Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 17

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σοφία
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Πλυντήριο Bosch V541, σχεδόν 28 χρόνων!

Έχουμε ένα πλυντήριο Bosch εδώ και 28 χρόνια. Σήμερα μας στενοχώρησε... Προς το τέλος της πλύσης, πριν το τελευταίο ξέβγαλμα έπεσε ο γενικός. Αναρωτιόμουν τι να φταίει. Έκλεισα τον διακόπτη του πλυντηρίου, σήκωσα τον γενικό και μόλις πήγα να το ξαναβάλω σε λειτουργία, ο γενικός ξαναέπεσε. Δεν ήξερα τι να κάνω, έπρεπε πάσει θυσία να βγουν τα ρούχα από εκεί μέσα. Προσπάθησα ξανά. Λειτούργησε κανονικά. Μετά από λίγο πάλι έπεσε ο γενικός. Έκλεισα τον διακόπτη του πλυντηρίου, σήκωσα τον γενικό, το ξαναβαλα σε λειτουργία. Αυτή τη φορά δεν τον έριξε, λειτούργησε κανονικά. Για να μην σας τα πολυλογώ, αυτό έγινε άλλες 2-3 φορές, μας έριχνε τον γενικό συνεχώς! Και εδώ να σημειώσω πως δεν είχα κάποια άλλη "βαριά" συσκευή ανοιχτή, όπως ηλεκτρική κουζίνα, air-condition κλπ. Είχα μόνο το πλυντήριο και την τηλεόραση.
    Την ώρα που έστυβε λοιπόν άρχισε κάτι να μου μυρίζει, σαν καμμένο... Στάθηκα δίπλα για να το ελέγξω. Άρχισε να βγάζει καπνούς!! Το έκλεισα αμέσως! Ευτυχώς που είχαν πλυθεί τα ρούχα. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε; Παίρνει επισκευή; Αξίζει να το φτιάξουμε; Ή σε κανένα χρόνο θα ξαναχαλάσει. Αλλά και πάλι, δεν έχω εμπιστοσύνη στα καινούρια. Να πάρουμε καινούριο;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αξίζει να το φτιάξουμε; Ή σε κανένα χρόνο θα ξαναχαλάσει
    με τον παραπάνω πρόλογο που έκανες δεν ξέρουμε αν αξίζει να το φτιάξεις εξαρτάτε

Με κάτι φωτογραφίες αναλυτικές στα διάφορα μέρη εσωτερικά/εξωτερικά + εμπειρίες δικές σου στα ηλεκτρολογικά .... πες ότι φτιάχτηκε κιόλας και θα σου πούμε και πόσο ακόμα θα κρατήσει !

Αλλά και πάλι, δεν έχω εμπιστοσύνη στα καινούρια. Να πάρουμε καινούριο;
    Ωραίος ! .... αν πάρεις καινούριο , τότε αυτό θα σου κρατήσει 8 χρόνια από τα 28 που κράτησε το παλιό σου!

Αν ξέρεις να εξετάσεις πυκνωτές διάβαινε και έλεγξε.
    Το πιθανότερο είναι στο μοτέρ (λύνεται σε 5 λεπτά)
    Το βγάζεις ολόκληρο το πας σε περιελιξιά να σου το κάνει "ευχέλαιο" και θα ζήσει από εκεί και ύστερα εις τους αιώνες των αιώνων αμήν.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σοφία
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φωτογραφίες δεν μπορώ να βγάλω, αφού δεν μπορώ να το ανοίξω! Δεν ανήκει στις αρμοδιότητές μου, οπότε δεν το πειράζω!!
    Με τα ηλεκτρολογικά δεν είχε ποτέ μα ποτέ πρόβλημα. Και γενικά δεν είχε προβλήματα, εκτός από κάτι νερά που έβγαζε, από κάτω, μην φανταστείτε λίμνη, λίγο νερό. Δεν έχουμε καλέσει τεχνικό ποτέ.
    Τι είναι περιελιξιάς και τι εννοείτε λέγοντας "ευχέλαιο"(χαχα!);
    Ακόμη δεν έχουμε βγάλει άκρη, περιμένουμε να έρθει ο τεχνικός. Μακάρι να φτιαχτεί, γιατί ακούω τα τέρατα για τα καινούρια πλυντήρια! Πόσο λέτε να κοστίσει περίπου;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

εκτός από κάτι νερά που έβγαζε, από κάτω, μην φανταστείτε λίμνη, λίγο νερό.
    Αυτό σου έκανε ζημιά ... τι λίγο τι πολύ ... βράχηκε πιθανόν το μοτέρ και στην συνέχεια στο έκαψε.

Τι είναι περιελιξιάς και τι εννοείτε λέγοντας "ευχέλαιο"
    Αυτός που φτιάχνει τα ηλεκτρομοτέρ πάσης φύσεως ... ευχέλαιο εννοούμε ότι πρέπει να πληρώσεις και κάτι για να γίνει η δουλειά σου

Ακόμη δεν έχουμε βγάλει άκρη, περιμένουμε να έρθει ο τεχνικός. Μακάρι να φτιαχτεί, γιατί ακούω τα τέρατα για τα καινούρια πλυντήρια! Πόσο λέτε να κοστίσει περίπου;
    Όλα φτιάχνονται ανταλλακτικά να υπάρχουν και χρήματα.

