με ένα μικρο ακροφυσιο και στους 100 βαθμούς άμα την ζεστάνεις τοπικά βγαίνει εύκολα με ένα μυτερό εργαλείο,
έτσι το κάνω εγώ τουλάχιστον, άμα γνωρίζει κάνεις καμιά καλύτερη τεχνική ας μας το πει.
με ένα μικρο ακροφυσιο και στους 100 βαθμούς άμα την ζεστάνεις τοπικά βγαίνει εύκολα με ένα μυτερό εργαλείο,
έτσι το κάνω εγώ τουλάχιστον, άμα γνωρίζει κάνεις καμιά καλύτερη τεχνική ας μας το πει.
A light-year is equal to exactly 9,460,730,472,580.8 km http://www.hlektronika.gr/forum/images/misc/logo.gif
Μηνύματα γραμμένα με greeklish θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!
Ενταξει με την ρητινη το μεγαλο προβλημα ειναι πως ξεκολλαει το ολοκληρωμενο.Εχεις κανενα κολπο;Η ειναι απλα θεμα εμπειριας;
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Για την ρητίνη και άλλες κόλες μπορεί να κάνει δουλεία αυτό το έχω παραγγείλει.
bga ic remover
Εντυπώσεις οταν το δοκιμάσω.
Κωνσταντίνε (leosedf), πήγα να δω το βίντεο που 'χεις βάλει στη σελίδα 6, και δε με άφηνε.
Έλεγε ότι είναι ιδιωτικό βίντεο και κάτι τέτοια.
You only live twice.
Απ' ότι βλέπω το έκανε πριβέ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό.
Θα ακολουθήσουν δικά μας video κάποια στιγμή.
900MHz-64GHz
Καλησπέρα,
χθες αποφάσισα να ξεκολλήσω, να κάνω reballing (όπως το λένε στο χωριό μου) και να ξανακολλήσω ένα bga Nvidia NF-G6150-N-A2 από ένα laptop HP
dv6000, το οποίο είχε πρόβλημα σ' αυτό το σημείο (μαύρη οθόνη). Με τη βοήθεια και τις χρήσιμες πληροφορίες - συμβουλές παιδιών από το forum, και ειδικά
του Κωνσταντίνου ( leosedf σε ευχαριστώ πολύ), τη χρήση ενός απλού hotair gun των 20€, και τη χρήση ρητίνης (ρετσίνας) ξεκίνησα.
Βέβαια η δουλ(ε)ιά γίνεται καλύτερα από επαγγελματίες του είδους και με τα σωστά εργαλεία, αλλά και με τη χρήση απλών και αυτοσχέδιων εργαλείων , έτυχε και πέτυχε. Βάζω μερικές φωτογραφίες από την διαδικασία. Όταν χρησιμοποιούσα τον αέρα δεν μπορουσα να βγάλω φωτογραφία !!
Προσπαθώ να βάλω τις φωτογραφίες με τη σειρά που τραβήχτηκαν, αλλά δε μου βγαίνει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thansavv : 16-02-11 στις 18:00
Και δύο ακόμα φωτογραφίες από τη δοκιμή του motherboard που έκανα σήμερα.
alex504 (14-10-11)
Θανάση ωραίος.
Χρησιμοποίησε λιγότερη solder paste αν μπορείς για λιγότερη σπατάλη.
Το flux είναι λίγο δυσκοίλιο η έτσι μου φένεται?
Να προσέχεις μόνο με αυτό το πιστόλι μπορείς εύκολα να κάψεις διάφορα.
900MHz-64GHz
Το hotair gun το χρησιμοποίησα στη μικρή σκάλα και με την προσθήκη διόδου σε σειρά (όπως μου πρότεινε ο Γιώργος (ευχαριστώ Joun)), ούτως ώστε να
μειωθεί η ισχύς ( ~300°C). Φυσικά το profile θερμοκρασίας είναι "OtiKatsi"...
Την πάστα δεν την υπολόγισα καλά και βγήκε παραπάνω. Το flux όντως λίγο πηχτό, αλλά μόλις ζεσταθεί λίγο απλώνεται ωραία.
Μπραβο ρε Θαναση !Ωραιος..
Μου φαινεται εγω δεν μπορεσα να κανω δουλεια με το δικο μου γιατι το ειχα πολυ με το μαλακο..Οχι να μην ανεβασω πολυ θερμοκρασια,οχι να μην το κρατησω πολυ ωρα και καει τιποτα και αλλα τετοια χαζα..Μωρε δωσ'το γκαζια και θα γινει θελει δεν θελει,ετσι;
Δυστυχως τωρα μου τελειωσαν τα δοκιμια αλλα δεν πειραζει..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε