Από την γωνία που το θέτεις ναι θα κάνεις, αν κάνεις μόνο reballing και το κάνεις αδήλωτα, αν όμως έχεις μαγαζί και όλα όσα συνεπάγονται με αυτό τότε η απόσβεση είναι μεγάλη κουβέντα...
Από την γωνία που το θέτεις ναι θα κάνεις, αν κάνεις μόνο reballing και το κάνεις αδήλωτα, αν όμως έχεις μαγαζί και όλα όσα συνεπάγονται με αυτό τότε η απόσβεση είναι μεγάλη κουβέντα...
τι να σου πώ εμένα πάντως μου έρχονται αρκετά reballing αλλά τα διώχνω όπως σου έχω πει,
ε τα κινητά όντως είναι πολύ πιο δύσκολα.
Καλησπέρα
Σήμερα ξέθαψα ενα dv9000 με πρόβλημα στην κάρτα γραφικών .
Η κόκκινη κόλα που εχουν στα πλάγια φεύγει αρκετά εύκολα με λιγο ζέστη και μερικές οδοντογλυφιδες
Αφου το ετοίμασα έβαλα την θερμοκρασία να ανεβει σταδιακά μεχρι τους 260c και αφού ειδα οτι κουνιέται βγήκε πανεύκολα και μάλιστα δεν χάλασε καμια μπίλια ουτε στο board ουτε στην GPU .
Τα καθάρισα και ειπα για πρωτη δοκιμασία να δοκιμάσω να την κολλήσω οπως ειναι ετσι , αρκετά δύσκολο θα έλεγα μιας και έπρεπε οι μπιλιες που ειχαν μείνει και στις δυο μεριές έπρεπε να ειναι οσο ποιο κεντραρισμενες γινόταν .
Τελικά και με λιγο τύχη τσουπ και άνοιξε ξανα το μηχάνημα !!! ( για πρωτη φορα καλα δεν ειναι ?? )
Θεωρώ οτι αυτο που έκανα οτι δεν ειναι οτι καλύτερο , οποτε επόμενο βημα να το ξεκολλήσω ξανα και αφου αφαιρέσω τις παλιες κολλήσεις να δοκιμάσω να ξαναβάλω μπίλιες και να το κολλήσω ξανα .
Να πω οτι η αποκόλληση εγινε αρκετά εύκολα και γρηγορα με υγρο flux .
Για την επανακολλυση εχω κάποιες απορίες με το πως καταλαβαίνεις οτι ειναι όντως ωρα να το σταματησεις η οτι το προγραμμα τελειωσε σωστα ?
και δυο φωτογραφιες με το πως βγηκαν ...
Κανεις βρε παιδια ? τοσες σελιδες εχετε γραψει και απαντηση σε εμενα ?
Δεν πειραζει εγω οτι νεοτερο κανω και οπου μπορω θα ενημερωνω .
Γεια σου Γιώργο. Χαίρομαι που μας βρήκες !!!
Εγώ το βλέπω ακατόρθωτο το ότι μπόρεσες να κεντράρεις και να ξανακολλήσεις το BGA με τις υπάρχουσες επαφές και να δουλέψει. Χίλια μπράβο!! Θα πρότεινα αν είναι όλα ΟΚ να μήν το ξαναξεκολλήσεις & κολλήσεις . Δοκίμασε μια άλλη motherboard.
Flux ποιο χρησιμοποιείς? Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σταθμό θερμού αέρα? Σου φαίνεται πιο εύχρηστο-αποτελεσματικό το Scotle ir6000?
Καλή συνέχεια στο χώρο και πολλές επιτυχίες.
Θανασης
Καλησπέρα .
Ναι και εγώ το θεώρησα μεγάλη χαζομάρα να το βάλω έτσι αλλά έκατσε ... με παίδεψε βεβαίως να το κεντράρω και να το αφήσω έτσι "αλλα έκατσε"
Δεν με προλαβες ομως και το εχω ηδη ξεκολλήσει για δεύτερη φορα και ηδη καθαρίσει ... Περιμένω ενα stensil για να κάνω ολοκληρωμένα παλι την δοκιμη .
Απο flux είχα πάρει παλιότερα αυτο σε υγρή μορφη. Δείχνει να κανει σωστα δουλειά μιας καθαριζω πανεύκολα οτι εχω δοκιμάσει .
http://www.acdcshop.gr/fluxsk10conta...5alp8gceof9ma2
Και παράγγειλα να εχω και σε jel
http://www.acdcshop.gr/fluxrmagelsyr...5alp8gceof9ma2
Τωρα για σταθμό θερμού αερα είχα παλιότερα δοκιμάσει και πρέπει να πω οτι ηταν ποιο δύσκολο να κάνεις ζημιά σε chip .
Με τον IR πρέπει να προσέξεις ωστε να μην ανεβάσει απότομα θερμοκρασία , γιατί τοτε το χάλασες και ηδη χάλασα ενα δοκιμαστικό .
Σιγουρα ακόμα ειμαι στην αρχη για να μπορώ να το προσφέρω οπως εγω θέλω και να εχω 100% αποτέλεσμα .
Αυτο που δεν ειμαι σίγουρος ειναι πόση ωρα να τα αφηνω οταν κάνω την τοποθέτηση στους υψηλούς βαθμούς ??
Τα προγράμματα που εχει ο σταθμος απο μονος του θα ελεγα οτι δεν ειναι εντελως σωστα , γιατι με 45sec στους 220c δεν κατάφερα ουτε να αποκολλήσω ουτε να ξανακολλησω σωστά .
Καποιος που να ξερει στην παρακάτω φωτο , ειναι ολα σωστά για επανακοληση ?
Επανασυγκόληση με τις μπίλιες έχω κάνει πολλές φορές. Αλλά τεσπα.
Αν μπορείς αφαίρεσε και άλλη κόλληση που έχει πάνω στην πλακέτα, δεν είναι τελείως επίπεδα τα pad.
Όσο μπορείς βέβαια μην την ξηλώσεις.
900MHz-64GHz
Γεια σου Κωνσταντίνε. Εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει επανασυγκόλληση σε τοσο μεγάλο BGA....
Γιώργο 2 Pad είδα ότι έχουνε φύγει από πάνω αριστερά. Τώρα αν είναι κρίσιμα, δύσκολα τα πράγματα...
Αν δε συνδέονται πουθενά και μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς αυτά τα pads τί γίνεται? τα αφήνουμε 'άμπαλλα'?
Αν δεν είναι τίποτα τα αφήνεις άμπαλα....
Αν είναι βάζεις μπίλιες στο BGA και κάνεις τάμα να υπάρχουν τα via από κάτω και να ακουμπήσει η μπίλια εκεί. Μου έχει παίξει σε ξηλωμένα pads να πατήσει στα χάλκινα via από κάτω και να παίζει κανονικά.
Όπως μου έχει τύχει να μην ξαναπαίξει ποτέ.
900MHz-64GHz