Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Μέλος
    Όνομα
    Πάνος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή SONY VAIO Δεν δουλέυει!

Γεια σας.
    Συγχαρητήρια για το forum σας!
    Λοιπόν....Έχω το Sony Vaio VGN-FZ11M. Ξαφνικά δεν δουλεύει.Δηλαδή πατάω το power on ,ανάβει το led power on, γυρίζει ο σκληρός δίσκος αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη (ούτε στην δικιά του ούτε σε εξωτερική).Δεν κάνει κανένα θόρυβο ούτε ο ανεμιστήρας δουλεύει.Επείσης να τονίσω κάτι που μπορεί να έχει καποια σημασία, το led της μπαταρίας αναβοσβήνει κόκκινο όταν είναι στη πρίζα το laptop και αναμμένο.Δεν έχει πρόβλημα όμως η μπαταρία γιατί δουλεύει χωρίς να ναι στη πρίζα χωρίς να εμφανίζει κάτι στην οθόνη όπως και παραπάνω....Τι μπορεί να φταίει;

Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Δοκίμασε το εξής:
    Πάτα και κράτησε πατημένο το power κουμπί για λίγο παραπάνω από 4 δευτερόλεπτα και μετά δοκίμασε να ανοίξεις το laptop. Αν και πάλι κάνει τα ίδια, βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας, βγάλε και την μπαταρία και άστο έτσι για 1-2 λεπτά. Μετά βάλε την μπαταρία, το ρεύμα και δοκίμασε να το ανοίξεις πάλι.

Αν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, τότε κατά πάσα πιαθανότητα έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών (γνωστό πρόβλημα σε αρκετά μοντέλα VAIO). Αν το laptop σου είναι λιγότερο από 4 χρονών, τότε σε καλύπτει (μάλλον) η sony για επισκευή.
    http://www.sony.co.uk/support/en/pro...olutions/35880
    Ψάξτο λίγο...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 28-04-13 στις 17:23

Μέλος
    Όνομα
    Πάνος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Δυστυχώς είναι παραπάνω από 4 χρόνια...!!!!Πως μπορεί να επιδιορθωθεί η κάρτα;Είναι το τσιπάκι σκάρτο ή θέλει reballing
    ?

Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Τα κολπάκια με το power και τη μπαταρία δεν βοηθήσαν τελικά ε?
    Δεν ξέρω τι φταίει, νομίζω πως είναι σκάρτο το chip αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου...
    Ίσως κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι παραπάνω και μπορεί να βοηθήσει.

Μέλος
    Όνομα
    memmas
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία και άνοιξέ το μόνο με το ρεύμα.
    Αν πάλι δεν δουλέψει εγώ θα κοίταγα το κύκλωμα τροφοδοσίας και αν τα ρεύματα είναι σωστά, δεδομένου ότι δεν δουλεύει το φανάκι του επεξεργαστή.
    Το συγκεκριμένο laptop δεν το έχω φτιάξει ποτέ, αλλά εμπειρικά σε όλα τα laptop με καμένη κάρτα γραφικών το φανάκι του επεξεργαστή δουλεύει, μιας και η κάρτα γραφικών δεν είναι το πρώτο πράγμα που ελέγχει το test του BIOS.

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Eπισημα η sony το εχει πει,δες εδω:http://www.pcauthority.com.au/News/1...after-all.aspx ,οποτε παιζει να ειναι καρτα γραφικων.Βεβαια μπορεις να δοκιμασεις να δεις μηπως φταιει κατι αλλο πχ μνημη,να αφαιρεσεις δισκο και dvd και να δεις τι γινεται..Τσεκαρε και το τροφοδοτικο με ενα πολυμετρο καλου-κακου..

Μέλος
    Όνομα
    Πάνος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Τα χω τσεκάρει όλα αυτά που λες Γρηγόρη αλλά τίποτα...Δηλαδή η αποτυχία είναι στο τσιπάκι της GPU ή με ένα reballing μπορεί να φτιάξει;

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Sony VAIO PCG-71211M ασφάλεια
    από memmas στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-13, 20:45

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία