Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 26 από 26
    Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Φίλε Ανδρέα, αν σε βοηθάει, έχω ένα παρόμοιο Siemens (KD40NX00) δωδεκαετίας, το οποίο περίπου στο χρόνο άρχισε τα προβλήματα στη συντήρηση. Αποδείχτηκε ότι έφραζε από πάγο ο αεραγωγός, λόγω κακού σχεδιασμού της αντίστασης απόψυξης, την οποία και μου άλλαξαν με βελτιωμένης σχεδίασης, εντός της εγγύησης, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν το ψυγείο σου είναι παρόμοιο (δεν βρήκα φωτο) και περίπου της ίδιας εποχής, μπορέι να έχει την ίδια εκ γενετής ασθένεια.

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

tipos (25-03-19)

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Μπορείς να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία να ρωτήσεις για την αντίσταση καθώς και για αυτό που αναφέρει ο Νίκος.

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Τεχνικός ψυκτικός Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρχικά , αν το ψυγείο σου είχε προβλήματα εξ αρχής (από τοτε που το αγορασες) πρέπει να εξετάσεις την αντίσταση που λέει ο Σάκης.

Θεωρούμε δεδομένο, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ότι όλα τα καπάκια και λοιπά εξαρτηματα είναι στη θέση τους και δεν έχεις κάποιο σπάσιμο ή ραγισμα και γλείφει το νερό.

1. Βουλωμενη αποχετευση. Το ότι πιάνει στον πυθμένα σημαίνει ότι τα νερά δεν φεύγουν από την αποχέτευση.
    2. Αν δεν δουλεύει σωστά ο κύκλος της αποψυξης έχεις περισσότερο νερό απ ότι πρέπει (ελεγχεις θερμοασφαλεια, θερμοστατη αποψυξης , πλακέτα).
    3. Αν οι θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από ότι πρέπει παγώνει η τρύπα (ελέγχεις αισθητήριο χώρου, πλακέτα)

Επίσης , ψύξη έχεις στους -10 , - 15 , -20 , -25 , -30... για να ξέρεις αν έχεις την ψύξη που ζητάς πρέπει να κάνεις μετρήσεις θερμοκρασίας και το ψυγειο σου να έχει τρόφιμα. Αν π.χ. το ψυγειο σου κατεβάζει -27 λογικό είναι να σχηματίζεται σιγά σιγά πάγος και να παγώνει η τρύπα της αποχέτευσης... οποτε κάνε κάποιες μετρήσεις ( 5 το 24ωρο).

Το alarm ανάβει;

Αν σου ειναι εύκολο ανέβασε φωτο της συντήρησης (πίσω μερος) και του diaplay που ρυθμιζεις την θερμοκρασία. Και μια φωτο που βρίσκεται η τρύπα αποχέτευσης.