Πόσο λέτε να κοστίσει περίπου;
    φόρεσε ωτοασπίδες καλύτερα όταν είναι να σου ανακοινώσει την τιμή...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σοφία
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!

Ήρθε ο τεχνικός τελικά και είπε ότι θέλει αλλαγή η αντλία. Με συμβούλεψε να αγοράσω καινούριο, γιατί είναι αρκετά παλιό! Και σύντομα θα θέλει αλλαγή ρουλεμαν.
    Δεν ξέρω τι να κάνω. Πελάγωσα...
    Υπάρχει κάτι αξιόλογο στην αγορά; Ή θα τρέχουμε κάθε 2-3 χρόνια για επισκευές;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το μοντέλο το ψάχνω να δω ποιο είναι (δεν το γνωρίζω)
    έχει ανοξείδωτο κάδο? αν ναι παίζεται να φτιαχτεί (με την προυπόθεση να μην σου αλλάξει ρουλεμάν τεχνικός , γιατί θα σου αλλάξει και τα εντόσθια)
    Από εκεί και πέρα έχεις να φοβάσαι (για το παλιό) αν τυχόν καταστραφεί και ο εγκέφαλος του (προγράμματα) που επίσης δεν ξέρω τι είναι ... μάλλον θα είναι μηχανικός αντί ηλεκτρονικός (για 28 χρονών συσκευή) . Και δεν γνωρίζουμε για έναν μηχανικό εγκέφαλο π.χ. αν μπορεί να αντέξει και περισσότερο από 28 χρόνια.
    Δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρη άποψη .. για σένα ... αλλά για μένα επειδή πιάνουν τα χέρια μου , με κλειστά μάτια θα έφτιαχνα και πάλι το παλιό και όσο πάει.

(άλλες προυποθέσεις) καλή κατάσταση του γύρω σασιού - λαμαρίνες σκουριασμένες κτλ αμορτισέρ

Οι απόφαση και κρίση είναι δική σου.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σοφία
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Είχα μπερδέψει τα νούμερα, V451 είναι το μοντέλο, με συγχωρείτε. Ναι, έχει ανοξείδωτο κάδο.
    Μακάρι να ήξερα κι εγώ να φτιάχνω, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτω αυτό το χάρισμα.
    Κάτι άλλο δεν ανέφερε ο τεχνικός σαν πρόβλημα. Μόνο τα ρουλεμάν, εκτός της αντλίας που κατά τη γνώμη του αυτή δημιούργησε το πρόβλημα και πρέπει να αλλαχτεί.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μακάρι να ήξερα κι εγώ να φτιάχνω, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτω αυτό το χάρισμα.
    Αν έχεις φίλο που να ξέρει ... π.χ. του τύπου μηχανόβιος και τα μυαλά στο μίξερ ... θα τα καταφέρει μια χαρά. μέχρι και σιγαστήρα εξάτμισης θα σου βάλει για να μην ακούγεται.

Κάτι άλλο δεν ανέφερε ο τεχνικός σαν πρόβλημα. Μόνο τα ρουλεμάν, εκτός της αντλίας που κατά τη γνώμη του αυτή δημιούργησε το πρόβλημα και πρέπει να αλλαχτεί.
    Αν είναι να αλλάξεις μόνο αντλία χωρίς να κάνεις και τα ρουλεμάν είναι άτοπο ... οπότε προχωράς σε αγορά καινούριου

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σοφία
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Για τα ρουλεμαν μου είπε ότι θα χρειαστούν στο μέλλον, δεν είπε ότι χρειάζονται αλλαγή άμεσα.
    Η αντλία έχει κάποια σύνδεση με τα ρουλεμαν; Γι'αυτό το λέτε; Ελπίζω να μην ενοχλώ με τις συνεχείς ερωτήσεις, αλλά δεν έχω ιδεά από μηχανικά και θέλω να είμαι όσο μπορώ πιο σίγουρη αν πάρω την απόφαση τελικά να πάρω καινούριο. Πάντως τα ρουλεμαν κοστίζουν πολύ απ'ό,τι μου είπε, και δεν ξέρω αν αξίζει να το φτιάξω.
    Μπερδεμένη κατάσταση. Ου μπλεξεις με αυτά! Και γι'αυτό φοβάμαι για καινούριο, γιατί είναι ευαίσθητα!!

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κύρος* Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και γι'αυτό φοβάμαι για καινούριο, γιατί είναι ευαίσθητα!!
    Πόσο ευαίσθητα είναι πια; Πόσο θα ζήσει το 28 ετών επισκευασμένο, και πόσο το ευαίσθητο καινούργιο; Επιπλέον συνυπολόγισε και τη διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας (το αρχαίο πρέπει να καίει έως και διπλάσιο ρεύμα, υποπτεύομαι).

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Bosch] bosch wfm 3030
    από gcostas στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-10-16, 16:03
  2. [Bosch] BOSCH WFL 851 GR/10
    από peter στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-07-13, 13:25
  3. [Bosch] πλυντήριο BOSCH MAXX 7. δεν παίρνει μαλακτικό
    από pantas στο forum Πλυντήριο