Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 35

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Προεπιλογή LCD Viewsonic 17" VA702b Αναβοσβήνει

Καλησπερα σας,αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ κ χαιρομαι πραγματικα που εγινα μελος σε αυτο το ομορφο φορουμ!

απο μικρος μου αρεσε να ασχολουμαι με οτι εχει σχεση με ''ηλεκτρονικο'' μπερδεμα!
    αλλα δυστηχως δεν εχω τις γνωσεις,παρα μονο την ορεξη!

Μπορω να πω ομως,πως μονο απο αυτο εχω λυσει πολλα προβληματα ηλεκτρονικου περιεχομενου.....χαχααχαα φαντασου να ηξερα κιολας!

Καλως σας βρηκα!

Στο 8εμα μας...
    Εχω μια οθονη απο PC την LCD Viewsonic 17" VA702b
    η οποια αναβοσβηνει ειτε ειναι συνδεμενη στο PC ειτε οχι.

το LEDακι της μπροστα ειναι κανονικα αναμενο πρασινο.
    εβγαλα το τροφοδοτικο της μαζι με την πλακετα vga απο το πανελ και δοκιμασα 2 δικες μου backlight απο μια αλλη παλια οθονη για να σιγουρευτω πως δεν φταινε οι λαμπες!

τελικα δεν φταινε οι λαμπες! και αυτες που εβαλα αναβοσβηνουν.
    Αρα φταιει το τροφοδοτικο ετσι?

Κατι δεν παει καλα με την τροφοδοσια των λαμπτηρων πιστευω!
    Μηπως φταιει ο πικνοτης? ή καποιο πηνιο? παρατηρησα πως κανει καποιο θορυβο ενα απ τα 2 αλλα δεν καταλαβα ποιο!
    κανει 1 μονημο βββζζζζννν απ την ωρα που δινω ρευμα μεχρι περιπου και 1 λεπτο αφου του το κοβω!

Ειναι φυσιολογικο αυτο?

μπορειτε να με βοηθησετε?

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

αναζητας ηλεκτρολυτικους φουσκωμνους στο δευετερυον του κυριως τροφοδοτικου ελεγχεις εναν εναν διοτ μπορει να ειναι κλασμενος και να μην δειχνει απεξω φουσκωμενος .......
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Προεπιλογή

σε ευχαριστω πολυ saki θα το κοιταξω κ θα σου πω

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Προεπιλογή

Γεια σου Saki τελικα ειχες δικιο φιλε!
    κοιταξα στο τροφοδοτικο και βρηκα 2 φουσκωμενους πυκνωτες, οχι σκασμενους ή σκισμενους επανω, απλα φουσκωμενους!
    λογικα αυτοι φταινε κ θελουν αλλαγμα....

Ηθελα να σε ρωτησω......... (ή οποιος αλλος μπορει να μου πει) οι 2 πυκνωτες που βρηκα φουσκωμενους ειναι 16v 680μf , υπαρχουν στα καταστηματα ηλεκτρονικων? τους βρισκεις ευκολα? ή μπορουμε να τους αντικαταστησουμε αν δεν υπαρχουν στο εμπορειο με καποιους αλλους παρομοιους και αν ναι ποιους να ζητησω???

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

μαλλον οι συμπυκνωτες αυτοι θα ειναι εκει που σου ειπα δλδ στο δευετερυον του κυριως τροφοδοτικου αν ναι τοτε εκει αν βαλεις 1000mfd /25v 105 βαθμους κελσιου θεωρητικα θα αργησουν παρα πολυ να χαλασουν ...πανω απο 50 χρονια χα χα χα χα χα χα
    www.eastelectronics.gr ε

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις από καμμιά μητρηκή κανένα rubycon/nichicon/nippon chemicon/sanyo/oscon ή αλλο καλής ποιότητας πυκνωτή από 470-1000uF στα 16V να τον αλλάξεις και να μην βάλεις κοινό του εμπορίου. Αν δεν βρεις τότε πάρε 3-4 κοινούς στα 330-470uF/16Volt και βάλε τους παράλληλα...

Τα τροφοδοτικά αυτών των οθονών έχουν μεγάλα ρευματα που περνανε μέσα από τους πυκνωτές και τα απαιτούν πυκνωτές με χαμηλη σύνθετη αντίσταση (esr).

Πάντως το τρεμόπαιγμα δεν νομίζω να οφείλεται στο κυρίως τροφοδοτικό αλλά στο inverter που οδηγεί τις λάμπες. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τους πυκνωτές τότε στείλε μια φωτογραφία από το inverter να σου πω τί θα κάνεις....

Αν περνάς από Αθήνα ποτέ μπορώ να σου δώσω κατάλληλα πυκνωτάκια και αν έχεις πρόβλημα με το inverter, να δοκιμάσω την επισκευή του.
    Φιλικά,

Χρήστος
    (|=|) ...to drive and control... (|=|)
    Εδώ το καλό σέρβις - άρφ άρφ

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή φιλε χρηστο

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Chris Valis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις από καμμιά μητρηκή κανένα rubycon/nichicon/nippon chemicon/sanyo/oscon ή αλλο καλής ποιότητας πυκνωτή από 470-1000uF στα 16V να τον αλλάξεις και να μην βάλεις κοινό του εμπορίου. Αν δεν βρεις τότε πάρε 3-4 κοινούς στα 330-470uF/16Volt και βάλε τους παράλληλα...

Τα τροφοδοτικά αυτών των οθονών έχουν μεγάλα ρευματα που περνανε μέσα από τους πυκνωτές και τα απαιτούν πυκνωτές με χαμηλη σύνθετη αντίσταση (esr).

Πάντως το τρεμόπαιγμα δεν νομίζω να οφείλεται στο κυρίως τροφοδοτικό αλλά στο inverter που οδηγεί τις λάμπες. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τους πυκνωτές τότε στείλε μια φωτογραφία από το inverter να σου πω τί θα κάνεις....

Αν περνάς από Αθήνα ποτέ μπορώ να σου δώσω κατάλληλα πυκνωτάκια και αν έχεις πρόβλημα με το inverter, να δοκιμάσω την επισκευή του.
    Φιλικά,

Χρήστος
    νομιζω οτι το ψιριζεις πολυ παραπανω απο οτι χρειαζεται ..... δλδ αυτο που προτεινα εγω ειναι ηδη 4-5 φορες καλυτερο απο αυτο που ειχε η μαμα του ....προφανως αυτο που προτεινεις να ειναι ακομα καλυτερο αλλα μηπως ειναι λιγακι overkill ????
    www.eastelectronics.gr ε

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν κρίνω από το ίδιο monitor που είχα και εγώ, τότε αυτό που προτείνεις είναι ίδιας κατηγορίας με αυτό που έχει (μην πω ότι οι περισσότεροι πυκνωτές στα μαγαζία στην ελλάδα είναι πιο... στεγνοί από ότι θα έπρεπε... διαφωνείς

Βέβαια εξαρτάται από το πόσο θέλει να κρατήσει το monitor...Δεν νομίζω ότι είναι overkill, απλά είναι τεχνικά σωστό...

Σε κάθε περίπτωση πάντως το αναβόσβυσμα των λαμπών δεν νομίζω ότι είναι από το κυρίως τροφοδοτικό...
    (|=|) ...to drive and control... (|=|)
    Εδώ το καλό σέρβις - άρφ άρφ

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

oxi ακριβως μια και ο πυκλνωτης που ειχε ελεγε 680/16 ενω εγω προτεινα 1000/25 τωρα για το 105 κελσιου και αυτο παιζει αλλα τελος παντων ...

δεν εχω καμμια διαφωνια η δικια σου προταση ειναι οτι καλυτερο απλα πιστευω οτι ειναι λιγακι too much

ευχαριστω ///
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Προεπιλογή

Σας ευχαριστω ολους παιδια για το χρονο σας!

Να κ 2 φωτογραφιες για να καταλαβουμε καλητερα τι γινεται....

http://www.postimage.org/image.php?v=PqdeZYJ

http://www.postimage.org/image.php?v=aVd0HFA
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. "Λαστιχένιες" επαφές οθόνης υγρών κρυστάλων
    από ΠΕΤΡΟΣ Κ. στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-08, 06:50
  2. Οθόνη ViewSonic
    από giorgos417 στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 4