Καλησπέρα. Έχω μια motherboard με 2 πυκνωτές που θέλουν αλλαγή. Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω 1.800μF @ 6,3 V , και αναρωτιόμουν αν μπορώ να τους αντικαταστήσω με 1.500μF ή 2.200μF. Καμιά σκέψη;
Καλησπέρα. Έχω μια motherboard με 2 πυκνωτές που θέλουν αλλαγή. Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω 1.800μF @ 6,3 V , και αναρωτιόμουν αν μπορώ να τους αντικαταστήσω με 1.500μF ή 2.200μF. Καμιά σκέψη;
Hary Dee (10-04-13)
Λολα να ενα μηλο ... η μια ερωτηση :
Τι σε κανει να πιστευεις οτι μια μητρικη που εχει φτασει να τουμπανιασει καμμια δεκαρια πυκνωτες και αρα σημαινει οτι δουλευε μεσα σε κανα φουρνομικροκυματων απο την ζεστη η με κανα τροφοδοτικο το οποιο εβγαζε τοσο εναλασσομενο που δεν εμεινε κολυμπηθροξυλο κατα τα αλλα τα υπολοιπα εξαρτηματα της δουλεουν σωστα ?
Σαφως δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις
Σακης Πετροπουλος
@kotsos: Δυστυχώς ούτε συνδιασμός μπορεί να γίνει (δεν θέλω να κάνω αλχημίες πάνω στη μητρική) ούτε ξέρω αν είναι για σταθεροποίηση. Είναι κοντά στις RAM.
@johnnyb: Χαίρομαι που το έχουν, αλλά να δώσω 5€ για να μου έρθουν 2 μόλις πυκνωτές από Θεσσαλονίκη το σκέφτομαι λίγο αν αξίζει.
@sakis: Σάκη κατ' αρχήν οι πυκνωτές είναι 2 και ο υπολογιστής τα έχει τα χρόνια του (Dell GX270 ή 240). Οπότε όλα είναι πιθανά, αλλά το pc δουλεύει κανονικά. Απλά το πήρα για format και βλέποντας του πυκνωτές είπα να κάνω καλύτερη δουλειά.
Hary Dee (10-04-13)
Καλησπερα ειχα παρομιο προβλημα με πυκνωτες σε μητρικη γιγαμπυτε 3300μφ 6.3β τα μφ καλω ειναι να ειναι τα ιδια υπαρχει λογως που βαζουν μια συγκεκριμενη χωρ/τα πχ στο δικο μου εβαλα για 10β ειναι οκ πχ εσυ εχεις 1800μφ 6,3β ε βαλε 10η16β μεχρι εκει ομως και φυσικα το τροφοδοτικο του φταει.. ο κ Σακης εχει δικιο κατι αλο θα εχει αρπαξει αλαξε τους και οσο παει ,οσο που θα βρεις πυκνωτακια low esr? κατι θα βρεθει.
Hary Dee (11-04-13)