Καλημέρα στην παρέα,
θέλω μια μικρή βοήθεια. Μπαίνω κατ' ευθείαν στο πρόβλημά μου :
Ο φούρνος της κουζίνας μου δεν ψήνει καλά τα φαγητά. Πριν από λίγο καιρό άλλαξα την καμένη κάτω αντίσταση (είχε σκάσει) και τώρα βλέπω ότι και από πάνω δεν ζεσταίνει κανονικά.
Μέτρησα με το πολύμετρο :Αντίσταση περίπου 24 Ωμ γκριλ (εσωτερική ζικ-ζακ αντίσταση) και 46 Ωμ η πάνω εξωτερική αντίσταση.
Τάση στους ακροδέκτες 220V στην εξωτερική και 0V !!!!!! στο γκριλ (κατι δεν πάει καλά...)
Η κουζίνα ΔΕΝ έχει διακόπτη για τη χρήση αντιστάσεων , ο φούρνος έχει 1 κουμπί μόνο της θερμοκρασίας.
Σε δοκιμή που έκανα μετά από 4-5 λεπτά λειτουργείας του φούρνου με λίγο βαμβάκι με λάδι , μόλις αυτό ακούμπησε την εξωτερική αντίσταση αμέσως έβγαλε καπνό, στην άλλη (εσωτερική - ζικ ζακ) δεν έκανε απολύτως τίποτα...
Μοντέλο Continental 13002 παλιά κουζίνα , 4 μάτια με φούρνο , 5 διακόπτες ( 4 για τα μάτια και 1 για το φούρνο).
Η κουζίνα συνδέεται μονοφασικά αν και το σπίτι έχει τριφασικό. Όλες οι επαφές είναι συνδεδεμένες με γέφυρα όπου χρειάζεται και η γέφυρα δουλεύει κανονικά. Τα μάτια δουλεύουν όλα αλλά αργούν (φαντάζομαι λόγω παλαιότητας).
Αν ήταν δικιά μου θα την άλλαζα αλλά είναι αξεσουάρ του σπιτιού που νοικιάζω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.