Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28
    Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή Θόρυβος από μοτέρ πλυντηρίου ρούχων Brandt WM551

Καλησπέρα

Σήμερα το πλυντήριο μου είχε μια δυσάρεστη έκπληξη. Έβαλα μια πλύση και έκανε (πολύ) θόρυβο κάθε φορά που γύριζε ο κάδος. Όταν ήρθε η ώρα για το στύψιμο... έκλεισα τις πόρτες και έκανα τον κινέζο στους γείτονες... χαχα
    Με το που τελείωσε η πλύση το άνοιξα, έβγαλα τον ιμάντα και γύρισα με το χέρι χωριστά τον κάδο και το μοτέρ. Ο θόρυβος τελικά έρχεται από το μοτέρ.
    Εδώ να προσθέσω ότι έχω και μια μικρή διαρροή νερού (κατά την πλύση - όχι μόνιμη) αλλά ακόμα δεν έχω βρει από που.
    Τι μπορώ να κάνω? Αν ανοίξω το μοτέρ που θα πρέπει να κοιτάξω και τι να ψάξω?
    Το πλυντήριο είναι ανοιγόμενο από πάνω (δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, απλά το αναφέρω).

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Κυψέλη

Προεπιλογή

Προφανώς έχουν πρόβλημα τα ρουλεμάν του μοτέρ
    Αυτό όμως δεν πρέπει να στό έκανε ξαφνικά αλλά σιγά σιγά πρέπει να ξεκίνησε
    Εάν μπορείς να αλλάξεις τα ρουλεμάν είσαι ΟΚ
    Τωρα για την διαρροή ψάξτο λίγο

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Κανα δυό-τρεις φορές είχα ακούσει παλι θόρυβο αλλά όχι τόσο δυνατό όσο σήμερα. Δεν είχα δώσει σημασία στα προηγούμενα αλλά σήμερα ήταν πολύ έντονο...
    Πριν από κανένα εξάμηνο περίπου άλλαξα ρουλεμάν και έδρανο στον κάδο. Ρουλεμάν στο μοτέρ δεν έχω αλλάξει ποτέ αλλά φαντάζομαι θα το καταφέρω. Γενικά "πιάνουν" τα χέρια μου.
    Εχεις να μου δώσεις κάποιο hint πως να το λύσω, που είναι το/τα ρουλεμάν, πόσα είναι κ.τ.λ. ?

Ερώτηση:
    Θα το ανοίξω αύριο πρωί αλλά για ανταλλακτικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα Κυριακάτικα... αναγκαστικά από Δευτέρα.
    Αν κάνω 1-2 πλύσεις ακόμα έτσι όπως είναι, θα του κάνω μεγαλύτερη ζημιά?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Κυψέλη

Προεπιλογή

Θα σου συνιστούσα να μήν κάνεις καμμία πλύση
    Εάν ξεμοντάρεις το μοτέρ θα δείς ότι ο ρότορας κινήται επάνω σε δύο ρουλεμάν
    Αυτα θέλουν άλλαγμα
    Θα σου φανεί λίγο δύσκολο να βγάλεις την τροχαλία που πιάνει ο ιμάντας
    Πρόσεχε πολύ σε αυτό το σημείο γιατί μπορείς να κάνεις πρόβλημα στόν άξονα του μοτέρ
    Τα ρουλεμάν είναι συνήθως κοινά και πρέπει να αγοράσεις αυτολίπαντα

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nikosp για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

stafidas (15-12-11)

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

εγω θα ελεγα να κοιταξει και τα αμορτισερ του πλυντηριου. μια φορα το πλυντηριο της μανας μου χοροπηδαγε σαν τρελο μεσα στο μπανιο. ειχαν χαλασει τα αμορτισερ και οι δονησεις μεταφερονταν στο σασι του πλυντηριου. μολις αλλαξα τα αμορτισερ το προβλημα λυθηκε.

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Τα κοίταξα και τα αμορτισερ. Δεν εχουν προβλημα. Ο θόρυβος είναι από το μοτέρ.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μαρίνε ... αυτό το πλυντήριο Brandt είναι από τα δυσκολότερα στις επισκευές. Ήμουν πρώην τεχνικός σε αυτά και άκουσε με ... ακόμη και για εμάς τους έμπειρους είναι αμάν ! αυτά τα πλυντήρια που ανοίγουν από πάνω . Είναι χωρίς υπερβολή σαν να θέλεις να ανοίξεις ένα δυναμό αυτοκινήτου με τα χέρια και μόνο!.

