Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Κεφαλονιά

Προεπιλογή Ψυγείο Bosch KGU40123

Γεια σας, έχω το παραπάνω ψυγείο no frost 10 χρόνια και μία μέρα έριξε το ρελέ, βάζοντάς το μερικές φορές στην πρίζα κατάφερα και λειτούργησε πάλι χωρίς να ρίξει το ρελέ. Μετά από 4 μέρες λειτουργίας και μετά από διακοπή ρεύματος στην επαναφορά του ρεύματος έριξε πάλι το ρελέ, βάζοντας βγάζοντας την πρίζα κατάφερα πάλι να δουλέψει αλλά με περισσότερη δυσκολία τώρα. Τελικά έφερα τεχνικό ο οποίος έλεγξε καταρχήν το σωληνάκι και είδε ότι δεν είναι βουλωμένο αλλά δεν υπήρχε νερό πίσω στο δοχείο. Άνοιξε το καπάκι πίσω στην πλάτη της κατάψυξης και είδαμε ότι έχει πάγο. Το έβαλε πάλι στην πρίζα αρκετές φορές μέχρι να δουλέψει και μου είπε να το αφήσουμε να δούμε πως θα πάει και έφυγε. Την άλλη μέρα διαπίστωσα ότι η συντήρηση δεν έχει ψύξη ( τις προηγούμενες μέρες είχε κανονικά ψύξη) ενώ η κατάψυξη ήταν εντάξει. Τηλεφώνησα στον τεχνικό και μου είπε να του κάνω απόψυξη. Το άφησα 3 μέρες και έβγαλε πολύ νερό αλλά όταν μετά πήγα να το βάλω σε λειτουργία έριχνε το ρελέ συνέχεια και δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει με τίποτα. Εδώ να σημειώσω ότι μετά την απόψυξη όταν το έβαζα στην πρίζα μετά από μερικά δευτερόλεπτα άκουγα τον ήχο λειτουρίας ΖΖΖΖ που κάνει το ψυγείο (ενώ πριν όταν δούλευε νομίζω ότι δεν τον άκουγα) και αμέσως έπεφτε το ρελέ. Έτσι ήρθε πάλι ο τεχνικός και πήρε το ψυγείο και μετά από μία βδομάδα μου το επέστρεψε λέγοντάς μου ότι έψαξε τα πάντα αλλά δεν μπορεί να βρει την βλάβη. Έκανα και γω μερικές δοκιμές βγάζοντας τις αντιστάσεις αλλά συνέχεια έριχνε το ρελέ, μόνο όταν έβγαλα το φις που τα καλώδια του πάνε σε μια τρύπα που οδηγεί στην συντήρηση δούλεψε για περίπου 10 λεπτά αλλά πάλι έριξε το ρελέ. Έχετε καμμιά ιδέα παιδιά γιατί έχω απογοητευτεί τελείως, έχω τρία παιδιά και το συγκεκριμένο ψυγείο με είχε βολέψει. Ευχαριστώ
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ili17 : 31-10-14 στις 18:36

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Κεφαλονιά

Προεπιλογή

Δεν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Καμιά ιδέα τι να κάνω;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Γεια σας, έχω το παραπάνω ψυγείο no frost 10 χρόνια και μία μέρα έριξε το ρελέ, βάζοντάς το μερικές φορές στην πρίζα κατάφερα και λειτούργησε πάλι χωρίς να ρίξει το ρελέ. Μετά από 4 μέρες λειτουργίας και μετά από διακοπή ρεύματος στην επαναφορά του ρεύματος έριξε πάλι το ρελέ, βάζοντας βγάζοντας την πρίζα κατάφερα πάλι να δουλέψει αλλά με περισσότερη δυσκολία τώρα.
    Θα σταθώ λιγάκι στο παραπάνω κομμάτι (κόκκινα υπογραμμισμένα) . Γιατί άραγε με "περισσότερη δυσκολία"? αυτό με έβαλε σε σκέψεις μήπως έχεις πρόβλημα στο κομπλέ ρελέ+θερμικό που είναι μέσα στο μοτέρ . π.χ. αν έχει μαυρίσει κτλ (εικάζοντας ότι αν ήταν οτιδήποτε άλλο π.χ. αντίσταση απόψυξης / ανεμιστήρες κτλ ελαττωματικοί θα έπρεπε να πέφτει συνεχώς και πάντα καμία ελπίδα να πάρει μπροστά ) . Άρα μια πιθανότητα δίνω στο "περισσότερη δυσκολία" να είναι θέμα εκκίνησης στο μοτέρ (θερμικό + ρελέ / μαυρισμένο με καπνιές ή στον πυκνωτή) . τώρα το σενάριο να έχει κάτι το μοτέρ μας πάει μακριά.
    Ρίξε μια ματιά στο starter ρελέ στις τρύπες που κουμπώνουν πάνω στο μοτέρ αν βλέπεις ίχνη μαυρίσματος κτλ (απίθανη περίπτωση αλλά δες το)
    http://www.spareshop.eu/el/%CE%9C%CE...F%81%CE%B9.htm

