Καλημερα.Εχω ενα κλιματιστικο ,και μια δυο φορες μολις ξεκινουσε η εξω μοναδα, εριχνε την ασφαλεια.Η ασφαλεια ειναι 10 Α,και το κλιματιστικο 24αρη.Αλλες φορες ομως λειτουργει κανονικα.Να αλλαξω πρωτα ασφαλεια?
Καλημερα.Εχω ενα κλιματιστικο ,και μια δυο φορες μολις ξεκινουσε η εξω μοναδα, εριχνε την ασφαλεια.Η ασφαλεια ειναι 10 Α,και το κλιματιστικο 24αρη.Αλλες φορες ομως λειτουργει κανονικα.Να αλλαξω πρωτα ασφαλεια?
Το καλωδιο του κλιματιστικου ειναι 2.5, αλλα η συνδεση γινεται μεσω μπουατ,και οταν ξεκιναει πεζουν τα φωτα.Μεσα στο μπουατ τα καλωδια ειναι 1.5 σκληρα.
24αρι σε 10αρα ασφαλεια ειναι λογικο να πευτει.
ορως ειπε και ο φιλος μου ο Κωστας αν δεν ειναι 2,5αρι το καλωδιο που παει απο τον πηνακα στην μπρηζα μην βαλεις μεγαλητερη.
Μπωρεις ομως να βαλεις μια 10D
θα διαφωνισω navar !
Η ασφαλεια που συνδεει κλιματιστικα πρεπει να ειναι τυπου Κ .To K συμενει οτι ειναι λιγο πιο αργη, για να μην πεφτει με την εκκινηση του κλιματιστικου (τα κλιματιστικα στην εκινηση καινε μεχρι και δεκα φορες περρισοτερο ρευμα, αλλα μονο για μισο δευτερολεπτο) . Αν ρωτησεις σχετικα στο καταστημα θα σου δωσουν αυτο που ζητας.
Για το θεμα των ποσσων αμπερ ασφαλεια θα παρεις αυτο εξαρτατε απο το καλωδιο (οπως ειπε ο navar). αν δεν ξερεις τι καλωδιο εχεις και δεν μπορεις να μαθεις τοτε παρε οτι ειχες και πριν (δηλαδη 10Α τυπου Κ )
"Αν εισαι ηλεκτρονικος, μπορεις να κανεις τα παντα!!"
γεια σαςΚαι εμενα μου φενεται η 10 μικρη αν και δεν ξερω ποσα αμπερ τραβαει το μηχανημα.Η10 D ειναι μεγαλυτερη η καλητερη?
εγώ δεν ξέρω απο καμπύλες !
εγώ απλά είπα οτι δεν μπορεί και δεν πρέπει να βάλει μεγαλύτερη σε Α αν δεν είναι κατάλληλο το καλώδιο !
για αλλαγή τύπου αλλα και καμπύλης δεν είπα τίποτα![]()
Η ασφαλεια 10Κ ειναι ασφαλεια που αντέχει υψηλά ρεύματα εκκίνησης (κυρίως για κινητήρες που ΔΕΝ εκκινούν με αστέρα τρίγωνο).
η τυπου D δεν γνωριζω ακριβως, αλλα μαλλον και αυτη για να αντέχει υψηλά ρεύματα εκκίνησης θα ειναι
"Αν εισαι ηλεκτρονικος, μπορεις να κανεις τα παντα!!"
xaxaxaxaxaxaxaaxax τέλειωσε ,τέλειωσε !
απλά είναι και καλοκαίρι , και μιάς και είναι στον βόλο είπε να συνεχίσει το Ban-ακι απο μόνος του σε κάποια παραλία !
αν και νομίζω οτι σε κάποιο θέμα το δήλωσε οτι απαξιεί πλέον ! θα μιλάει μόνο με συγκεκριμένα άτομα σε συγκεκριμένα θέματα !
(εν ολιγεις άμα πάρει κανένα πολύμετρο ακόμα η κάνει καμία κατασκευή και θέλει να του χαιδέψουμε τα αυτάκια θα εμφανιστεί !)