Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Κως

Προεπιλογή Continental κουζίνα - πρόβλημα με φούρνο - Δεν δουλεύει η αντίσταση του γκριλ ;

Καλημέρα στην παρέα,
    θέλω μια μικρή βοήθεια. Μπαίνω κατ' ευθείαν στο πρόβλημά μου :
    Ο φούρνος της κουζίνας μου δεν ψήνει καλά τα φαγητά. Πριν από λίγο καιρό άλλαξα την καμένη κάτω αντίσταση (είχε σκάσει) και τώρα βλέπω ότι και από πάνω δεν ζεσταίνει κανονικά.
    Μέτρησα με το πολύμετρο :Αντίσταση περίπου 24 Ωμ γκριλ (εσωτερική ζικ-ζακ αντίσταση) και 46 Ωμ η πάνω εξωτερική αντίσταση.
    Τάση στους ακροδέκτες 220V στην εξωτερική και 0V !!!!!! στο γκριλ (κατι δεν πάει καλά...)
    Η κουζίνα ΔΕΝ έχει διακόπτη για τη χρήση αντιστάσεων , ο φούρνος έχει 1 κουμπί μόνο της θερμοκρασίας.

Σε δοκιμή που έκανα μετά από 4-5 λεπτά λειτουργείας του φούρνου με λίγο βαμβάκι με λάδι , μόλις αυτό ακούμπησε την εξωτερική αντίσταση αμέσως έβγαλε καπνό, στην άλλη (εσωτερική - ζικ ζακ) δεν έκανε απολύτως τίποτα...

Μοντέλο Continental 13002 παλιά κουζίνα , 4 μάτια με φούρνο , 5 διακόπτες ( 4 για τα μάτια και 1 για το φούρνο).

Η κουζίνα συνδέεται μονοφασικά αν και το σπίτι έχει τριφασικό. Όλες οι επαφές είναι συνδεδεμένες με γέφυρα όπου χρειάζεται και η γέφυρα δουλεύει κανονικά. Τα μάτια δουλεύουν όλα αλλά αργούν (φαντάζομαι λόγω παλαιότητας).

Αν ήταν δικιά μου θα την άλλαζα αλλά είναι αξεσουάρ του σπιτιού που νοικιάζω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreas70 : 29-07-13 στις 09:54

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Τάση στους ακροδέκτες 220V στην εξωτερική και 0V !!!!!! στο γκριλ (κατι δεν πάει καλά...)
    Γιατί δεν πάει καλά? έτσι τα έχουν να δουλεύουν η εξωτερική είναι ανεξάρτητη με του γκριλ και επίσης και με την κάτω αντίσταση . δηλαδή όλες είναι ανεξάρτητες αντιστάσεις .
    Σίγουρα έχει κάποια κουμπιά που ίσως δεν τα γνωρίζεις ως προς τον χειρισμό τους , είμαι σίγουρος ότι κάθε μια αντίσταση μπορεί να δουλέψει ανεξάρτητα και μόνη της . αλλά και με όποιον συνδυασμό θέλεις . Μπορεί εφόσον λες ότι έχει μόνο ένα κουμπί αυτό της θερμοκρασίας , τότε λογικά σε αυτό το κουμπί θα πρέπει να έχει εκτός της στάνταρ λειτουργίας (πάνω/κάτω αντίσταση με την επιλογή βαθμού θερμοκρασίας ) ... σε κατά επέκταση μετατόπιση του ίδιου κουμπιού .. μόνο γκρίλ ... ή μόνο πάνω .. ή μόνο κάτω αντίσταση.

Αν είναι εύκολο παρουσίασε μια φωτογραφία με όλες τις επιλογές κουμπιών αυτού του μοντέλου κουζίνας .

Παρόμοια Θέματα

1. [AEG] Πρόβλημα σε φούρνο AEG
    από savatage στο forum Φούρνος & Εστία
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-20, 09:23
  2. [Άλλη] Μάτι - αντίσταση για κουζίνα- αντίκα GE
    από japetus στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-13, 11:16
  3. [Άλλη] Πρόβλημα σε Φούρνο KuppersBush
    από Antwnis στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 1