Γεια χαρα σε ολους.
Βασικος λογος που γραφτηκα ειναι να ρωτησω πληροφοριες για επισκευη ενος PLL ραδιοφωνικου σταθμου γιατι δε βρηκα καποιον που να μπορει να το επισκευασει στο ιντερνετ. Εκτος απο ενα ντοπιο καφρο που μου συστησαν ο οποιος αφου μου ειπε φερτο να το δω, και τον πηρα την αλλη μερα για να μου πει που εχει το μαγαζι του μου λεει....:"που να μπλεξω εγω μ'αυτο το πραμα τωρα...τραβα φτιαχτο οπου 8ες" και μου κλεινει το τηλεφωνο στα μουτρα.
Βασικα θελουμε να λειτουργησουμε το σταθμο που εχει εδω περα ο οποιος κλαταρησε μετα απο 5 ωρες σε πτωση τασης 90V (τοτε που η Κεφαλονια εμεινε 10 μερες χωρισ ρευμα) χωρις προστασιες.
Η κονσολα του σταθμου καηκε ...μετα απο 2+ μηνες με πολλες καθυστερησεις την πηραμε και τη βαλαμε πανω. Ωραια λεμε παμε στο βουνο να βαλουμε μπροστα τα μηχανακια να δουμε τι θα κανουμε.
Στο βουνο που λετε υπαρχει ενα μηχανημα που υλοποιει το link μεταξυ studio και βουνου, μετα αυτο συνδεεται με ενα αλλο μηχανημα (PLL? SUONO Telecom VHF-FM BROADCAST TRANSMITTER mod ESV)με BNC (αν θυμαμαι καλα τον κοννεκτορα) και μετα απο αυτο συνδεεται σε ενα κτηνακι με αποροφητηρα για εξαερισμο που πιστευω πως ειναι ενισχυτης και μετα παει σε μια κεραια.
Σηκωνω το ρελε να παρουν μπροστα τα μηχανακια το λινκ αναβει, ο ενισχυτης αναβει, το pll αναβει για μια στιγμη και ξανακλεινει επι τοπου... πραγμα που εκανε και παλιοτερα μετα απο διακοπες ρευματος ....λεω περιμενω λιγο και ξαναπροσπαθω... στη δευτερη γυρα αφου εδειξε οτι αναβει κανονικα μετα απο 1 δευτερολεπτο ακουγεται σαν κατι να καιγεται.
Ανοιγω το καπακι και βλεπω οτι ενας ηλεκτρολυτικος πανω στο τροφοδοτικο εχει ανοιξει λιγο απο πανω και εχει βγαλει και λιγα ζουμια.
Αυτη ειναι η ιστορια.
Εχοντας βασικες γνωσεις ηλεκτρονικης, κολλητιρι και πολυμετρο μπορω ευκολα να αλλαξω ενα πυκνωτη, απλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με RF και οσο να ναι το ψιλοφοβαμαι μηπως στην επομενη φορα που μπει στο ρευμα και καει ολοκληρο και ισως και καποιο αλλο απο τα μηχανηματα.
Ρωταω... υπαρχει πιθανοτητα να τον επισκευασω εγω?
Αν η απαντηση ειναι οχι τοτε μηπως ξερετε καποιον η καποιο μαγαζι που να κανει τετοιου ειδους επισκευες?
Καθε βοηθεια ειναι πολυτιμη
Ευχαριστω
Σΐμος