Γεια σας παιδια, η περιπτωση αυτη με εχει κουρασει πολυ…εχω καταντησει καθε βραδυ μετα την δουλεια να ξενυχταω μαζι με το πλυντηριο (ελεγχοντας τον κυκλο πλυσης), για να εντοπιζω το προβλημα...
το μοντελο ειναι το wd-80160f αγορασμενο το 2007.
http://www.lg.com/gr/support/product/support-product-profile.jsp?customermodelcode=wd-80160f&matchedmodelcode=not_matched&searchenginemo delcode=wd-80160f&initialtab=warranty&targetpage=support-product-profile#
το service manual ειναι εδώ.
http://www.jordansmanuals.com/servicemanuals\lg\washing\wd8016f\wd-8016f service manual.pdf
εχω ρωτησει το τοπικο σερβις lg μεσω τηλ. και μου ειπαν οτι μαλλον ειναι η πλακετα..το θεμα ειναι οτι εχει πλεον καταργηθει σαν ανταλακτικο (απαραδεκτο)…
ετσι και εγω αποφασισα να κανω ενα πιο διεξοδικο ελεγχο , μηπως και ειναι αλλου η ζημια..
το προβλημα ειναι το εξης, δεν μπορει να ολοκληρωσει τα προγραμματα και να σβησει.
περιγραφω συντομα μια λειτουργια
( πχ. προγραμμα «γρηγορο πλυσιμο 30λεπτων» στους 40ο και στις 400 στροφες στυψιμο (εχει επιλογες 400-600-800 στροφες)
1. παιρνει νερο
2. ο καδος ξεκιναει ( δεξια – αριστερα)
3. σταματαει την εισαγωγη νερου.
4.η αντισταση ζεσταινει το νερο.
5.κανει πλυση κανονικα.
6. αργοτερα η αντλια εξαγωγης αδειαζει το νερο.
--------------------
7. ξανα παιρνει νερο
8. ο καδος ξεκιναει ( δεξια – αριστερα)
9. σταματαει την εισαγωγη νερου.
10.κανει πλυση κανονικα (χαμηλες στροφες).
11.αργοτερα η αντλια εξαγωγης αδειαζει το νερο.
----------------------
12. ξανα παιρνει νερο
13. ο καδος ξεκιναει ( δεξια – αριστερα)
14. σταματαει την εισαγωγη νερου.
15.κανει πλυση κανονικα.
16. αργοτερα η αντλια εξαγωγης αδειαζει το νερο.
---------------------- το θεμα ξεκιναει απο εδω και μετα…
17. η αντλια εξαγωγης εξακολουθει να δουλευει απο το νο16…
το νερο το εχει ομως βγαλει και κανει θορυβο, ανοιξα το φιλτρο και ειναι λιγο νερο το οποιο χυθηκε και μετα ειχε μονο αφρονερα)
(ο σωληνα αποχευτευσης ειναι σωστα τοποθετημενος 1μ αο το εδαφος και τα νερα τα αδειαζει στην ταρατσα)
ο χρονος που απομενει ειναι 6 λεπτα.
18. η αντλια εξαγωγης εξακολουθει να δουλευει
19. η αντλια εξαγωγης εξακολουθει να δουλευει
20.ο καδος περιστρεφετε δεξια αριστερα
21. η αντλια εξαγωγης εξακολουθει να δουλευει
22.ο καδος προσπαθει να περιστραφει γρηγοροτερα αλλα σταματαει μετα απο λιγα δεπτερολεπτα.
23.η αντλια εξαγωγης εξακολουθει να δουλευει
και παει λεγοντας…
μετα απο 1-2 ωρες κολλημενο σε αυτο το βημα,
η αντλια εξαγωγης εξακολουθει να δουλευει (σαν να υπολειτουργει λογο ελειψης νερου..και κανει ενα θορυβο σαν χρου- χρου - χρου)
αλλα η περιστροφη του καδου δεν συνεχιζετε…
οταν ομως βαλω ενα παρομοιο προγραμμα «ξεβγαλμα-στυψιμο» με κρυο νερο και χωρις στυψιμο
τοτε το προγραμμα τελιωνει και η ενδειξη δειχνει το end…
τι εχω κανει…
1.αλλαξα πιεσσοστατη (12€) – ελεγξα το σωληνακι του αλλα νομιζω οτι δεν εχει τρυπα..
2.καθαρισα την φισα του μοτερ, μια επαφη ειχε λιγο υγρασια και εβαλα και σπρει επαφων..
3.εκανα τα διαγνωστικα οπως λεει το service manual (εικόνα).
δειτε παρακατω τα τέστ.
QC test.JPG
αποτελεσματα
νο αποτελεσμα
1 . οκ (παρατηρηση, σε καποια δοκιμη μαζι με την περιστροφη δουλευε και η αντλια εξαγωγης..σε καποια αλλη δοκιμη τεστ οχι)
2. οκ (παιρνει κανονικα πολλες στροφες το μοτερ ~600)
3. οκ (παιρνει κανονικα πολλες στροφες το μοτερ ~800)
4. οκ (συχνοτητα σταθμης νερου ~ 25 - 26κhz)
5. ok
6. ok
7. ok
8. οκ
9. οκ (η αντλια παιρνει εντολη και δουλευει , σε καποιο τεστ ομως δεν δουλεψε η αντλια , η συχνοτητα σταθμης νερου ηταν ~26κhz)
10. οκ
4.εχω μετρησει (πατωντας 3 κουμπια ταυτοχρονα «επιλογη-θερμοκρασια-στηψιμο») κατα την διαρκεια πλυσης
και η συχνοτητα σταθμης νερου ειναι ~23.8-24khz .
5. εχω μετρησει (πατωντας 3 κουμπια ταυτοχρονα «επιλογη-θερμοκρασια-στηψιμο») μετα –κατα την αποστραγγιση
και η συχνοτητα σταθμης νερου ειναι ~25-26khz .
6.στο προγραμμα «αντλια» , η αντλια αδειαζει το νερο που ισως υπαρχει στον καδο και μετα ολοκληρωνει το προγραμμα..
7.εχω δει το φιλτρο – σωληνα εξαγωγης κλπ.
τι μενει να δω ακομα…
να δω μηπως εχει καποιο σκουπιδακι στην πλαστικη βαση που ενωνει των καδο με το σωληνακι που πιεσσοστατη…
να δω ολες τις φισες προς μοτερ, μηπως εχει θεμα καλωδιωσης…
(αφου πολλες φορες το πλυντηριο ηταν εκτος ισορροπιας και χοροπηδουσε στο δωματιο)
ρουλεμαν ??δεν νομιζω..
παιδια τι αλλο να κανω??
παρακαλω πειτε μου …
η πλακετα νομιζω παντως οτι ειναι οκ..
τεχνικο απο lg δεν θελω να φερω γιατι τα 40-50€ δεν περισσευουν αφου μπορει και να μην βγαλει ακρη..
επισης καλυτερα να τα μαζευω για να παρω καποια στιγμη καινουργιο… (την γυναικα μου ομως πως θα παλεψω..)
μαλλον bye bye lg...
ευχαριστω για τον χρονο σας…συγνωμη αν σας κουρασα...
καθε προταση καλοδεχουμενη..
Μάνος