Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28

Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    downtown

Προεπιλογή Ο φούρνος δεν πετυχαίνει τη μέγιστη θερμοκρασία του

Χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα (πχ βραχυκύκλωμα, πτώση ρελέ) ο φούρνος ξαφνικά δυσκολεύεται να πετύχει τη μέγιστη θερμοκρασία του (250 βαθμούς) δουλεύοντας και τις 2 αντιστάσεις (πάνω-κάτω). Οι αντιστάσεις είναι προφανές ότι λειτουργούν γιατί είναι αδύνατο να αγγίξω τις επιφάνειες του φούρνου. Στη μέση όμως του φούρνου είναι ανεκτό να έχω το χέρι μου χωρίς να νοιώθω ότι καίγομαι.
    Ο θερμοστάτης φαίνεται να λειτουργει γιατί ανάβει η ενδεικτική λυχνία και σβήνει όταν από τους 200 πχ βαθμούς κι ενώ είναι αναμένη γυρίζω το διακόπτη στους 175 και κάτω που μάλλον είναι η επιτυγχανόμενη θερμοκρασία.
    Στους 200 βαθμούς κατόρθωσε να φθάσει μετά από λειτουργία 1 ώρας!
    Ο φούρνος (Candy) είναι μόλις 2 ετών έχει 2 αντιστάσεις και κεντρικό ανεμιστήρα χωρίς αντίσταση, απλά για την ανακύκλωση του θερμού αέρα.
    Καμιά ιδέα; Είναι ενδεχόμενο άραγε να φταίει συμπτωματικά η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος;Οι εστίες λειτουργούν άψογα και δεν εμφανίζεται άλλο πρόβλημα γενικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gRooV : 22-06-12 στις 15:18

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

1)Αν πρώτα δεις ότι η παροχή σου ρεύματος είναι σωστή.
    2) Δεν έχεις άλλες θερμικές απώλειες π.χ. από την πόρτα .. ή την ανοίγεις πολύ συχνά την πόρτα.
    3) Πως ξέρεις τι πραγματικούς βαθμούς θερμοκρασίας έχεις μέσα στον φούρνο? Με βάση το "πείραμα" που κάνεις από τους 200 στους 175 βαθμούς ? ή έβαλες θερμόμετρο?
    Αν κατέχεις κάποιο πολύμετρο μέτρα την ωμική αντίσταση της πάνω και κάτω αντίστασης του φούρνου και πες μου τι μετράς. Επίσης δεν αν στην κάθε αντίσταση του φούρνου αναγράφει τα βατ επάνω του. και πόσα είναι στην επάνω και κάτω σε βατ και τι αντίσταση μέτρησες σε Ωμ στην επάνω και κάτω αντίσταση.
    επίσης πες μου τι διαστάσεις έχει ο φούρνος σου υψος - πλάτος - βάθος.

Μέλος
    Όνομα
    Καλαρακης Μιχαλης
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Ενα απο τα δύο ειναι χαλασμένο , οι αντιστάσεις ή ο θερμοστάτης.

Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    downtown

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τις σκέψεις σας και την απάντησή σας από τις 2 πατρίδες μου και αγαπημένους και συχνότατα επισκεπτόμενους προορισμούς (Αλεξανδρούπολη και Κρήτη-Ηράκλειο)!!!
    Η παροχή μου είναι η ίδια χωρίς καμιά αλλαγή. Τριφασική χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα σε άλλες συσκευές, αν και την ημέρα που παρατηρήθηκε η αδυναμία του φούρνου η σύζυγός μου παρατήρησε ότι και το ηλεκτρικό σίδερο δεν θερμαινόταν σωστά ...σύμπτωση;
    Απώλειες δεν έχω γιατί η πόρτα κλείνει σωστά και εφάπτεται πλήρως στο λάστιχο.
    Την θερμοκρασία ο μόνος τρόπος που έχω για να την ελέγξω είναι να εμπιστευτώ τον θερμοστάτη βλέποντας σε ποιους βαθμούς "κλείνει", εφόσον βέβαια υποτεθεί ότι λειτουργεί σωστά.
    Υπάρχει ενδεχόμενο πάντως κάποια από τις αντιστάσεις χωρίς να έχει "καεί" να υπολειτουργεί; Γι' αυτό βέβαια με ρωτάς για τα Ohm κάτι που θα το έκανα αν είχα πολύμετρο.
    Στο παρελθόν σε άλλο φούρνο που είχα "καιγόταν" η κυκλική αντίσταση του ανεμιστήρα, έριχνε το ρελέ διαφυγής και την αντικαθιστούσα.
    Εδώ δεν είχα τέτοια θέματα πέρα από το γεγονός ότι η πάνω και κάτω επιφάνεια θερμαίνονται τόσο ώστε είναι αδύνατο να τις αγγίξεις.
    Στοιχεία της ισχύος των αντιστάσεων δεν μπόρεσα να βρω στο δίκτυο, ο φούρνος είναι πάντως αυτός της συνημμένης φωτογραφίας.Συνημμένο Αρχείο 28219

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καλημέρα , εφόσον λες ότι την ίδια μέρα που είχες πρόβλημα με την κουζίνα , παρατήρησες και στο ηλεκτ.σίδερο πτώση απόδοσης ... ε τότε μόλις μας έδωσες ήδη την απάντηση.

Τώρα έχεις και πάλι πρόβλημα με την κουζίνα? αν ναι ίδωμεν....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 23-01-12 στις 19:38

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μηπως πιανει τους βαθμους αλλα ο θερμοστατης δειχνει αλλα νταλλα?

Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    downtown

Προεπιλογή

Επειδή ο καλύτερος εμπειρικός έλεγχος, ελλείψει οργάνων, είναι ο χρόνος που πετυχαίνει να ψήσει το φαγητό (και προχθες έκανε 4 !!! ώρες) θα σπεύσω να το ξαναχρησιμοποιήσω για να βεβαιωθώ και θα ενημερώσω το forum.
    Ο θερμοστάτης πάντως δε μου μοιάζει να έχει πρόβλημα, εκτός αν μολονότι μένει ανοικτή η ενδεικτική λυχνία κλείνει χαμηλότερα και δεν επιτρέπει την συνέχιση της λειτουργίας των αντιστάσεων, κάτι βέβαια που είναι εύκολα ελέγξιμο από το μετρητή της ΔΕΗ.
    Θα ελέγξω και θα επανέλθω.
    Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ήξερα ότι αναφερόσουν σε τριφασικό ρεύμα. Πιθανόν εκείνη την ημέρα να είχε διαταραχές συνημιτόνου.
    ???? Ρε Μιχαλη.. Τι ειναι αυτα που γραφεις..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

οι αντιστασεις θα ειναι διπλες.
    μπορεις να τις λυσεις και να τις ωμομετρησεις?
    διες εννοω οχι πανω κατω,δυο πανω δυο κατω + την γκριλ.

Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    downtown

Προεπιλογή

Σίγουρα είναι διπλές σε κάθε επιφάνεια; Απ'όσο θυμάμαι σε άλλο φούρνο της Candy που είχα προηγουμένως και καιγόταν συχνά η κυκλική δε θυμάμαι να είχε διπλές στις επιφάνειες.
    Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σας και την άμεση παρέμβασή σας.
    Πριν ασχοηθώ να τη λύσω θα την δοκιμάσω όπως είπα ήδη πιο πάνω σε λειτουργία και θα επανέλθω.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας