Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Ενισχυτής - Πρόβλημα..

Λοιπόν, το πρόβλημα μου είναι το εξής.. (και μάλλον το εντοπίζω στον ενισχυτή..)

παρατήρησα ότι σε ακανόνιστα διαστήματα, το ένα mid αναπαρήγαγε έναν ήχο, σε στυλ βουητού-μπάσου ήχου (χαμηλή συχνότητα) με μεγάλη ταχύτητα/περιοδικότητα.. σαν να παίζει π.χ. ένα bass tester, με πολύ γρήγορο μπάσο..με αποτέλεσμα όχι μόνο να γίνεται αντιληπτό από το ηχείο, αλλά να συντονίζει ακόμα και η πόρτα..
    πριν καταλήξω ότι μάλλον φταίει ο ενισχυτής, έκανα τράμπα τα καλώδια, των ηχείων και από την δεξιά μεριά μεταφέρθηκε στην αριστερή..αυτό μου απέκλισε το ενδεχόμενο να φταίει το ηχείο..
    επίσης ξήλωσα την ταπετσαρία στην πόρτας να τσεκάρω μήπως ακουμπώσε σε μεταλλική επιφάνεια καμιά επαφή αλλά τσουκ..!!
    έβγαλα τον "ύποπτο" δικάναλο ενισχυτή και συνέδεσα τα ηχεία στον χαμηλότερης ποιότητας 4κάναλο που πριν έπαιζε μόνο το sub...δεν έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα κάτι, αλλά το κακό ότι εμφανιζόταν ανά ακανόνιστα διαστήματα το πρόβλημα..
    ο πιθανολογούμενος ασθενής είναι ένας Helix b2 precision..οπότε η επόμενη ερώτηση είναι...
    υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα που θα μπορούσε να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα..?? κατά τα άλλα η αναπαραγωγή του ήταν κανονική..

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikolasr200 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπόν, το πρόβλημα μου είναι το εξής.. (και μάλλον το εντοπίζω στον ενισχυτή..)

παρατήρησα ότι σε ακανόνιστα διαστήματα, το ένα mid αναπαρήγαγε έναν ήχο, σε στυλ βουητού-μπάσου ήχου (χαμηλή συχνότητα) με μεγάλη ταχύτητα/περιοδικότητα.. σαν να παίζει π.χ. ένα bass tester, με πολύ γρήγορο μπάσο..με αποτέλεσμα όχι μόνο να γίνεται αντιληπτό από το ηχείο, αλλά να συντονίζει ακόμα και η πόρτα..
    πριν καταλήξω ότι μάλλον φταίει ο ενισχυτής, έκανα τράμπα τα καλώδια, των ηχείων και από την δεξιά μεριά μεταφέρθηκε στην αριστερή..αυτό μου απέκλισε το ενδεχόμενο να φταίει το ηχείο..
    επίσης ξήλωσα την ταπετσαρία στην πόρτας να τσεκάρω μήπως ακουμπώσε σε μεταλλική επιφάνεια καμιά επαφή αλλά τσουκ..!!
    έβγαλα τον "ύποπτο" δικάναλο ενισχυτή και συνέδεσα τα ηχεία στον χαμηλότερης ποιότητας 4κάναλο που πριν έπαιζε μόνο το sub...δεν έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα κάτι, αλλά το κακό ότι εμφανιζόταν ανά ακανόνιστα διαστήματα το πρόβλημα..
    ο πιθανολογούμενος ασθενής είναι ένας Helix b2 precision..οπότε η επόμενη ερώτηση είναι...
    υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα που θα μπορούσε να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα..?? κατά τα άλλα η αναπαραγωγή του ήταν κανονική..
    Ρίξε λίγο σπρέι επαφών σε όλα τα ποτενσιόμετρα. Δούλεψε τα λίγο, και αν συνεχίζει τότε ηχογράφησε τον ήχο και ανέβαστον να τον ακούσουμε.
    Μπορεί όμως και να μην πατούσε καλά κάποιο rca... Αυτό για να το καταλάβουμε, πρέπει να κάνεις τράμπα τα rca χωρίς να πειράξεις τα καλώδια των ηχείων.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PCMan : 26-12-11 στις 05:09

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

παλιότερα σε άλλον ενισχυτή όταν δεν πατούσε καλά το rca Μου έκανε το κλασσικό "σφύριγμα" στα ηχεία..αυτό όμως που έκανε ήταν άλλο πράγμα..επίσης το έκανε και με σβηστό αυτοκίνητο, που οι παρεμβολές θα πρέπει να ήταν ελάχιστες, και επίσης με την ένταση της πηγής ακόμα και στο 0 !!!!!!!!!!!
    δηλαδή έτυχε περίπτωση, που άνοιξα την πηγή με σβηστό αυτοκίνητο, άκουσα τον θόρυβο, χαμήλωσα εντελώς την πηγή στο 0, και ακουγόνταν μόνο αυτός ο ήχος από το mid σε τέτοιο σημείο που συντόνιζε όλη η πόρτα..

άκου αυτό.. http://www.youtube.com/watch?v=asABs...eature=related το μπάσο που ακούς από πίσω σχεδόν χωρίς διακοπή.. από την αρχή..μοιάζει με το τι έκανε το ηχείο..

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikolasr200 Εμφάνιση μηνυμάτων
    παλιότερα σε άλλον ενισχυτή όταν δεν πατούσε καλά το rca Μου έκανε το κλασσικό "σφύριγμα" στα ηχεία..αυτό όμως που έκανε ήταν άλλο πράγμα..επίσης το έκανε και με σβηστό αυτοκίνητο, που οι παρεμβολές θα πρέπει να ήταν ελάχιστες, και επίσης με την ένταση της πηγής ακόμα και στο 0 !!!!!!!!!!!
    δηλαδή έτυχε περίπτωση, που άνοιξα την πηγή με σβηστό αυτοκίνητο, άκουσα τον θόρυβο, χαμήλωσα εντελώς την πηγή στο 0, και ακουγόνταν μόνο αυτός ο ήχος από το mid σε τέτοιο σημείο που συντόνιζε όλη η πόρτα..

άκου αυτό.. http://www.youtube.com/watch?v=asABs...eature=related το μπάσο που ακούς από πίσω σχεδόν χωρίς διακοπή.. από την αρχή..μοιάζει με το τι έκανε το ηχείο..
    Κάνε αυτά που σου είπα. Δεν έχει σημασία αν είναι αναμμένο το αμάξι.

Το avatar του χρήστη ultra
    Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Το πρωτο πραγμα που μπορεις να κανεις, ειναι να βρεις εναν τροπο να αναπαραξεις το προβλημα.

Οι περιοδικες βλαβες ειναι οι δυσκολοτερες.

Μετα, βλεπουμε.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κώστα, αν μπορούσα να το αναπαράξω, θα είχα και μια εικόνα, που οφείλεται..προς το παρόν υποθέτω ενισχυτής..και δεν έχω βρει τρόπο να το αναπαράξω.. :S
    θα δοκιμάσω αυτό που λέει και ο Νίκος αν υπάρξει διαφορά..

Παρόμοια Θέματα

1. Ενισχυτής Phonic Mr2 πρόβλημα στο κλείσιμο του
    από iagouaros στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-10, 11:21

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία