Χαιρετώ όλους τους αγαπητούς συμφορουμίτες.
Έχω ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο άνω φόρτωσης Brandt WDB 1001, το οποίο μετά από 11 χρόνια εντελώς απροβλημάτιστης λειτουργίας, άρχισε να βγάζει σκουριά στα ρούχα. Παράλληλα, κάποιες φορές που ήταν "βαρυφορτωμένο" ακουγόταν περίεργα στο στύψιμο, οπότε θεώρησα ότι είχε κάποιο πρόβλημα ένα από τα ρουλεμάν στον άξονα του κάδου.
Το άνοιξα και απ' ό,τι είδα, διαπίστωσα πως από τα αριστερά (όπου μεταδίδεται η κίνηση) δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Στα δεξιά όμως υπάρχει διαρροή και αρκετή σκουριά. Προσπάθησα να ξεβιδώσω τις βίδες που συγκρατούν το έδρανο, αλλά μία από αυτές ήταν αδύνατο να βγεί, οπότε την έκοψα. Δεν μπορώ όμως πάλι να βγάλω το έδρανο. Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι; Απλά το τραβάω προς τα έξω; Υπάρχει κάποια ασφάλεια; Έχει απλά κολλήσει από τη σκουριά;
Επίσης, αφαιρώντας εσωτερικά στον κάδο το πλαστικό προστατευτικό, διαπιστώνω ίχνη σκουριάς και εκεί. Μήπως δεν αξίζει καν η επισκευή;
Δεν θα ήθελα να στραφώ στο επίσημο service στην περιοχή μου, καθώς υπήρχε ακόμα ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο άνω φόρτωσης Brandt στην οικογένεια, το οποίο μετά από 15 χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας, άρχισε να κάνει τρομερό θόρυβο (ίδια βλάβη, ρουλεμάν στο δεξί έδρανο). Απευθύνθηκα στο επίσημο service. Μετά την πρώτη επίσκεψη, το πλυντήριο λειτουργούσε κανονικά, αλλά με ακόμα περισσότερο θόρυβο (επίσης, περίσσεψαν και κάποιες βίδες που ο τεχνικός δεν θυμότανε από πού τις είχε ξεβιδώσει). Μετά από δεύτερη επίσκεψή του, ο θόρυβος ελαττώθηκε αλλά.. μετά από ενός μηνός λειτουργία.. έπεσε ο κάδος μέσα στο τύμπανο. (έφυγε ο δεξιός άξονας). Σε επόμενη όχληση του τεχνικού, μας είπε πως δεν αξίζει να ασχολούμαστε άλλο οπότε και αγοράστηκε καινούργιο πλυντήριο (πάλι Brandt πλυντήριο-στεγνωτήριο άνω φόρτωσης).
Ουσιαστικά έχω δοκιμάσει από το 1994 τρία πλυντήρια Brandt από τα οποία τα δύο εμφάνισαν (μετά από λογικό διάστημα θεωρώ) το ίδιο πρόβλημα. Μήπως κάνουμε κάτι λάθος στην οικογένεια;![]()