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Κεφαλονιά

Προεπιλογή

Το έβγαλα και οι τρύπες φαίνονται εντάξει, δεν υπάρχουν μαυρισιές. Βέβαια σε κάποιο σημείο φαίνεται κάποια κιτρινίλα (όχι στις τρύπες), υπάρχει περίπτωση να χει καεί? Την πρώτη φορά που μου έριξε το ρελέ δοκίμασα στην αρχή σε άλλες πρίζες και δούλευε το ψυγείο, την δεύτερη φορά έριχνε το ρελέ και στις άλλες πρίζες, ενώ μετά την απόψυξη δεν δούλευε με τίποτα, μάλιστα φαινόταν να ρίχνει το ρελέ με μεγαλύτερη δύναμη. Πάντως και ο τεχνικός εκεί νομίζω εστίασε, γιατί όταν το είχε πάρει μου είχε πει αρχικά στο τηλέφωνο ότι κάτι άλλαξε (δυστηχώς δεν θυμάμαι τι) και δουλεύει το ψυγείο αλλά την επόμενη μέρα μου είπε ότι έριξε πάλι το ρελέ, δεν ξέρω πόση ώρα δούλεψε καθώς και αυτός το είχε αφήσει από το πρωί και είδε το απόγευμα ότι είχε ρίξει το ρελέ. Βλέπω ότι έχει αφήσει και ένα μαύρο καλώδιο που μάλλον πήγαινε στον ανεμιστήρα κομμένο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ili17 : 01-11-14 στις 13:50

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν φαίνονται οι φωτογραφίες (κάνε το από την επιλογή "insert image") και όχι με απλό copy paste

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Κεφαλονιά

Προεπιλογή

Αν βοηθούν σε κάτι.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Εντάξει το κιτρίνισμα δείχνει να είναι λίγο ταλαιπωρημένο αλλά δεν είναι τόσο όσο πίστευα (στις τρύπες που κουμπώνει με το μοτέρ / για προχωρημένο στάδιο ώστε να βραχυκυκλώνει εκεί από καπνιές κτλ) αμφίβολο να είναι από αυτό για να το πούμε με σιγουριά ότι φταίει.

Τώρα στην φάση που λες ότι κάποια στιγμή βρήκες την συντήρηση με μειωμένη ψύξη και την κατάψυξη καλή . ίσως (και σωστά υποψιάστηκε ο τεχνικός σου ότι μπορεί ή κάτι να συμβαίνει στον επάνω ανεμιστήρα της συντήρησης) . τι να πω δεν εντοπίζεται και εύκολα.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ili17 (02-11-14)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Κεφαλονιά

Προεπιλογή

Μια τελευταία ερώτηση καθώς φαίνεται είναι δύσκολο το πρόβλημα, να δοκιμάσω με άλλο τεχνικό ή τσάμπα ο κόπος? Ο προηγούμενος μου είπε ότι έλεγξε τα πάντα. Από τα συμπτώματα και την εμπειρία σου τι μου προτείνεις αλλιώς πάω για καινούριο. Απλά τα καινούρια ψυγεία στις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις είναι ακριβότερα και με μικρότερο εσωτερικό χώρο εκτός και δώσω δύο μηνιάτικα για μεγάλη χωρητικότητα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ili17 : 02-11-14 στις 11:02

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-21, 11:44
  2. Πρόβλημα σε ψυγείο Bosch
    από savatage στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-05-13, 14:48
  3. [Bosch] Ψυγείο Bosch Duo System
    από luna στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-13, 14:26