήκτρα από τηλεκοντρόλ
    από captainrodos στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-02-15, 21:13
  3. [Τηλεόραση LG] lg 32lcd56 μολις ζεσταθει χανει την εικονα
    από jakektm στο forum Τηλεόραση