Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 21
    Το avatar του χρήστη vassgeo
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Aθήνα/Καλλιθέα

Προεπιλογή HEEELLP!!Προβλημα με SONY KV-29FC60D

Μετα απο 8 περιπου χρονια απροβληματιστης λειτουργιας η τηλεοραση μου,SONY TRINITRON μοντελο KV-29FC60D παρουσιασε προβλημα EAST-WEST.Δηλαδη ξαφνικα "μαζεψε" η εικονα σχηματιζοντας ενα σχημα μαξιλαριου.Μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω το σχεδιο της εδω στην Αθηνα?Η μηπως καποιος που γνωριζει το συγκεκριμενο μοντελο ξερει ποια ελλατωματικα εξαρτηματα δημιουργουν αυτο το προβλημα?

Το avatar του χρήστη electron
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    somewhere over the rainbow

Προεπιλογή

Ενα καλό site είναι AYTO για να βρεις διάφορα προβλήματα και λύσεις τηλεπτικών δεκτών.Το κύκλωμα east west σε κάποιες τηλεοράσεις υπάρχει ως ξεχωριστό chip σε κάποιες άλλες βρίσκεται μέσα στο ολοκληρωμένο της καθέτου αν δεν κάνω λάθος.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Aθήνα/Καλλιθέα

Προεπιλογή

Καλημερα φιλε μου ΕLECTRON
    Σε ευχαριστω για το site που μου εδωσες.Η μονη αναφορα που βρηκα εκει για βλαβη EAST WEST,ηταν σε ενα αλλο μοντελο της SONY το KV2965MTJ.Καμμια σχεση με το δικο μου σασσι.
    Δυστυχως για το KV-29FC60D και το σασσι AE-5 που εχει η TV μου,δε βρηκα τιποτα.
    Δε ξερω αν αναζητουσα το σχεδιο απο τη SONY HELLAS,αν θα μου το εδιναν και ποσο θα μου κοστιζε

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Πριν κανεις μια τέτοια ενεργεια κάνε μια αναζήτηση στο google πιαθανον να το βρεις το σχέδιο της τηλεόρασής σου.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Aθήνα/Καλλιθέα

Προεπιλογή HEEELLP!!Προβλημα με ΤV SONY KV-29FC60D

Τελικα καταφερα μετα απο πολυ ψαξιμο να βρω στο διαδικτυο το service manual της ΚV-29FX60 που φορα το ιδιο σασσι ΑΕ-5.
    Το τυπωσα ολο,σχεδον 200 σελιδες και τωρα αρχιζει η μελετη στη κυρια πλακετα D BOARD(POWER SUPPLY & DEFLECTION)οπως την αναφερει ,μηπως και εντοπισω τη εχει προκαλεσει τη βλαβη.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Aθήνα/Καλλιθέα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από electron
    Ενα καλό site είναι AYTO για να βρεις διάφορα προβλήματα και λύσεις τηλεπτικών δεκτών.Το κύκλωμα east west σε κάποιες τηλεοράσεις υπάρχει ως ξεχωριστό chip σε κάποιες άλλες βρίσκεται μέσα στο ολοκληρωμένο της καθέτου αν δεν κάνω λάθος.
    Εχει ενα ολοκληρωμενο STV 9379 (Vertical Deflection Booster) αλλα απο οτι ειδα δεν περιλαμβανει κυκλωμα για EAST WEST

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Αν το μοντέλο της τηλεόρασης είναι αρκετά παλιό πιθανόν να έχει το east west σε ξεχωριστό ολοκληρωμένο.Λογικά το σχέδιο που βρήκες πρέπει να το αναφέρει.Αν όχι,μπορείς κάθε ολοκληρωμένο που έχεις απορία τι μπορεί να είναι,να το βάζεις στην αναζήτηση του google και να πέρνεις πληροφορίες.

Το avatar του χρήστη ggr
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Αν μπορεις ανεβασε το τμημα του σχεδιου που περιλαμβανει το κυκλωμα του vertical , να το δουμε κι εμεις για να σε βοηθησουμε αν μπορουμε.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Aθήνα/Καλλιθέα

Προεπιλογή

Παιδια,

ευχαριστω για το ενδιαφερον, ηδη εντοπισα το προβλημα και την επισκευασα.Ηταν στη D Board το Q6803 ,τρανζιστορ Horizontal ετσι για την ιστορια.

Επειδη ομως ενος κακου μυρια επονται....συνεβει το εξης :αφου την εχω απο το πρωι και παιζει τελεια,το απογευματακι που αποφασιζω να την κλεισω μου τρωει μια τουμπα και σκαει απο καθετη θεση με την οθονη οριζοντια πανω στο χαλι.Εκτοτε τα χρωματα παρουσιαζονται αλλιωμενα ειδικα πανω στην αριστερη και δεξια γωνια(πανω δεξια ο αριθμος του καναλιου απο πρασινος εγινε κοκκινος).

Θελω να πιστευω οτι δε προκαλεσα καποια μονιμη βλαβη στη μασκα της οθονης η σε καποιο απο τα νηματα των πυροβολων RGB που καθως ηταν ζεστα τα ταρακουνησα πολυ ασχημα.
    Αν εχει κανεις καμμια ιδεα ευχαριστως να την ακουσω.Δε ξερω μηπως τελικα χρειαζεται κανενα απομαγνητισμο.Αν ναι πως?

Γιωργος.

Το avatar του χρήστη ggr
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Κοιτα αν κουνηθηκε η πλακετα που παει πανω το πυροβολο και δεν κανει καλη επαφη η εχει καποια ψυχρη κολληση (αν ειναι αυτο τοτε εισαι τυχερος) αλλιως πολυ φοβαμαι πως επαθε ζημια καποιο απο τα ηλεκτροδια του πυροβολου οποτε σε αυτη την περιπτωση χτυπα ελαφρα το πυροβολο με την λαβη ενος κατσαβιδιου μηπως και επανελθει τιποτα.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Προβλημα σε Οθονη TFT Sony
    από dal_kos στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-07, 18:47
  2. Sony E200 Multiscan 17 προβλημα μαυρησε η οθονη
    από KarlBarks στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-06, 23:34

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι