Θέλω να σας απασχολήσω λίγο με ένα θεμα που με μπερδεψε.
Έχω ένα μιξερακι (moulinex chopper) το οποίο το άνοιξε ο πατέρας μου για να το καθαρίσει.
Να μην τα πολυλογώ οταν το βίδωσε δεν δουλευε. Με φώναξε να το δω και ειδα αυτό () και δεν κατάλαβα πως λειτουργεί. Το άσπρο καλώδιο έρχεται απο τον τοίχο(220v) και καταλήγει σε 2 διακόπτες , ο ένας είναι που ενεργοποιεί την λεπίδα και ο άλλος έιναι η ασφάλεια(δηλαδη να λειτουργήσει μόνο αν έχει "κουμπώσει" το μηχάνημα με το δοχείο). Η άκρη του ενός διακόπτη(καφέ καλώδιο) όπως φαινεται φεύγει ο πυκνωτής και πάει σαν είσοδος στον αλλον διακόπτη(μπλε καλώδιο). Εδω μου φαίνεται περίεργο πως και τα δύο καλώδια καταλήγουν στην είσοδο του ίδιου διακοπτη(μπλε καλώδιο). Ο πυκνωτής αν θυμάμαι καλα στο AC λειτουργεί σαν κλειστός διακόπτης, σωστά; Από την έξοδο λοιπον του διακόπτη (μπλε καλώδιο) διακλαδώνεται το σήμα με ένα απλό καλώδιο και πάει σαν είσοδος σε δύο πηνιά που κινούν την λεπίδα.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να πάει το ένα καλώδιο (μπλε) στην μια είσοδο και το άλλο (καφέ) στην άλλη για να αρχίσει να κινέιται;
Επίσης τι μπορεί να φταίει και δεν παίζει;
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=78211