Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ KV-25X5D

ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ SONY KV-25X5D.TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΒΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ LED ΤΟΥ STUND BY ΑΝΑΒΟΣΒΥΝΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ,ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΙΠΟΠΤΩ ΧΡΟΝΟ ΞΑΝΑΣΒΥΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από billbuk Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ SONY KV-25X5D.TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΒΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ LED ΤΟΥ STUND BY ΑΝΑΒΟΣΒΥΝΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ,ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΙΠΟΠΤΩ ΧΡΟΝΟ ΞΑΝΑΣΒΥΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ.

Four blinks - No vertical Deflection (V STOP), Screen goes to a single horizontal line then the video signal muted. Check IC1509, Q1505

Πιθανότερο λόγω σκόνης.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μιας και ασχολούμαι πρόσφατα με μια kv-21x5d με το ίδιο chassis (FE-1) για να την βάλω σε arcade καμπίνα έπεσα σε ένα repair tip documentation και είδα και αυτό που ίσως σε βοηθήσει για την επισκευή της δικής σου.

Sony TV (FE-1 Chassis)
    Set shuts down shortly after start up with standby led flashing 2, 4 or 5 times
    Check / replace chip resistors R543 (47Kohms) and R541, R573 and R575 (all 100Kohms)

Καλό θα ήταν να βρεις ένα control για να μπεις στο service menu και να δεις τα errors που έχει σε logs.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

φιλε μου το τηλεκοντρολ υπαρχει. ειναι στο εμπαυ. ειναι αρκετα φθηνο. αγορασε το αν νομιζεις οτι εει ακομη ζωη η συσκευη σου.

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Ψυχρες κολλησεις κατω απο το βερτικαλ ...τιποτα αλλο
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Tί είναι το βέρτικαλ;Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ενώ η τηλεόραση έχει σβήσει αν την σπρώξω λίγο πίσω ανάβει ξανά.Άρα μάλον έχεις κάνει σωστή διάγνωση east electronics.Tι είναι όμως το βέρτικαλ;

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Βερτικαλ θα πει οτι δεν εχεις τις γνωσεις για να κανεις αυτο που χρειαζεται και το πιθανοτερο ειναι οτι αν καποιος σου δωσει οδηγιες ( γιατι εγω δεν θα σου δωσω εφοσον δεν καταλαβες απο την αρχη ) να κανεις ζημια στην συσκευη μεγαλυτερη απο οτι ηδη εχει .

Ο ενας λογος που δεν θα ηθελα να σου δωσω επιπλεον πληροφοριες ειναι γαιτι πιστευω οτι δεν μπορεις να τις αξιοποιησεις σωστα και ο δευτερος και σημαντικοτερος οτι μεσα στην τηλεοραση υπαρχουν τασεις οι οποιες ειναι επικυνδυνες για καποιον που δεν μπορει να τις διαχειριστει σωστα .

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Αυτο που συμβαινει αυτη τη στιγμη στην τηλεοραση ειναι οτι πλεον αντι να αναβοσβυνει 4 φορες το λεντ αναβοσβυνει 2 και οταν την ανοιγω απο τον διακοπτη ακουγεται ενας θορυβος (τικ τακ) απο ενα τετραγωνο εξαρτημα πανω στην μητρικη πλακετα που αναγραφει τα εξηςGJU 5VDC 0,25W TV-5 3A/120A 250V DEC).Μηπως να φταιει αυτο και να θελει αλλαγη.Παρακαλω την βοηθεια σας.Ακριβως επειδη δεν γνωριζω παρα πολλα περι τηλεορασεων ,γνωριζοντας ομως οτι υπαρχουν υψηλες τασεις, οτι κανω το κανω εχοντας την τηλεοραση εκτος ρευματος περιμενοντας παραλληλα ενα ευλογο χρονικο διαστημα να ξεφορτισουν και οι πυκνωτες.ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ...

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλά κάνεις και αστειεύεσαι . Το χόμπι σου εννοείται ότι δεν προσπαθεί ,(ούτε μπορεί πρακτικά βέβαια), να σου το στερήσει κάποιος από αυτό το forum.
    Το μοναδικό πράγμα όμως, για το οποίο πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι το έχεις κατανοήσει πλήρως, είναι ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι άχρωμο,άοσμο,αόρατο, δεν προειδοποιεί και μπορεί πολύ εύκολα ακόμα και να σκοτώσει .
    Άρα πρωταρχικός παράγοντας πάντα πρέπει να είναι η ασφάλεια μας και ουσιαστικά αυτός είναι και ο βασικός λόγος για το οποίο προτείνεται η παράδοση της όποιας συσκευής σε κατάλληλους τεχνικούς ( ιδιαίτερα βέβαια και αν από τα γραφόμενα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες γνώσεις ,εμπειρία κ.λ.π. ).
    Θα σου πρότεινα, για να αποκτήσεις κάποιες βασικές γνώσεις και εμπειρίες, στο χόμπι το οποίο όπως λες επέλεξες, να ξεκινήσεις διαβάζοντας διάφορα βιβλία σχετικά με τα ηλεκτρονικά και να φτιάξεις κάποια κατασκευή,σχετικά απλή για αρχή, η οποία να λειτουργεί και με χαμηλές τάσεις (και ακόμα καλύτερα με μπαταρίες ) και μετά από κάποιο ικανό διάστημα ,να ασχοληθείς με πιο σύνθετες συσκευές και κυκλώματα,(που λειτουργούν και με υψηλές τάσεις και ρεύματα) και την επισκευή αυτών. Ακόμα και για τις επισκευές, η λογική λέει ότι πρέπει να ξεκινήσεις με τις απλές σχετικά συσκευές.
    Δεν έχει νόημα νομίζω, αν θέλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με τα ηλεκτρονικά, να αλλάξουμε κάποιο εξάρτημα ώστε να λειτουργήσει μια χαλασμένη συσκευή, αλλά να μην έχουμε ιδέα ούτε πως λειτουργεί αυτό το εξάρτημα και ακόμα χειρότερα ούτε την ονομασία του .
    Φιλικά πάντα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 16-01-14 στις 17:15

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση] κοκκινη οθονη σε τηλεωραση οχι γνωστης μαρκας
    από rinos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-01-14, 16:43
  2. τηλεωραση philips
    από Dhmhtrhs Oikonomou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-04-12, 22:41

Δικαιώματα - Επιλογές