Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή BEKO 12.6 ή 12.7 (G70.190-09)

Καλησπέρα σε όλους,

Ήρθε στα χέρια μου μια Winson 21" (TV 21 MT44) με σασί G70.190-09. Έψαξα λίγο στο νετ και βρήκα ότι αναφέρεται σαν BEKO 12.7, αλλά βρήκα μόνο το σχέδιο, από εδώ. Κατέβασα όμως και για BEKO 12.6, από εδώ, που τα έχει πιο αναλυτικά με τάσεις κ.α. και δεν βλέπω κάποιες διαφορές, τουλάχιστον στο τροφοδοτικό.

Λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει stand-by, έχω τάση στον ηλεκτρολυτικό και ακούγεται ένα τσιτσίρισμα από το τροφοδοτικό. Άρχισα λοιπόν να μετράω το TDA16846 (IC601) και ενώ έχω VCC ~10V, στο OUT δεν έχω καθόλου τάση.

Το δεύτερο pdf που αναφέρω πιο πάνω έχει το σχέδιο, καθώς και κάποια testpoints αλλά με παλμογράφο, κάτι που δυστυχώς δεν διαθέτω.

Όποιος μπορεί λοιπόν να βοηθήσει για να βρώ αν φταίει το TDA ή κάτι άλλο, γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν έχω αρκετές γνώσεις...

Σας ευχαριστώ πολύ,
    Λευτέρης.

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Δοκίμασε να διακόψεις τα 110ν στο 2/ων

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αποστόλη σε ευχαριστώ, μάλλον με ξεσκάλωσες λιγάκι...

Διέκοψα τα 110V και είχα stand-by, άναψε το ledακι. Άρχισα να ψάχνω λοιπόν από εκεί και πέρα και καθώς μέτραγα έπεσα στο BU808DFI, το βρήκα ωμικά περιέργο, όχι όμως βραχυκυκλωμένο και το έψαξα στο νετ. Όταν είδα το εσωτερικό σχήμα κατάλαβα γιατί ωμικά μου έβγαζε τέτοιες τιμές, αλλά ψάχνοντας έπεσα σε αρκετές συζητήσεις του forum σχετικά με το συγκεκριμένο BU.

Χωρίς το BU και με τα 110V κανονικά, πάλι έχω stand-by... πως προχωράω τώρα; Να το αντικαταστήσω; Και για έναν πυκνωτή (10μF) που γράφουν αρκετοί στην βάση του τρανζίστορ, στο δικό μου αν δεν κάνω λάθος βλέπω έναν 47μF/35V (C512), αυτός είναι;

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Δεν λες τι εννοείς περιεργο ωμικά, άλλαχτα και αν δεν έχει αρπάξει ο μ/τ θα δουλέψει, κοίτα όμως και τους ηλ/κούς στο τρφδκο

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lefteriszgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αποστόλη σε ευχαριστώ, μάλλον με ξεσκάλωσες λιγάκι...

Διέκοψα τα 110V και είχα stand-by, άναψε το ledακι. Άρχισα να ψάχνω λοιπόν από εκεί και πέρα και καθώς μέτραγα έπεσα στο BU808DFI, το βρήκα ωμικά περιέργο, όχι όμως βραχυκυκλωμένο και το έψαξα στο νετ. Όταν είδα το εσωτερικό σχήμα κατάλαβα γιατί ωμικά μου έβγαζε τέτοιες τιμές, αλλά ψάχνοντας έπεσα σε αρκετές συζητήσεις του forum σχετικά με το συγκεκριμένο BU.

Χωρίς το BU και με τα 110V κανονικά, πάλι έχω stand-by... πως προχωράω τώρα; Να το αντικαταστήσω; Και για έναν πυκνωτή (10μF) που γράφουν αρκετοί στην βάση του τρανζίστορ, στο δικό μου αν δεν κάνω λάθος βλέπω έναν 47μF/35V (C512), αυτός είναι;
    Μια παρατήρηση: Το BU808DFI ΔΕΝ είναι διπολικό τρανζίστορ. Είναι darlington και ΜΑΛΛΟΝ έχει δίοδο μέσα του. Αυτά τα τρανζίστορ δεν δείχνουν γενικό βραχυκύκλωμα. Έχω τις σωστές ενδείξεις για αμφότερους τύπους ωμομέτρου,αλλά θα στις δώσω αύριο. Ως αντικαταστατης του σε αντιστοιχία απότι ξερω είναι το 2SC5388. Ρίξτου μια ματια και πες μας τι τιμές σε ωμ σου δίνει. Αναλογο πρόβλημα εχω με μια JVC.
    Edit: Η δικια μου είχε το BU808DFX το οποίο επίσης είνια παραπλήσιο, αλλά είναι επίσης παραπλήσια δύσκολο να βρεθει. Βάλε καλύτερα αυτό που έγραψα παραπάνω.
    Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
    VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Papas00zas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μια παρατήρηση: Το BU808DFI ΔΕΝ είναι διπολικό τρανζίστορ. Είναι darlington και ΜΑΛΛΟΝ έχει δίοδο μέσα του. Αυτά τα τρανζίστορ δεν δείχνουν γενικό βραχυκύκλωμα. Έχω τις σωστές ενδείξεις για αμφότερους τύπους ωμομέτρου,αλλά θα στις δώσω αύριο. Ως αντικαταστατης του σε αντιστοιχία απότι ξερω είναι το 2SC5388. Ρίξτου μια ματια και πες μας τι τιμές σε ωμ σου δίνει. Αναλογο πρόβλημα εχω με μια JVC.
    Edit: Η δικια μου είχε το BU808DFX το οποίο επίσης είνια παραπλήσιο, αλλά είναι επίσης παραπλήσια δύσκολο να βρεθει. Βάλε καλύτερα αυτό που έγραψα παραπάνω.
    BU808DFI-Darlington TR με δίοδο, και 2sc5388 αντιστοιχο. Για του λόγου το αληθές:
    http://www.alldatasheet.com/datashee.../BU808DFI.html
    http://datasheetcatalog.com/datashee.../2SC5388.shtml
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

παιδιά BU808 δεν υπάρχουν πλέον και αυτά που υπάρχουν είναι για τον π@υτσ@.

εγω βάζω δυο BUH515/517 και μια 1Ν4148 και δουλεύει μια χαρα
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη johnkou
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αιτωλικό

Προεπιλογή

Δουλευει και το bu2725df,dx παντως τοχω χρησιμοποιησει 2,3 φορες με επιτυχια.Μερικες beko εβαζαν 808 και αλλες 2sd2586

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδιά BU808 δεν υπάρχουν πλέον και αυτά που υπάρχουν είναι για τον π@υτσ@.

εγω βάζω δυο BUH515/517 και μια 1Ν4148 και δουλεύει μια χαρα
    Μπορείς να μας πεις τι συνδέεται και που; Αν αυτά τα τρανζίστορ βρίσκονται εύκολα καλώς.
    Για 2sd2586 δεν ξέρω....ταιριαζουν με το 808?
    σσ αν μπορεις στείλε και τη σελίδα απο όπου το βρήκες να δω τι γράφει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Papas00zas : 04-06-14 στις 18:49

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από johnkou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δουλευει και το bu2725df,dx παντως τοχω χρησιμοποιησει 2,3 φορες με επιτυχια.Μερικες beko εβαζαν 808 και αλλες 2sd2586
    Πώς τα συνδέεις;

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση] Beko πρόβλημα οθόνης
    από Majestic στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-09-13, 12:23
  2. προβλημα με beko zx8.190-09
    από jeck στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-12, 18:32
  3. BEKO TV 28''