Γειά σας εδώ και δυο βρομάδες πήρα έναν ψυγειοκαταψύκτη Haier CFC633CSE, ο οποίος κάνει θόρυβο όταν λειτουργεί το μοτέρ και βουίζει. Πολλές φορές βουίζει και όταν σταματάει το μοτέρ. Δεν μπορώ να το συνηθίσω με τίποτα δυστυχώς. Έχω τη ροδέλα στη λειτουργία eco και πάνω και κάτω στη κατάψυξη. Στην περιγραφή έγραφε 42db(αθόρυβη λειτουργία) μόνο αθόρυβη δεν είναι. Δυστυχώς είναι τέτοια η ριαρρύθμιση του σπιτιού που το ψυγείο είναι ακριβώς έξω απο την πόρτα της κρεβατοκάμαρας που κοιμάμαι, το σπίτι είναι μικρό και το σαλόνι ενιαίο με κουζίνα 18 τετραγωνικά περίπου. Όπως καταλαβαίνετε σε όποιο σημείο του σπιτιού να κάθομαι ακούγεται. Επειδή με έχουν πονέσει τα αυτιά με το να φοράω συνέχεια ωτοασπίδες τα βράδια ψάχνω έναν τρόπο, μια πατέντα, κάτι να κάνω να σταματάει αυτό το πράγμα. Δεν το αντέχω πραγματικά. Πήρα τον ψυκτικό και μου είπε αν βουίζει πρέπει να ρυθμίσεις τα ποδαράκια να μην παίζει το ψυγείο αλλά όσο μπορούσαμε τα ρυθμίσαμε. Σχετικά σταθερό είναι, όσο και να τα ρυθμίσω μάλλον ο θόρυβος δε φεύγει. Ειδικά το βουητό έρχεται απο τον καταψύκτη, όταν ανοίγω τη πόρτα ειδικά ακούγεται ένα φυσητό δυνατό, το οποίο ακούγεται και με κλειστή πόρτα. Το κατάστημα που το πήρα λέει πως έτσι ακούγονται όλα τα no frost και είναι φυσιολογικό. Για εμένα δεν είναι φυσιολογικό όταν λένε αθόρυβη λειτουργία. Ποτέ δεν είχα τέτοιο θέμα με ψυγεία στο παρελθόν και δεν μπορώ να συνηθίσω στην ιδέα ότι πρέπει να ζήσω με αυτό! Ειδικά το βράδυ που έχει ησυχία και κοιμάμαι ακούγεται σαν να είναι ανοιχτός ο απορροφητήρας! Δυστυχώς όλοι λένε είναι φυσιολογικό αλλά κανένας δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα. Εαν είχα χωριστή κουζίνα ή το δωμάτιο ήταν μακρια δεν θα το συζητούσα το θέμα, αλλά τώρα ψάχνω σπίτι να αλλάξω.
Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε αν υπάρχει δυνατότητα καμια πατέντα όπως είπα πιο πάνω, κάτι να γίνει και να μην ακούγεται. Ο μόνος τρόπος είναι να ρυθμίζω τη ροδέλα της κατάψυξης στο χσμηλό για να σταματάει το ψυγείο για λίγη ώρα να ηρεμώ, ειλικρινά δεν παλεύεται, δεν μπορώ να ηρεμίσω! Εϊμαι διατεθειμένη ακόμη και να πληρώσω έναν τεχνικό ψυκτικό να κάνει κάτι να βελτιωθεί, και θα πληρώσω αρκεί να κάνει δουλειά και να μην βουίζει έτσι.