Πάντως αν επιμένεις, ότι κάνεις σημείωνε σε χαρτί ή κατά νου με λεπτομέρεια στο ότι βγάζεις να θυμάσαι πως το έβγαλες ποια βίδα από που κ.τ.λ.

Για αυτά που ρωτάς , αν όντως έβγαλες τον ιμάντα και δοκίμασες ότι ακούγεται το μοτέρ , τότε είναι το μοτέρ ... ( αλλά δοκίμασε και να περιστρέψεις και το τύμπανο του κάδου όπου βάζεις τα ρούχα (για να σιγουρευτείς ότι δεν ακούγεται και από εκεί).

Όσο για την διαρροή από νερά (αν εξ αρχής δεν διακρίνεις με ευκολία από που τα χάνει ) ... άνοιξε τα πλαϊνά καπάκια του πλυντηρίου ... και βάλτο να δουλέψει με νερό ... και κοίταζε από το πλάι και με μια μπαλαντέζα (φως) ... και ΠΡΟΣΟΧΗ μακριά τα δάκτυλα και τα χέρια από την τροχαλία του πλυντηρίου ή τα καλώδια .

Αν και πάλι δεν διακρίνεις νερά (διαρροής) ... τότε κοίταξε τέρμα στο πάτωμα να δεις εκεί για διαρροή ... και στο σημείο όπου θα δεις την διαρροή , ακολούθησε προς τα πάνω για τον εντοπισμό της τελικής διαρροής.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Κυψέλη

Προεπιλογή

Δέν ξέρω κατα πόσο συμφαίρει αλλά νομίζω ότι έχω δει σε μαγαζιά που πουλάνε ανταλλακτικά πλυντηρίων και μοτέρ πλήρη
    Δοκίμασε να ρωτήσεις εάν δέχουνται ανταλλαγή του δικού σου με ένα άλλο επισκευασμένο
    Εάν είναι έτσι τότε κάντο χωρίς άλλο γιατί το λύσιμο του μοτέρ είναι κάτι που μπορεί να σου βγεί κάπως δύσκολο

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Καλημέρα,

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    ... ( αλλά δοκίμασε και να περιστρέψεις και το τύμπανο του κάδου όπου βάζεις τα ρούχα ...
    Φίλε Μιχάλη με την ορολογία στο αντικείμενο δεν τα πάω και πολύ καλά οπότε συγχώρεσε με αν κάνω κάποιο λάθος ή αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά. Όταν λες τύμπανο του κάδου φαντάζομαι εννοείς αυτό που λέω εγώ κάδο, εκεί που βάζεις τα ρούχα μέσα. Ή μήπως το τύμπανο είναι κάτι άλλο?

Εβγαλα το μοτέρ από το πλυντήριο και δοκίμασα να γυρίσω τον κάδο μόνο του. Είναι τελείως αθόρυβος.
    Το δε μοτέρ από την άλλη όταν το γυρίζω εκτός πλυντηρίου έχει βέβαια κάποιο θόρυβο αλλά όχι τόσο έντονο όσο όταν ήταν εντός του πλυντηρίου. Φαντάζομαι επειδή το πλυντηριο λειτουργεί κάπως σαν ηχείο ??? ή μήπως εχω διπλό πρόβλημα? Παρατηρησα επίσης ότι ο ιμάντας είναι λίγο χαλαρός και δεν κάθεται ακριβώς στη θέση του. Εχει καβαλήσει λίγο προς το μέρος του πλυντηρίου. Υπάρχει περίπτωση να ακουμπάει στο πλαστικό και να δημιουργεί τον θόρυβο (ή μέρος του θορύβου)?

Λοιπόν, το πρόβλημα τώρα είναι πως να λύσω το μοτέρ για να φτάσω στα ρουλεμάν. Είναι μια compact κατασκευή χωρίς βίδες και δεν ξέρω πως να προχωρήσω. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
    Βάζω και 3 φωτογραφίες που πήρα με το κινητό. Δεν είναι τόσο καθαρές. Αν χρειαστεί μπορώ να ανεβάσω από φωτογραφική κάμερα και να είναι πιο καθαρή εικόνα.
    11122011113.jpg11122011115.jpg11122011116.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει "φάει" το μπροστινό ρουλεμάν λάδωσε το λίγο μήπως και δουλέψει αλλιώτικα άστο για αλλαγή τη Δευτέρα! Η τροχαλία βγαίνει?

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Το μοτέρ του πλυντηρίου δεν έχει δύναμη
    από terrygeoffyiannis στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-14, 10:29
  2. ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ BRANDT
    από takisegio στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-08-11, 10:20
  3. BRANDT 36292τ
    από takisegio στο forum Τηλεόραση