Υ.Γ. μου έχει τύχει ιδια περίπτωση. Εγινε αλλαγή πλακέτας Μεταχειρισμένης και στον πελάτη την πούλησανε ως καινούργια.
    Φόρη καλημέρα και χρόνια πολλά. Όπως σου έγραψα, η συνολική απόδοση του ψυγείου είναι κανονική. Ακόμα και όταν το άνοιξα. Να διευκρινήσω ότι δεν ανοίχτηκε για θέμα απόδοσης, αλλά επειδή έκανε πολύ ενοχλητικό θόρυβο ο ανεμιστήρας. Από αυτά που μου γράφεις, στο μόνο που μπορεί δυνητικά να υπάρχει πρόβλημα είναι στις μη σωστές θερμοκρσίες εντός του ψυγείου από κάποιο ενδεχόμενο προβληματικό σένσορα του θαλάμου (εάν το ψυγείο μου διαθέτει κάτι τέτοιο). Αυτό θα το δω τις επόμενες ημέρες που θα μετρήσω θερμοκρασίες ψυξης και κατάψυξης. Τα λάστιχα έχουν ελεγχθεί και είναι σε άριστη κατάσταση. Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες αυτή τη στιγμή ...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Ανδρέα, αν σε βοηθάει, έχω ένα παρόμοιο Siemens (KD40NX00) δωδεκαετίας, το οποίο περίπου στο χρόνο άρχισε τα προβλήματα στη συντήρηση. Αποδείχτηκε ότι έφραζε από πάγο ο αεραγωγός, λόγω κακού σχεδιασμού της αντίστασης απόψυξης, την οποία και μου άλλαξαν με βελτιωμένης σχεδίασης, εντός της εγγύησης, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν το ψυγείο σου είναι παρόμοιο (δεν βρήκα φωτο) και περίπου της ίδιας εποχής, μπορέι να έχει την ίδια εκ γενετής ασθένεια.
    Νικό καλημέρα και χρόνια πολλά και σε 'σένα. Το πρόβλημα του ψυγείου μου όπως θα διαβάσεις παραπάνω δεν ήταν στην απόδοση. Επίσης μου το παρουσίασε για πρώτη φορά πέρσυ μετά από περίπου 15 χρόνια. Αλλά αγοίγοντάς το τότε, έκανα το λάθος να μην τοποθετήσω σωστά το μεταλάκι που μάλλον αυξάνει τη θερμοκρασία εντός της εισόδου της αποχέτευσης, και δυσχεραίνει την ανάπτυξη πάγου στο σημείο. Φέτος το τοποθέτησα σωστά και θεωρώ ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Ο καιρός θα δείξει βέβαια ...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορείς να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία να ρωτήσεις για την αντίσταση καθώς και για αυτό που αναφέρει ο Νίκος.
    Σάκη καλημέρα και χρόνια πολλά και σε 'σένα. Εάν δω ότι έχω πάλι σύντομα πρόβλημα, θα απευθυνθώ στα σίγουρα ...

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Για το θέμα του θορύβου του ανεμιστήρα, Ανδρέα, απ'ότι είδα έχει κι αυτό φυγοκεντρικό ανεμιστήρα και όχι κλασσικό με έλικα. Και το Siemens μου, με παρόμοιο ανεμιστήρα, έκανε πάρα πολύ θόρυβο από κάποια στιγμή και μετά, και βρήκα ότι μειώθηκε αισθητά δίνοντας στο ψυγείο μικρή κλίση προς τα πίσω. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με μετατόπιση του ρότορα/φτερωτής στον άξονα ανάλογα με την κλίση, όσο έχει μπόσικο, δεδομένου ότι η διάταξη της φτερωτής δεν πιέζει προς τη μία ή την άλλη πλευρά, όπως σε κλασσική έλικα.

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Σ' ευχαριστώ πολύ για το tip Νίκο. Θα το κάνω σίγουρα παρά το ότι δεν κάνει πολύ έντονο θόρυβο τώρα. Πάντως πρόσφατα που έλυσα το μοτέρ, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο άξονας έκανε άνετα μια κίνηση μπρος πίσω περίπου 1 εκατοστό, αλλά δεν είδα να έχει φύγει κάτι από τη θέση του ...

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως πρόσφατα που έλυσα το μοτέρ, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο άξονας έκανε άνετα μια κίνηση μπρος πίσω περίπου 1 εκατοστό, αλλά δεν είδα να έχει φύγει κάτι από τη θέση του ...
    Ετσι ακριβώς! Αναρρωτιέμαι αν το κάνει από τη μάνα του. Τί να πω, κακοσχεδιασμένες συσκευές...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-21, 11:44
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-12-18, 08:07
  3. Θερμικό juropro petite
    από ioannis_83 στο forum Σύστημα Σιδερώματος
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-18, 10:25
  4. [Οθόνη Philips] Πρόβλημα με Philips αναβοσβήνει η ένδειξη power
    από sokra στο forum Οθόνη Η/Υ