leosedf (07-03-14)
Εγω κατασκευαζω ενα σε επιπεδο jovy 8500 (ισως και καλυτερο σε σημεια) με οικονομικα υλικα αλλα εχω ριξει πολυ δουλεια και εχω και στη διαθεση μου μηχανηματα φιλου (τορνο φρεζα στραντζα ηλεκτροκολληση)
Τελικα αν βαλεις τον κοπο που χρειαζετε να το φτιαξεις δεν συμφερει η κατασκευη για 1 κομματι (τρομερα ποιο δυσκολο απο οτι φαινετε).
ή επειδη δεν υπαρχουν λεφτα για πεταμα , προσπαθεις να παρεις οτι καλυτερο μπορεις να αγορασεις με τα λεφτα σου , ψαχνωντας το οσο το δυνατον περισσοτερο προσπαθωντας να επενδυσεις για το μελλον για να συνεχισεις να βγαζεις ενα μεροκαματο .
Ζουμε και σε μια χωρα που δεν ειναι και τοσο ευκολο να δεις κατι σε λειτουργια και μετα να το αγορασεις , οποτε πρεπει να στηριχθεις στις γνωμες των αλλων και την ειλικρινια τους .
τιμες βρισκεις ειτε ψαχνοντας στο ebay ειτε ψαχνοντας στα παμπολλα site εταιρειων που ασχολουνται με μεταχειρισμενους εξοπλισμους.τωρα,αν να τα εχω δουλεψει?και βεβαια οχι,που να τα βρω?απλα εμπιστευεσαι καποιες μαρκες που ειναι σοβαρες και υπαρχει υποστηριξη και ρωτας σε φορουμ του εξωτερικου για εμπειριες απο καποιο μοντελο που σε ενδιαφερει.ετσι λοιπον επειδη ξαναγυρισα στον παγκο μου μετα απο καποια χρονια αποχης και αρχισα να ασχολουμαι και με φορητους αποφασισα να παρω ενα σταθμο για bga.τελικα βρηκα στα 2,3κ μαζι με τα μεταφορικα απο Σουηδια kai με τιμολογιο το metcal 3592 κομπλε με 16 μυτες[βασικο για hot air σταθμους γιατι οι μυτες ειναι πανακριβες]
υπαρχουν αρκετα μηχανακια στο internet αλλα θελει ψαξιμο
Το θέμα δεν είναι αν λεφτά υπάρχουν. Και με ένα παπάκι μπορείς να κάνεις το Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αλλά πως θα το κάνεις, αν το κάνεις... Ή άλλος έχει 20.000€ και σκοπεύει να αγοράσει αυτοκίνητο. Άλλος θα προτιμήσει να πάρει το κορεάτικο καινούργιο με full extra, άλλος την μεταχειρισμένη Mercedes. Όλα είναι θέμα επιλογών.
Στο Internet πάντως, βλέπω πως οι περισσότεροι επιλέγουν την λύση των κινέζικων που κινούνται στα 500 με 1500€. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι που επιλέγουν την λύση του προθερμαντήρα+ζεστού αέρα (και μπράβο τους που τα καταφέρνουν), ενώ ακόμη λιγότεροι ξεφέυγουν σε λύσεις άνω των 1500€.
Καλησπέρα.
Τι γνώμη έχετε για flux SK10 σε υγρή μορφή ?
Μου φαινεται ποιο εύκολο να πάει παντού κάτω από το chip ειδικά για reflow .... Και βλέπεις αν έχει γεμίσει ...
Σε 3 δοκιμές που έκανα δούλεψε άψογα .
Ποση αποσταση στο περιπου πρεπει να εχει η πλακετα απο τις λαμπες προθερμανσης και σπο την πανω λαμπα που θερμαινει το bga ?
Μπορει να μετρησει καποιος που εχει σταθμο bga να μου πει ?
Επισης υπαρχουνε ενδεικτικες ρυθμισεις για τους θερμοστατες rex c100 και altec pc410 ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 21-04-14 στις 10:15
στη κάτω πλευρά 2 ποντους
η πανω κεραμικη λαμπα ποση αποσταση πρεπει να εχει απο το bga ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 21-04-14 στις 15:40