Σελίδα 5 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 77

Μέλος
    Όνομα
    pol
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Επιτελους το βρηκα το post.Εχω τοσες μερες που το ψαχνω.Ειναι επιδη εχω και εγω ενα ιδιο μοτερ σαν αυτο στην αρχη του μιτου και θελω να κανω την συνδεσμολογια με στροφες 1400-1500.Καπου εκει.
    Θα διαβασω προσεκτικα οτι εχει γραφει πριν και αν βρω δυσκλια θα ρωτησω.
    Αυτο που θελω να κανω ειναι http://woodgears.ca/sander/thickness.html αυτο.Ελπιζω να κανει το παραπανω μοτερ.
    Αν οχι τοτε εχω αλλο και θα χρεισατω σιγουρα βοηθεια.
    Ευχαριστω.

Μέλος
    Όνομα
    pol
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

22072012197.jpg22072012198.jpg

Τελικα ειπα να ανεβασω φωτογραφιες για να ειμαι και ποιο σιγουρος αλλα και εσεις να καταλαβετε πιο ευκολα.
    Οι μετρησεις που εκανα εχουν ως εξης:
    καφε - ασπρο 62
    καφε - κιτρινο 68
    καφε -κοκκινο 105
    καφε -μπλε 73

ασπρο-κιτρινο 62
    ασπρο -κοκκινο 43
    ασπρο -μπλε 11

κιτρινο -κοκκινο 105
    κιτρινο -μπλε 73

κοκκινο -μπλε 54

Αυτα.Ευχομαι να μπορεσει καποιος να με βοηθησει.
    Ευχαριστω.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το γαλάζιο είναι το κοινό .
    το κόκκινο - κίτρινο .. αργές στροφές
    άσπρο - καφέ ... γρήγορες στροφές

Μέλος
    Όνομα
    pol
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το γαλάζιο είναι το κοινό .
    το κόκκινο - κίτρινο .. αργές στροφές
    άσπρο - καφέ ... γρήγορες στροφές
    Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.
    Συμφωνα με την ετικετα πανω στο moter ειτε γρηγορες ειτε αργες στροφες θελει 16 μf.Σωστα το καταλαβα?

Μέλος
    Όνομα
    Μανος
    Περιοχή
    Ηρακλειο Κρητης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από satfoxy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.
    Συμφωνα με την ετικετα πανω στο moter ειτε γρηγορες ειτε αργες στροφες θελει 16 μf.Σωστα το καταλαβα?
    Ναι σωστα το καταλαβες.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Επιτελους το βρηκα το post.Εχω τοσες μερες που το ψαχνω.Ειναι επιδη εχω και εγω ενα ιδιο μοτερ σαν αυτο στην αρχη του μιτου και θελω να κανω την συνδεσμολογια με στροφες 1400-1500.Καπου εκει.
    Θα διαβασω προσεκτικα οτι εχει γραφει πριν και αν βρω δυσκλια θα ρωτησω.
    Αυτο που θελω να κανω ειναι http://woodgears.ca/sander/thickness.html αυτο.Ελπιζω να κανει το παραπανω μοτερ.
    Αν οχι τοτε εχω αλλο και θα χρεισατω σιγουρα βοηθεια.
    Ευχαριστω.
    Κατά σύμπτωση το ίδιο βίντεο που επισύναψες (το μελετούσαμε με τον αδερφό μου) ο οποίος φτιάχνει χειροποίητες κιθάρες ,μπουζούκια κτλ . Για ξεχόνδρισμα ξύλου ... κατασκευαστικά το βλέπαμε σχετικά εύκολο . Μόνο που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε που θα βρούμε αυτόν τον εξειδικευμένο κύλινδρο . αλλά και το γυαλόχαρτο που κολλάει επάνω του ... μήπως το βρήκες εσύ? και που?

Μέλος
    Όνομα
    pol
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατά σύμπτωση το ίδιο βίντεο που επισύναψες (το μελετούσαμε με τον αδερφό μου) ο οποίος φτιάχνει χειροποίητες κιθάρες ,μπουζούκια κτλ . Για ξεχόνδρισμα ξύλου ... κατασκευαστικά το βλέπαμε σχετικά εύκολο . Μόνο που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε που θα βρούμε αυτόν τον εξειδικευμένο κύλινδρο . αλλά και το γυαλόχαρτο που κολλάει επάνω του ... μήπως το βρήκες εσύ? και που?

Στο τελος της παραπανω σελιδας δινει και αλλα λινκ σχετικα με το sander.
    Για να δεις πως γινετε ο κυλινδρος δες εδω http://tradgang.com/cgi-bin/ultimate...5;t=006241;p=0
    Εκοψα καμια 10αρια κυλινδρους απο 2 cm ο ενας.Ολοι μαζι θα κοληθουν και ετσι γινετε ο ξυλινος κυλινδρος.

Το Velcro αυτο που θα κοληθει επανω στον κυλινδρο που ειναι το αγριο το βρηκα σε καταστημα που πουλαει ειδη ραπτικης.Εχει φαρδος 5 cm.Το γυαλοχαρτο με την επιφανεια που πρπει να εχει που ειναι σαν μαλλι
    το βρηκα στο καταστημα σιδερικων εδω στο χωριο μου.Εχει φαρδος 10 cm.Και τα δυο πουλιουνται με το μετρο.Δεν ειναι ακριβα.

Μέλος
    Όνομα
    pol
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Το συνδεσα τελικα το μοτερ.
    Αφου διαβασα και ξαναδιαβασα παλια ποστ σχετικα με μοτερ πλυντηριου αυτο που με βοηθησε στην συνδεσμολογια ηταν αυτο εδω http://www.hlektronika.gr/forum/show...t=60483&page=2
    Και τωρα εχω μερικες ερωτησεις.
    Ο πυκνωτης που δοκιμασα ηταν 20 mf και 450v.Το μοτερ επανω γραφει 16 μf.Παιζει πολυ συμαντικο ρολο αυτη η διαφορα?Για την ωρα αυτον ειχα ευκαιρο και γι αυτο δοκιμσα με αυτον.
    Στην πρωτη δοκιμη δινοντας ρευμα ξεκινησε αμεσως και στις αργες στροφες.Βγαζοντας το καλωριο απο την μια επαφη του πυκνωτη και δινοντας στην αλλη αλλαξε η φορα που γυρνουσε.και παλι αργες στροφες.Πηρα ενα ξυλο και το πατησα επανω στον τροχαλια αλλα με αρκετη δυναμη ας πουμε ζοριστικε το μοτερ.
    Αλλαζοντας τα καλωδια και δινοντας τα αλλα δυο απο το φισ του μοτερ τοτε ακουγετε ανα βουουουοβββββββ και βοηθοντας λιγο τον τροχαλια με το χερι και με πολυ προσοχη τοτε πηρε τις γρηγορες στροφες.Βαζοντας και παλι το ξυλο επανω στον τροχαλια εδω εχει πιο πολυ δυναμη το μοτερ και δεν ζοριζοταν αλλα ουτε και κολουσε.
    Οποτε απολυτως ικανοποιημενος απο τα αποτελεσματα ανοιξα μια μπυρα σκεφτομενος την μελλοντικη εφαρμογη του μοτερ.
    Δεκτες οι οποιες παρατηρησεις σας και υποδείξεις σας.
    Ευχαριστω.

Μέλος
    Όνομα
    pol
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Το συνδεσα τελικα το μοτερ.
    Αφου διαβασα και ξαναδιαβασα παλια ποστ σχετικα με μοτερ πλυντηριου αυτο που με βοηθησε στην συνδεσμολογια ηταν αυτο εδω http://www.hlektronika.gr/forum/show...t=60483&page=2

Ευχαριστω.

Παιδια το link απο το παραπανω ποστ δεν υπαρχει αλλο στο hlektronika.Μηπως ξερει κανεις πως μπορω να το βρω?
    Ευχαριστω.

Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Μια και είδα ότι δεν είμαι μόνο εγώ με τέτοιες σκέψεις... θα ήθελα να μάθω αν τελικά κάνει το μοτέρ για αυτήν την κατασκευή. Εγώ σκέφτομαι να έχω ένα μοτέρ πλυντηρίου και να το προσαρμόζω σε sander, σε πριονοκορδέλα και σε σε δισκοπρίονο πάγκου (όλα αυτά θα τα κατασκευάσω μόνος μου). Οπότε όταν τελικά έχεις εικόνα για το αν κάνει το μοτέρ, πες μου αν είναι να το ξεκινήσω κι εγώ.
    Ευχαριστώ.

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Το μοτέρ του πλυντηρίου δεν έχει δύναμη
    από terrygeoffyiannis στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-14, 10:29
  2. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-12-11, 15:21

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι