Σελίδα 81 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 3171798081828391 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 801 έως 810 από 1143
    Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Όλα είναι direct αλλιώς θα γίνει σαν πατατάκι το στένσιλ σου και θα έχεις βραχυκυκλώματα.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από leosedf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όλα είναι direct αλλιώς θα γίνει σαν πατατάκι το στένσιλ σου και θα έχεις βραχυκυκλώματα.
    Εγώ θα την κάνω την ερώτηση και ας είναι και χαζή…
    Το μέγεθος της μπάλας δεν θα είναι διαφορετικό στο κοινό direct (για μπάλες) σε σχέση με ένα ποιο φαρδύ που είναι για paste?

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ξέρω κι εγώ?
    ΒΑΛΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑ ΤΟ!
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ξέρω κι εγώ?
    ΒΑΛΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑ ΤΟ!
    Κωνσταντίνε σορυ για το πρήξιμο… εννοώ το μέγεθος της μπάλας που θα δημιουργηθεί από την πάστα αν θα είναι διαφορετικό μεταξύ των δυο στενσιλ.

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Μπα το ίδιο είναι ότι και να χρησιμοποιήσεις. Και μικρότερες να είναι δεν έχει σημασία αφού θα έχουν όλες το ίδιο μέγεθος.
    900MHz-64GHz

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον leosedf για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

toni31 (15-10-13)

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Μήπως να πάρεις μεγαλύτερη για να συμφέρει? Δε θυμάμαι πόσα είχα πληρώσει απ' ευθείας απο warton.
    Θυμαμαι εγω σου λεω 12 λιρες
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Έκανα μια αναζήτηση για stencil (paste) αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι εκτός από τα κλασικά που τα δίνουν για μπάλες.
    Έχω την G86-635-A2 και θέλω να δοκιμάσω.

Το avatar του χρήστη yannisdoulk
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    σαλονικα

Προεπιλογή

απο την σελιδα της kester

http://www.kester.com/knowledge-base/

Εντός της Γνωσιακής Βάσης θα βρείτε έναν πλούτο των πληροφοριών σχετικά με τα υλικά επεξεργασίας και επεξεργασία πληροφοριών σχετικά με κολλήσεις και άλλα υλικά συναρμολόγησης.

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον yannisdoulk για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

gethag (17-10-13)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Καλησπερα.

Δεν σας ξεχασα αλλα δεν ειχα προλάβει να κανω τιποτα .
    Τωρα σιγα σιγα αρχιζω να ξεκιναω παλι .
    Εχω μια ερωτηση να κανω .
    Γιατι ενω τα chip τουλάχιστον θεωρητικα αντεχουν σε θερμοκρασίες κοντα στους 400c αρκετες φορες σκανε ακομα και στους 200c ??
    Εκανα αρκετες δοκιμες σε χαλασμενα board και παρατηρησα αυτο ...
    Να πω βεβαιος οτι θερμοκρασία ρυθμιζω με το μηχανημα η οποια ανεβαινε σταδιακα και φτανει μεγιστη μεχρι 220-230c και μαλιστα παιρνω μετρηση και με δευτερο θερμομετρο το οποιο συμφωνεί με οτι λεει το μηχανημα.
    Το Κ που ειναι σωστα να τον βαζεις ? πανω στο chip ? η κατω κοντα στα ποδαρακια του ?
    Παντως η διαφορα απο πανω σε κατω ειναι κοντα στους 10-15c.

ευχαριστώ.

Το avatar του χρήστη windmill82
    Μέλος
    Όνομα
    windmill82
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

εκτος απο την θερμοκρασια στην διαδικασια του reballing αλλα και στην κατασκευη των ολοκληρωμενων υπαρχει και αλλη μια παραμετρος που παιζει τεραστιο ρολο αλλα δυστυχως δεν το λαμβανουμε υποψιν μας ειναι η υγρασια που εχει απορροφηθει στην διαρκεια ζωης του.
    Πιο συγκεκριμενα ενα ολοκληρωμενο με τα χρονια απορροφα υγρασια απο το περιβαλλον (το φαινομενο της οσμωσης) και φυλακιζεται στις εσωτερικες επιστρωσεις.
    Οταν παμε να το ξεκολλησουμε , αναπτυσσονται θερμοκρασιες οι οποιες προκαλουν την παγιδευμενη υγρασια σε διαστολη (συμφωνα με την καταστατικη εξισωση των αεριων η θερμοκρασια ειναι αναλογη με τον ογκο ) και αρχιζουν να πιεζουν τα εσωτερικα στρωμματα του ολοκληρωμενου. Οταν τα στρωματα αυτα ξεπερασουν τις αντοχες τους το ολοκληρωμενο σκαζει βιαια ή φουσκωνει και καταστεφεται.
    Το φαινομενο αυτο λεγεται popcorn effect , παιρνει το ονομα του απο τα καλαμποκια που οταν τα ανεβασεις την θερμοκρασια του σκανε και γινονται popcorn .
    Δυστυχως για το αν ενα ολοκληρωμενο εχει απορροφησει πολυ ή λιγη υγρασια δεν μπορουμε να το ξερουμε.
    Αυτο που μπορουμε να κανουμε προληπτικα ειναι να αφησουμε για πολυ ωρα την μητρικη μαζι με το ολοκληρωμενο που θελουμε να επισκευασουμε σε μια σχετικη χαμηλη θερμοκρασια 80-100 βαθμων, και επειτα να το αφησουμε να κρυωσει και μετα να προχωρησουμε στο ξεκολλημα. Σημαντικη προυποθεση ειναι αυτη η διαδικασια να γινει σε περιβαλλον πολυ χαμηλης υγρασιας ή ιδανικα σε ειδικους φουρνους-αφυγραντηρες.
    Ακομα και με αυτη τη διαδικασια βεβαια ποτε δεν θα μπορεσουμε να ειμαστε σιγουροι οτι εχει αφυγρανθει πληρως και δεν θα σκασει .
    Το θεμα της υγρασιας εχει παρα πολυ μεγαλη βαρυτητα , τοση που οταν αγοραζουμε ενα ολοκληρωμενο , ο κατασκευαστης συμπεριλαμβανει και κατι χαρτακια με χρωματα τα οποια αναλογα με την εκτειθειμενη υγρασια αλλαζουν χρωμα και εαν υπερβει ενα συγκεκριμενο ποσοστο απαγορευεται να χρησιμοποιηθουν και πρεπει να επιστραφουν για να ψηθουν!

Σελίδα 81 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 3171798081828391 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας