Σελίδα 1 από 7 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 63
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή Acer aspire 6530g βραχυκυκλωμα

Καλησπερα.
    Εχω ενα acer 6530g με βραχυκυκλωμα στο κυκλωμα φορτισης.
    Τραβαει υπερβολικο ρευμα,οσο του επιτρεπει η προστασια του τροφοδοτικου,το εχω γυρω στα 3.5Α για να μην καψει κατι παραπανω.
    Το ρευμα αυτο το τραβαει σβηστο, μονο με την motherboard χωρις τιποτα αλλο συνδεμενο εννοειται.
    Στην περιοχη γυρω απο τις επαφες της μπαταριας ολα ειναι πολυ ζεστα αλλα δεν μπορω να βρω ενα συγκεκριμενο εξαρτημα που ειναι ποιο ζεστο απο τα αλλα.
    Επισης η πλακετα εχει αλλαξει χρωμα απο την υπερθερμανση.Εχω ελεγξει mosfet,transistor δεν μπορεσα να βρω καποιο προβληματικο.
    Αυτη την στιγμη κατεβαζω κατι που μαλλον ειναι το σχηματικο,θα ειμαι σιγουρος οταν κατεβει.
    Ανεβαζω καποιες οχι τοσο καλες φωτο, αυριο με φυσικο φως θα βγαλω πολυ καλυτερες.
    Ξεχασα να πω οτι χωρις μπαταρια δεν ανοιγει καθολου,αναβει μονο το μπλε λεντακι διπλα στον διακοπτη.
    Ευχαριστω για τυχον προτασεις.

Edit: Τελικα κατεβηκε κα ηταν το service manual,αρα αν εχει καποιος το σχηματικο θα βολευε πολυ..
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 13-02-14 στις 22:33
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Συνήθως το πρόβλημα είναι το PQ28 και το PD11 από πίσω. Θα σου πρότεινα να αρχίσεις να ξεκολλάς έναν-έναν τους πυκνωτές στην γείωση και να ελέγχεις (pc66, pc87, pc70, pc69, pd13-δίοδο, κ.λ.π).

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Aδαμ ευχαριστω για την απαντηση,η αληθεια ειναι περιμενα εσενα να με βοηθησεις.
    Εκει ομως που μου λες ειναι στην αρχη,το προβλημα αρχιζει αφου βαλω την μπαταρια για φορτιση,χωρις μπαταρια δεν εχω βραχυκυκλωμα.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Βρηκα το PQ1 το οποιο ειναι τελειως ανοιχτο.Ειναι δυνατον να μου παρουσιαζει τετοια συμπεριφορα;
    Λογικα θα περιμενα να μην περναει καθολου ταση,οχι να κανει βραχυκυκλωμα..
    Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να το ξεκολλησω γιατι το εργαστηρι ειναι μεσοτοιχια με την κρεβατοκαμαρα του γειτονα και αν βαλω τον αερα τετοια ωρα θα με κυνηγησει και με το δικιο του..

Νεωτερα αυριο,ευχαριστω πολυ!

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Συγνώμη, από την βιασύνη μου έγραψα pd11, ενώ ήθελα να γράψω PQ1 - που όπως ανέφερα είναι από πίσω (ήμουν απασχολημένος με κάτι άλλο). Από ότι καταλαβαίνω το board δεν ξεκινάει με το τροφοδοτικό και όταν βάζεις την μπαταρία για φόρτιση, τραβάει πολλά amper. Και πιθανότατα δεν μπορείς να δεις τι κάνει με σκέτη την μπαταρία γιατί είναι άδεια. Φοβάμαι ότι χτύπησε και ο charger PU5, αλλά αυτό θα το δεις αφού βρείς το βραχυκύκλωμα. Εάν έχεις βραχυκύκλωμα με την γείωση δεν μπορείς να ελέγξεις τίποτα πάνω στο board γιατί όλα δείχνουν ανοιχτά.

Και όταν το επιδιορθώσεις πέστου να πετάξει και το τροφοδοτικό γιατί από εκεί μάλλον έγινε η ζημιά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 14-02-14 στις 03:27

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Μεχρι στιγμης τιποτα..
    Εχω ελεγξει οτι μου ειπες και διαφορα αλλα,ημιαγωγους και πυκνωτες αλλα το βραχυκυκλωμα εκει..Σκεφτηκα και το charger που ειπες αλλα αν βραχυκυκλωνε δεν θα εκαιγαν και τα μοσφετ PQ29 και PQ32 που βρισκονται μετα,ετσι δεν ειναι;
    Απο την αλλη αν το βγαλω φυσικα και θα σταματησει το βραχυκυκλωμα αλλα κα τι εγινε;Αν δεν εχω αλλο να το αντικαταστησω δεν λεει τιποτα.
    Εχω καπου μια motherboard απο ενα 7520 θα την δω τι εχει επανω.

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Εγώ δεν κατάλαβα πότε έχει βραχυκύκλωμα με μπαταρία και φορτιστή ή χώρια και πότε?
    Ένας καλός τρόπος να δεις ποιο εξάρτημα είναι hot, είναι με θερμική απόδειξη από κατάστημα.
    Τελικά το pq1 είναι short ή open? Αν είναι short βγάλτο και δες αν έχεις ακόμα short.

ΥΓ Αδάμ είναι short ή shark?

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Χωρις μπαταρια δεν εχει βραχυκυκλωμα αλλα δεν ανοιγει επειδη ειναι καμενο το PQ1.Με φορτιστη και μπαταρια κουμπωμενη εχει βραχυκυκλωμα που τραβαει οσο ρευμα μπορει.
    Δηλαδη κατι ειναι βραχυκυκλωμενο στο κυκλωμα φορτισης αλλα δεν το βρισκω..Ολα κι ολα 10 εξαρτηματα ειναι αλλα μου ξεφευγει ρε γμτ..Εκτος και καπου κανω λαθος στο συλλογισμο μου,τι να πω..
    Αυτο με την θερμικη αποδειξη δεν το ειχα σκεφτει αλλα και με τα δαχτυλα πιστευω θα καταλαβαινα διαφορα,το θεμα ειναι οτι ολα τα σχετικα εξαρτηματα ειναι αρκετα ζεστα αλλα κανενα δεν καιει.
    Και κατι αλλο:Οταν βαλω την μπαταρια μονο χωρις φορτιστη,το λαμπακι της αναβει πεντε φορες..

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Καπου το σκεφτομαι λαθος.Βρηκα οτι ζεματουσε το PQ44 το οποιο νομιζω δεν εχει σχεση με την φορτιση(νομιζω ειπα ).Το εβγαλα και σταματησε το βραχυκυκλωμα.Το μετρησα και ηταν ενταξει, αρα το προβλημα ειναι ποιο κατω.

Σελίδα 1 από 7 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] ACER Aspire 5520 Ανοιγοκλήνει
    από olorin στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-01-14, 12:48
  2. [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα σε ACER ASPIRE 5520
    από olorin στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-12-13, 01:09
  3. [Φορητός Η/Υ] acer aspire 6930g πρόβλημα με vga