Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή Φιάλη φρεον

Καλησπέρα σε όλους!

Σε μια φιάλη φρεον υπάρχουν 2 βάνες. Μια μπλε liquid (υγρό) και μια κόκκινη vapor (αέριο). Θέλω να κάνω πλήρωση μια μονάδα. Αυτό που γνώριζα ως τώρα ήτανε να γυρίζω την φιάλη ανάποδα και να κάνω πλήρωση την κλιματιστική μονάδα, χωρίς να γνωρίζω σε τί μορφή (υγρή-αέρια) πληρώνω. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος το ρόλο των 2 βανών?
    Ευχαριστώ

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    θηβα

Προεπιλογή

το λες και μονος σου η μια ειναι για πληρωση σε υγρη μορφη και η αλλη σε αερια
    και πριν για να ξερεις εκανες πληρωση σε υγρη μορφη

Το avatar του χρήστη antonis_p
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Νέο Ηράκλειο, Αττική

Προεπιλογή

Η πλήρωση με υγρό δεν συστήνεται όταν λειτουργεί ο συμπιεστής. Υγρό βάζεις μόνο μετά από κενό (που πρέπει να βάλεις μεγάλη ποσότητα) Υπάρχουν μεγάλες κλιματιστικές μονάδες ή ψυγεία που παίρνουν αρκετά κιλά ψυκτικού υγρού.

BTW το θέμα δεν αφορά επισκευή, ίσως μεταφέρθηκε εδώ (θάφτηκε) λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλω να κάνω πλήρωση σε κλιματιστικό με 1 κιλό φρεον περίπου. Πριν την πλήρωση θα κάνω κενό.
    Απ΄ότι κατάλαβα μπορώ να κάνω πλήρωση σε υγρή μορφή (μπλε βάνα) γυρίζοντας την φιάλη ανάποδα ή πλήρωση σε αέρια μορφή (κόκκινη βάνα) έχοντας την φιάλη σε κανονική θέση;

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Νέο Ηράκλειο, Αττική

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kostas1970 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλω να κάνω πλήρωση σε κλιματιστικό με 1 κιλό φρεον περίπου. Πριν την πλήρωση θα κάνω κενό.
    Απ΄ότι κατάλαβα μπορώ να κάνω πλήρωση σε υγρή μορφή (μπλε βάνα) γυρίζοντας την φιάλη ανάποδα ή πλήρωση σε αέρια μορφή (κόκκινη βάνα) έχοντας την φιάλη σε κανονική θέση;
    Αυτά ισχύουν όταν η φιάλη είναι σε όρθια θέση. Φιάλες με μία βάνα, γυρίζοντάς τες ανάποδα, βγάζεις υγρό.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αντώνη μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος στον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσω , διότι δεν σε κατάλαβα.

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Νέο Ηράκλειο, Αττική

Προεπιλογή

Αντώνη μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος στον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσω , διότι δεν σε κατάλαβα.
    Ο πλέον αξιόπιστος τρόπος για να συμπληρώσεις ψυκτικό υγρό, είναι αυτός με το βάρος. Για αυτό και στις οδηγίες των AC αναγράφεται το βάρος του ψυκτικού υγρού.
    Επειδή η πλειοψηφία των τεχνικών δεν έχουν ζυγαριές, συνηθίζεται να συμπληρώνουν σύμφωνα με την πίεση στην αναρρόφηση του συμπιεστή.

Αφού κάνεις κενό - αν έχει χάσει όλα του τα υγρά, αν δεν τα έχει χάσει δεν κάνεις κενό - συνδέεις την έξοδο που βγάζει αέριο στην αναρρόφηση - τη χοντρή σωλήνα - και συμπληρώνεις. Μετά από λίγο ενεργοποιείς το AC έχοντας το νού σου να μην πέσει κάτω από το μηδέν. Συνεχίζεις να συμπληρώνεις μέχρι εκεί που σου έχουν πει, ανάλογα με την ιπποδύναμη του AC και το ψυκτικό υγρό.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Έχω ζυγαριά , αντλία κενού φιάλες και ότι χρειάζεται ένας ψυκτικός. Το πρόβλημα μου είναι ότι κατά την πρακτική μου ποτέ δεν έτυχε να κάνω πλήρωση με φιαλή που έχει 2 βάνες. Εκεί έχω κολλήσει... Εννοείται ότι το φρεον θα το βάλω με ζυγαριά. Από ποια βάνα (μπλε - κόκκινη ) πρέπει να συνδέσω τα μανόμετρά μου και ποια πρέπει να είναι η θέση της φιάλης?
    Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός σε τι ζητάω στα προηγούμενα μηνύματά μου.

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Νέο Ηράκλειο, Αττική

Προεπιλογή

Έχω ζυγαριά , αντλία κενού φιάλες και ότι χρειάζεται ένας ψυκτικός. Το πρόβλημα μου είναι ότι κατά την πρακτική μου ποτέ δεν έτυχε να κάνω πλήρωση με φιαλή που έχει 2 βάνες. Εκεί έχω κολλήσει... Εννοείται ότι το φρεον θα το βάλω με ζυγαριά. Από ποια βάνα (μπλε - κόκκινη ) πρέπει να συνδέσω τα μανόμετρά μου και ποια πρέπει να είναι η θέση της φιάλης?
    Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός σε τι ζητάω στα προηγούμενα μηνύματά μου.
    Κάθετη - vapor

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    θηβα

Προεπιλογή

οταν η φιαλη εχει δυο βανες μια μπλε και μια κοκκινη ειναι
    η μπλε περνει απο τον πατο της μπουκαλας(για να περνεις σε υγρη μορφη) και δεν χρειαζετε να την γυρισεις αναποδα
    ενω η κοκκινη περνει απο την πανω πλευρα για να περνεις σε αερια μορφη

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. φιαλη φρεον
    από κωστας1982 στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-04-14, 22:07
  2. Εύφλεκτο Φρεον
    από Tapavakos στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-13, 09:18
  3. απωλεια φρεον (κολληση)