Η προταση σου δηλαδη ειναι να παω σε οσο ποιο πολλα watt μπορω ε ?
Για την πανω λαμπα εκλεισε θα παρω elstein γιατι εκει θες ομοιομορφη θερμανση δεν παιζω με κινεζικα...
Στη σελιδα τουw την βλεπω τη σειρα rfs
http://www.elstein.com/en/elstein-pr...s/description/
βεβαια δεν λεει οτι εχουνε με διαμετρο 80 αλλα μπορει να μην ειναι ενημερωμενη η σελιδα.
Aπο κατω ομως για να ριξω το κοστος σκεφτομαι να βαλω κινεζικα σαν αυτο που εχουνε οι κινεζικοι σταθμοι εχω βρει διαφορα στο aliexpress.
Παιζει και κατω μεγαλη σημασια η ομοιμορφια θερμανσης τοσο ωστε να δω σημαντικη διαφορα αν βαλω elstein ?
Για ψυξη της πανω λαμπας πρεπει να βαλω ανεμιστηρα ? και αν ναι τι ανεμιστηρας θα αντεξει τις θερμοκρασιες που θα αναπτυσονται εκει ?
Για τον ελεγχο θερμοκρασιας θα βαλω στις αρχικες προχειρες δοκιμες dimmer αλλα μετα θα βαλω μικροελεκτη με thermocouples και αλγοριθμο pid εχω δει και ενα ελεγκτη altec pc4100 που εχουνε ετοιμα μηχανηματα με 65 ευρω αλλα δεν μου γεμιζει το ματι για τα χρηματα που ζηταει μου φαινονται πολλα για αμφιβολης ποιοτητας πραμα.
Εχω επιλογη σε inox και σιδερο γαλβανιζε δεν βαζω αλουμινιο γιατι δεν θα ειναι στιβαρη η κατασκευη αν και εχω δυνατοτητα να κανω κολλησεις αντοχης σε αλουμινιο.
Το reflector θα κανω inox και ολα τα αλλα σιδερο και λαμαρινα γαλβανιζε που ειναι φτηνο και μπορω να το κολλησω ευκολα με κολληση mig.
Εχω και ειδικο μονωτικο και reflector ir που αντεχει πολλους βαθμους ειναι σαν αυτο που βαζουνε στα ενεργειακα τζακια.
Α και ενα tip για τα thermocouples για να μην σας γδερνουνε.. αν παρεις ενα κινεζικο λεπτο που κανει 1 ευρω με 0.25mm παχος συρματος μπορεις να κοψεις το junction μπροστα και να βαλεις τα συρματα σε υδροχλωρικο οξυ + περιντρολ ωστε να φυγει μεταλο και να λεπτυνουνε (πχ να πανε στο 0.1mm) και μετα με πυκνωτη να τα πονταρεις ωστε να ξαναφτιαξεις την επαφη.Ετσι θα εχεις tc μεγαλης ακριβειας σε τιμη τζαμπα.