Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γεώργιος
    Περιοχή
    Ήπειρος

Προεπιλογή Μητρική ΒΛΑΒΗ σε Compaq Mini110c-1030Sv

Γεια σας.
    Έχω ένα Notebook το Compaq Mini110c-1030Sv και εδώ και λίγο καιρό μου κάνει γραμμές στην οθόνη του τρεμοπαίζουν, ανεβαίνουν κατεβαίνουν κλπ. Αυτό συμβαίνει λίγο ώρα μετά από όταν το ανοίξω (προφανώς όταν ζεσταθεί η κάρτα γραφικών). Όταν αρχίσει αυτό το πρόβλημα και κάνω επανεκκίνηση εξακολουθεί να υπάρχει η ζημιά και μάλιστα και στην αρχή της εκκίνησης του υπολογιστή όταν δηλαδή εμφανίζονται τα ασπρόμαυρα γράμματα πριν μπει στα Windows. Έλυσα τον υπολογιστή και έλεγξα όλα τα βύσματα μην τυχόν και κάποιο δεν πατάει καλά αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τελικά κατέληξα στο ότι φταίει η κάρτα γραφικών. Θέλω την γνώμη σας και εάν γνωρίζετε που μπορώ να βρω φθηνή μητρική (δεν με ενδιαφέρει η γνήσια ή μάρκας) γιατί όπως μου είπανε από την εταιρία του δεν αλλάζει μόνο η κάρτα γραφικών. Όποια άλλη γνώμη δεκτή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Προεπιλογή

παρακολούθησες τη θερμοκρασία με κάποιο πρόγραμμα?
    αν όπως λές είναι πρόβλημα θερμοκρασίας, καθάρισες τη ψήκτρα? άλλαξες πάστα?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γεώργιος
    Περιοχή
    Ήπειρος

Προεπιλογή

Έλυσα την ψήκτρα (είναι κοινή για επεξεργαστή και κάρτα γραφικών) την καθάρισα από την παλιά πάστα και έβαλα καινούργια (είναι πολύ ποιο ρευστή από την παλιά δική του) και τον ξαναέκλεισα. Πάλι τα ίδια. Τα ίδια κάνει και στα Linux που έχω επίσης εγκατεστημένα. Πρέπει να κοιτάξω κάτι άλλο; Μου είπες για πρόγραμμα που να ελέγξω την θερμοκρασία... υπάρχει κάτι τέτοιο και πως θα το βρω; Εγώ μίλησα για θερμοκρασία γιατί όταν αντιληφθώ εξωτερικά θερμοκρασία με το χέρι στο σημείο που είναι η κάρτα γραφικών λίγο μετά αρχίζει το πανηγύρι με τις γραμμές... Ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα της απάντησής σου.

Προεπιλογή

τις γρίλιες τις καθάρισες? μαζεύουν πολύ σκόνη, εγω βάζω τη ψήκτρα κάτω απο τη βρύση.
    τη παλιά πάστα τη καθάρισες με ασετόν ή οινόπνευμα ?
    ένα πρόγραμμα για τον επεξεργαστή είναι το core temp, για τη κάρτα γραφικών το furmark

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γεώργιος
    Περιοχή
    Ήπειρος

Προεπιλογή

Καθάρισα τα πάντα με πινελάκι και αέρα. Την παλιά πάστα την καθάρισα με καθαρό ασετόν από την ψήκτρα και με σκέτο χαρτί κουζίνας από την κάρτα γραφικών για να μην προξενήσω ζημιά στο γυαλάκι που έχει για επιφάνεια ψύξης. θα δοκιμάσω να ελέγξω με το πρόγραμμα που μου ανέφερες. Κάθε άλλη πρόταση - γνώμη δεκτή από όλους. Ευχαριστώ και πάλι.

Το avatar του χρήστη στεφανος μιχαλης
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Στεφανος
    Περιοχή
    Ροδος

Προεπιλογή

φίλε Γιώργο καλησπέρα
    Πριν προχωρήσεις σε μία αγορά αρκετά ακριβή μπορείς να ελέγξεις αν υπάρχει κανένα φουσκωμένο πυκνωτάκι στη μητρική..... η να ανεβάσεις μια φότο επίσης μπορείς να δεις αν είναι οκ το καλώδιο της οθόνης μήπως έχει ζοριστεί σε κάποιο σημείο!!! επίσης αν σου βρίσκετε ένα Monitor εξωτερικό βάλτο στο vga να δούμε οι γραμμές εκεί εμφανίζονται στην άλλη?? ίσως να μην χρειάζεται να αλλάξεις μητρική

Προεπιλογή

ναι αυτό είναι καλή ιδέα σύνδεσε και εξωτερική οθόνη

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γεώργιος
    Περιοχή
    Ήπειρος

Προεπιλογή

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. θα δοκιμάσω και αυτό, το είχα σκεφτεί αλλά δεν έχω άλλο μόνιτορ. Το καλωδιάκη δεν γνωρίζω αν είναι ΟΚ. Γνώμες δεκτές από όλους μπας και γλυτώσουμε κάνα ευρώ αυτές τις δύσκολες μέρες.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γεώργιος
    Περιοχή
    Ήπειρος

Προεπιλογή

Καλημέρα.
    Τσέκαρα την θερμοκρασία με το core temp και είχε μια διακύμανση από 28 - 53οC. Εχθές δεν μου έκανε κάποιο πρόβλημα για περίπου 1 ώρα λειτουργίας. Θα το λύσω πάλι για να σας δώσω φωτογραφία της εσωτερικής άποψης. Πιστεύω πάντως πως το φύλλο χαλκού που έχει ως ψήκτρα δεν είναι εφαρμοστά πάνω στις επιφάνειες που απαιτούν ψύξη, ίσως να έβρισκα κάτι να βάλω ενδιάμεσα αυτών για να υπάρχει σίγουρη επαφή.

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Γιωργο λυπαμαι αλλα εχει προβλημα το τσιπακι της καρτας γραφικων.Απο την στιγμη που αρπαξε δεν φτιαχνει απο μονο του.Θελει ή ζεσταμα ωστε να λιωσουν οι μπαλιτσες της κολλησης απο κατω και να ξανακανουν επαφη(προσωρινη λυση ) ή αποκολληση του τσιπ και αλλαγη της κολλησης με καινουρια.

Υ.Γ Συνηθως στο πορτακι που ειναι οι μνημες γραφει τον κωδικο του motherboard.Πιθανον να πρεπει να τις αφαιρεσεις για να δεις απο κατω.
    Μονο ετσι εισαι σιγουρος ποια μητρικη ταιριαζει, το μοντελο του λαπτοπ μονο δεν αρκει..
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 24-01-12 στις 12:31
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Διάγραμα από μπαταρία laptop (Compaq Presario 1800EA)
    από spiroscfu στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-11, 18:39
  2. Monitor Compaq 7750 Model pe1160t CHASSIS FS7550
    από supermanboy στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-11, 19:07

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι