Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12
    Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Question SONY BRAVIA KDL-20S2000 πρόβλημα με τον ήχο

Καλησπέρα παιδιά,
    αν και ηλεκτρονικός όχι βέβαια με μεγάλη εμπειρία σε επισκευές τηλεοράσεων, έχω επισκευάσει κατά καιρούς αρκετές απ' αυτές για συγγενείς και φίλους αλλά έχω συναντήσει ένα πρόβλημα το οποίο με έχει "κολλήσει". Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Σε μία SONY BRAVIA KDL-20S2000 ενώ όλα παίζουν κανονικά ο ήχος διακόπτεται επαναλαμβανόμενα. συνέχεια και συνέχεια. Το κάνει από τη στιγμή που θα ανοίξει μέχρι που θα την κλείσεις. επανέρχεται και φεύγει ανά δευτερόλεπτα. Πρώτη μου σκέψη πήγε στην μονάδα του ήχου βέβαια - κάποια ψυχρή κόλληση ίσως - αν και η συχνότητα του φαινομένου με προβλημάτισε. Πέρασα ξανά όλες τις κολλήσεις στη μονάδα ήχου αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί. Έπειτα δοκίμασα να την συνδέσω μέσω SCART με μια άλλη τηλεόραση και διαπίστωσα ότι το πρόβλημα παραμένει, δηλαδή και στην "καλή" τηλεόραση έχω αυτές τις διακοπές του ήχου, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ο τελικός ενισχυτής, αλλά κάτι πιο πριν. Πιθανώς η IF, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, όμως δυστυχώς δεν έχω σχέδιο οπότε δυσκολεύομαι να προχωρήσω. Κάθε βοήθεια δεκτή..

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Excamation SONY BRAVIA KDL-20S2000 πρόβλημα με ήχο

Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα γιατί δυστυχώς δεν έχω βρει τη λύση. Θα μπορούσε το πρόβλημα να οφείλεται στο ΙC επεξεργασίας εικόνας και ήχου; (DSP τσιπάκι).

Το avatar του χρήστη johnkou
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αιτωλικό

Προεπιλογή

Μανωλη δεν δοκιμαζεις 2 αλλα μεγαφωνα νασαι σιγουρος οτι δεν ειναι κατι απλο.

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή

γιάννη, νομίζω ότι από τη στιγμή που δοκίμασε σύνδεση scart με άλλη τηλεόραση τότε, αν δεν κάνω λάθος, είναι σαφές ότι δεν τίθεται θέμα μεγαφώνων ή/και τελικού

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

κανε ενα firmware update

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Lightbulb

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμα τείνω περισσότερο προς την άποψη του Χαρη. Είναι κάτι πριν το τελικό ενισχυτή πιστεύω. Με έναν φίλο που το συζήτησα μου είπε ότι ίσως να φταίει το tuner. Καμμιά ιδέα;

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Για να περιορίσεις λίγο τοις βαθμίδες δώσε ήχο στο scart αν είναι ok τότε πας if η tuner(αρχικά όχι σίγουρα), αν κάνει πάλη τα ίδια τότε msp.

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Σπύρο,
    έκανα σήμερα το πείραμα που μου πρότεινες. Συγκεκριμένα συνέδεσα στο SCART το DVD player με μια ταινία η οποία είναι δοκιμασμένη, παίζει άψογα κατά τ' άλλα, και μου εμφάνισε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή επαναλαμβανόμενες σύντομες διακοπές στον ήχο. Αυτό που έχω περιγράψει και στο αρχικό μου μήνυμα δηλαδή. Tο περίεργο είναι ότι στη πρώτη δοκιμή μου που έκανα το αντίστροφο, δηλαδή τη συνέδεσα με ''καλή" TV μέσω SCART και έπαιρνα εικόνα και ήχο μέσω της SONY τότε το πρόβλημα εμφανιζόταν και στη καλή TV!! Ποιά είναι η γνώμη σας; (Επίσης τι εννοείς αναφέροντας msp;. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις anyway...

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manolo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Σπύρο,
    έκανα σήμερα το πείραμα που μου πρότεινες. Συγκεκριμένα συνέδεσα στο SCART το DVD player με μια ταινία η οποία είναι δοκιμασμένη, παίζει άψογα κατά τ' άλλα, και μου εμφάνισε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή επαναλαμβανόμενες σύντομες διακοπές στον ήχο. Αυτό που έχω περιγράψει και στο αρχικό μου μήνυμα δηλαδή. Tο περίεργο είναι ότι στη πρώτη δοκιμή μου που έκανα το αντίστροφο, δηλαδή τη συνέδεσα με ''καλή" TV μέσω SCART και έπαιρνα εικόνα και ήχο μέσω της SONY τότε το πρόβλημα εμφανιζόταν και στη καλή TV!! Ποιά είναι η γνώμη σας; (Επίσης τι εννοείς αναφέροντας msp;. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις anyway...
    Μανόλη με την δοκιμή που έκανες όπως κατάλαβες, δεν χρησιμοποίησες το tuner-if της tv και πάλη έκανε το ίδιο λοιπόν αφήνεις της βαθμίδες αυτές και πας στο msp, που αυτο είναι το mixed-signal-processor δηλ. αυτό το ic παίρνει συνήθως όλα τα σήματα ήχου (scart-tuner) και δίνει έξοδο στον ενισχυτή της tv και στα scart.
    Καλό θα ήταν να κάνεις ένα firmware upgrade πρώτα αν και πάλη κάνει τα ίδια τότε τα πράγματα δυσκολεύουν η ποιο πολύ αλλάζουν main = πολλά φράγκα.

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Μανόλη αν θέλεις να ψαχτείς το σασί σου είναι το SE-1 το σχέδιο μπορείς να το βρεις εδώ .

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Sony Bravia KDL-32S2010 πρόβλημα με tuner
    από atroul στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-11, 23:15
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-03-11, 18:16
  3. Πρόβλημα με Sony Bravia kdl-32s2010
    από Theodore Birbilis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-11, 13:23