Αρχικό μήνυμα από
Κυριακίδης
Αν εξαιρέσουμε την πιθανή απάντηση στο #11.
Στην δική μου παρόμοια εγκατάσταση και αναφερόμενος στα παραπάνω έντονα υπογραμμισμένα γράμματα .
Δεν είναι με απλή τρίοδη βάνα .
Αλλά μέσα στο σπίτι έχει 2 οριζόντιες συλλεκτήριες μπάρες ορειχάλκινες διανομής νερού. Μία "μπλε" για τις κρύες οδεύσεις και μία "κόκκινη " μπάρα για τις ζεστές οδεύσεις του ζεστού νερού .
Σε μένα έχει 4 βάνες (συγκεκριμένα 2 "μπλε" και 2 "Κόκκινες" βάνες ) . Οι 2 μπλε βάνες που είναι για ηλιακό και ηλεκτρικό θερμοσίφωνα αντίστοιχα , και οι 2 κόκκινες βάνες που είναι επίσης επιστροφές ζεστού νερού από ηλιακό και ηλεκτρικό θερμοσίφωνα αντίστοιχα . (π.χ. η τρίοδη να είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα αντί για 2 χωριστές βάνες για κρύο νερό .... αλλά να υπάρχει και επιπλέον τρίοδη για ζεστά νερά των επιστροφών).
Αυτό που κάνω στην περίπτωση μου με τις 4 βάνες όταν π.χ. θέλω να αλλάξω από ηλιακό σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα , είναι να κλείσω την μπλε και κόκκινη βάνα του ηλιακού και να ανοίξω την μπλε και κόκκινη βάνα του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα .
Εάν δεν τηρηθούν αυτές οι οδηγίες τότε θα έχω ανάμικτο νερό χαμηλής απόδοσης .
Καταλήγοντας , θέλω να πω ότι μου φάνηκε λίγο παράξενο να αναφέρεις απλή τρίοδη βάνα . Μήπως πέρα από την τρίοδη έπρεπε να υπάρχει και άλλη ενέργεια που έπρεπε να κάνεις ? (π.χ. η τρίοδη να είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με τις 2 χωριστές βάνες που έχω εγώ <για κρύο νερό > , αλλά να έχεις και μία 2 τρίοδη βάνα που είναι για τις επιστροφές του ζεστού νερού , και αυτήν δεν την έβαλες στην κατάλληλη θέση? ).