Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Θέμα: Vaio fan problem

Το avatar του χρήστη Lykos1986
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιωάννης Κ.
    Περιοχή
    UK

Προεπιλογή Vaio fan problem

Γεια σε όλους! Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω fan για ένα Vaio FE σειρά; Βασικά νομίζω πως σχεδόν όλοι παίρνουν ακριβός το ίδιο fan από πλευράς διαστάσεων και τάσης λειτουργίας (οπότε είναι υπέρ αρκετό)…. το μόνο που αλλάζει είναι τα χαρακτηριστικά παραγόμενου ήχου κτλ…

Βρήκα μερικές λύσεις στο ebay (μεταχειρισμένα) αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα. . .

PS: H photo είναι απο το internet αλλά μας κάνει: http://www.notebookreview.com/assets/9943.jpg
    Rest in peace Steve!

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Γεια σου Γιάννη. Έχω αλλάξει ανεμιστήρα σε Vaio και η τιμή του ήταν λίγο τσουχτερή. Δεν μπορώ να το βρώ με τη σειρά FE , αλλά ρίξε μια ματιά στην παρακάτω σελίδα. Από εκεί αγοράζουμε και εμείς..
    Για μεταχειρισμένο θα έλεγα άκυρο...

http://fi.eetnordic.com/guides/products.aspx

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

την περίπτωση να λύσεις την ψύκτρα και να βάλεις μέσα ένα συμβατικό του εμπορίου την έχεις σκεφτεί ??? δουλέυει άψογα εδώ και χρόνια σε 2 δικά μου ΗΡ

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιωάννης Κ.
    Περιοχή
    UK

Προεπιλογή

Θανάση η τιμές των αυθεντικών είναι όντος αρκετά τσιμπημένες. Εγώ έλεγα να βάλω κανένα από καμία άλλη εταιρία ή να πάρω κάτι μεταχειρισμένα που δίνουν στο ebay (τα οποία και είναι βγαλμένα από υπολογιστές Vaio, οπότε είναι της ίδιας της εταιρίας αλλά δεν ξέρεις πόσο θα αντέξουν).

Την λύση του να αλλάξω μόνο το fan την έχω σκεφτεί και είναι ουσιαστικά αυτό που θέλω να κάνω. Η ψήκτρα δεν έχει κάτι… οπότε και τσάμπα κόπος/χρήμα να το αλλάξω όλο. Το πρόβλημα είναι πως τα πτερύγια του fan είναι τα κάθετα, για μετατόπιση αέρα στο οριζόντιο επίπεδο και όχι στο κάθετο. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα στο ότι δεν μπορώ εύκολα να βάλω κάποιο του εμπορίου και να κάνω την δουλειά μου.

Το fan είναι ακριβός αυτού του τύπου: http://www.laptopbattery-usa.com/ind...image&pID=1587 . Δεν είμαι όμως ακριβός σίγουρος για τις διαστάσεις…

Αν κάποιος ξέρει κανένα μαγαζί με τέτοια fans πείτε μου…

PS: Πάντως είμαι τρελά ικανοποιημένος από το χαλασμένο fan! Είναι υπολογιστής του 2004, τρελά αθόρυβο, δούλευε τουλάχιστον 8-12 ώρες καθημερινά και χάλασε πριν τρείς μέρες!
    Rest in peace Steve!

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Lykos1986 Εμφάνιση μηνυμάτων
    PS: Πάντως είμαι τρελά ικανοποιημένος από το χαλασμένο fan! Είναι υπολογιστής του 2004, τρελά αθόρυβο, δούλευε τουλάχιστον 8-12 ώρες καθημερινά και χάλασε πριν τρείς μέρες!
    η καταστροφή του fan προέρχεται απο τισ αυξημένες φορές (μερικές φορές νομίζεις πως θα απογειωθεί το πιτσί ), οι αυξημένες στροφές προέρχονται απο την αυξημένη θερμοκρασία , και η αυξημένη θερμοκρασία προέρχεται απο την ύπαρξη σκόνης σε συστοιχία τοίχους (αυτό που είναι σαν μαλλί αιγοπροβάτων ), με αποτέλεσμα να μην περνάει ο αέρας απο της θυρίδες τισ ψήκτρας και το σύστημα να βράζει , συμβουλή προς τους μή επαγγελματίες και όχι σε σένα Γιάννη που απο ότι φαίνεται έχεις γνώσεις , μόλις το μηχάνημα σας αρχίζει να μαρσάρι συχνά και έντονα , ανοίξτε το και καθαρίστε το, κάτι θα σώσετε κάτι θα κερδίσετε σε επιπλέον χρονο λειτουργίας του fan , άσε που θα μειώσετε και την αυξημένη θερμοκρασία γενικά αρα θα βασανίσετε λιγότερο το καμάρι σας !

Το avatar του χρήστη Radiometer
    Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Lyke Lyke είσαι εδώ

αυτό είναι παρόμοιο σαν αυτό που εδειξες παραπάνω, δεν θυμάμαι από που το ξήλωσα
    DC 5V 0.9W
    Lykos1986 σε περιμένω για καφέ Θεσσαλονίκη

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg imn1.jpg (52,2 KB, 39 εμφανίσεις)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Radiometer : 05-08-10 στις 22:50
    A light-year is equal to exactly 9,460,730,472,580.8 km http://www.hlektronika.gr/forum/images/misc/logo.gif
    Μηνύματα γραμμένα με greeklish θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιωάννης Κ.
    Περιοχή
    UK

Προεπιλογή

Είσαι φοβερός ρε!!!!!! Το κακό είναι πως δεν θα ανέβω Θεσσαλονίκη… γιατί το "thesis project" μου δεν τελειώνει ποτέ!

Αν ταιριάζουν και οι διαστάσεις του είναι τέλειο! Νομίζω όμως πως ήταν κάτι σε 5.2cm. Θα έχω το laptop την Παρασκευή το βράδυ οπότε αναφέρω ακριβείς λεπτομέρειες…
    Rest in peace Steve!

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Γιάννη στείλτου το με ταχυδρομείο. Για Αγγλία πάει γρήγορα.

Η αλήθεια Γιάννηδες είναι οτι δεν θα εμπιστευόμουν τρίτου κατασκευαστή για το εργαλείο μου, είναι κρίσιμο εξάρτημα του υπολογιστή. Και τσιμπημένο να ήταν αν άντεχε όπως το κανονικό τότε δε θα με πείραζε.
    Στο δικό μου ευτυχώς δεν έχει χαλάσει αλλα φροντίζω να το καθαρίζω συχνά ωστε να είναι σε καλή κατάσταση.
    900MHz-64GHz

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας