γεια σε ολους.κανετε καλη δουλεια.εχω μια ΤV BLAUPUNKT 29"
chassis FM100-30. το προβλημα που εχω ειναι οτι "σκαει "ο Μ/Τ υψηλης
ολεσ οι τασεις φαινονται οκ.υπαρχει λύση.αν τον αλλαξω θα αντεξει για 3 μηνεσ περιπου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
γεια σε ολους.κανετε καλη δουλεια.εχω μια ΤV BLAUPUNKT 29"
chassis FM100-30. το προβλημα που εχω ειναι οτι "σκαει "ο Μ/Τ υψηλης
ολεσ οι τασεις φαινονται οκ.υπαρχει λύση.αν τον αλλαξω θα αντεξει για 3 μηνεσ περιπου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
τι εννοείς ότι σκάει ? πιο ακριβός είναι το πρόβλημα στην tv?
ακουγεται ενα τσαφ απο τον Μ/Τ υψηλησ και σβηνει.ανοιγεισ παλι και δουλευει για λιγο και παλι σκαει και παραμορφωνει την εικονα και τα χρωματα
Πρώτα μέτρησε αν είναι κανονική η τάση υ1, τύλιγμα με πυρήνα σκάει ??
εσωτερικα ο υψηλης δεν φαινεται κατι, η ταση ειναι σωστη.αν τον αλλαξω σε 3-4 μηνεσ θα κανει τα ιδια
Κοίτα από απόσταση με σβηστό φως, μήπως από βεντούζα?
Καλημέρα φίλε μου καλή εβδομάδα.
Εδώ σου έχω το service manual: http://rapidshare.com/files/41457218...hassis__ET_.7z
Ανέφερες ότι σου καίγεται ο μετασχηματιστής και από ό,τι κατάλαβα δεν σου καίγεται η ασφάλεια. Σε αυτή την περίπτωση ίσως έχεις υπερφόρτωση του τροφοδοτικού από κάποιο βραχυκύκλωμα στο φορτίο. Τσέκαρε τις αντιστάσεις R 440 και R 456 καθώς και τους ανορθωτές.
Αρχικά μπορείς να ελέγξεις τις τάσεις στα σημεία 440, 456, 455 που αναφέρει το εγχειρίδιο επισκευών. Αν παρατηρήσεις κάποιου είδους κυμάτωση και απόκλιση από τα παλμογραφήματα που αναφέρονται στο φυλλάδιο τότε να ξέρεις ότι πιθανότατα υπάρχει κάποιος ηλεκτρολυτικός πυκνωτής που έχει υποστεί ξήρανση
Ευχαριστω , θα τα ελεγξω αυριο και βλεπουμε.
Εκανα αλλαγη ανορθωτη και ενοσ πυκνωτη και δεν σκαει,αλλα εχω μαυρο επανω κατω και θολα χρωματα.δεν δεχεται καμια ρυθμιση στα χρωματα οπωσ φωτεινοτητα contrast.
Ρύθμισε G2 & Focus για φωτεινότητα, ευκρίνεια και ρυθμιστικό πλάτους για ύψος